Krzyż pod pałacem prezydenckim
- Staszewski
- Infrzak
- Kontakt:
Krzyż pod pałacem prezydenckim
O to krzyżi mój reportaż:]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/H71uCZJPHRY&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/H71uCZJPHRY&hl ... 2=0xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
O tempora! O mores!
Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim
To już nawet śmieszne nie jest, widać jak wiara ogłupia ludzi.
Z wielką chęcią wrzuciłbym miedzy nich granat, przynajmniej troszeczkę kraj by się oczyścił z "Wiecznie Walczących o Świętość tego kraju."
Ja rozumiem że to była tragedia ale po jaką cholerę robić z tego jakąś szopkę?
Nie wiem kto ale jakaś kobieta będąca wdową po kimś z pisu chce zwrotu ubrań swego męża bo jak to ujęła "To nie jest pamiątka, tylko relikwia." Widać ludzie z pis są święci za życia.
Z wielką chęcią wrzuciłbym miedzy nich granat, przynajmniej troszeczkę kraj by się oczyścił z "Wiecznie Walczących o Świętość tego kraju."
Ja rozumiem że to była tragedia ale po jaką cholerę robić z tego jakąś szopkę?
Nie wiem kto ale jakaś kobieta będąca wdową po kimś z pisu chce zwrotu ubrań swego męża bo jak to ujęła "To nie jest pamiątka, tylko relikwia." Widać ludzie z pis są święci za życia.
Doświadczenie to coś, co zdobywasz tuż po chwili w której go potrzebowałeś.
Na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści,
a na sznurze obok gaci będą wisieć eurokraci.
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników.
W normalnych czasach ze złem walczyło by dobro, ale my żyjemy w takich gdzie zło musi zostać zwalczone przez większe zło.
Dyktatury dzielą się na dobre i złe. Demokracja jest zawsze głupia.
Na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści,
a na sznurze obok gaci będą wisieć eurokraci.
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników.
W normalnych czasach ze złem walczyło by dobro, ale my żyjemy w takich gdzie zło musi zostać zwalczone przez większe zło.
Dyktatury dzielą się na dobre i złe. Demokracja jest zawsze głupia.
Staszku cieszę się, że nikt nie zrobił Ci krzywdy. Pozdrawiam, film świetny, specjalne wyrazy uznania dla operatora kamery. Wstrząsający dokument, pozwolisz, że wyślę go w świat.
http://pl-pl.facebook.com/pages/Stawiamy-p...76148465?ref=ts Skoro krzyż to wedle demokracji oni też mają prawo.
Dzielmy się wiedzą, bo ona jest kluczem do wszystkiego
Katoliccy talibowie na wojennej ścieżce?
</div>
<div align='right'>„Nową przypowieść Polak sobie kupi,
Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi”
Jan Kochanowski
<div align='right'>„Nową przypowieść Polak sobie kupi,
Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi”
Jan Kochanowski
[ external image ]
To nieprawdopodobne, aby w XXI wieku dochodziło do sytuacji, które bardziej przynależą czasom średniowiecza, niż współczesności. Niekończący się serial z krzyżem w tle odnalazł nową odsłonę w Warszawie. Z mnogości doniesień agencyjnych dotyczących usymbolizowania tragedii smoleńskiej wynika tylko jedno… pogłębiający się podział społeczeństwa na Katolików i chyba hydraulików, którym medialne wodolejstwo wyraźnie nie odpowiada, i Bogu dzięki!
Młodzi ludzie skupieni wokół mediów niezależnych stworzyli unikalny ( bo szczery) materiał dokumentalny – reportaż, który tym razem odziera z wszelkich masek to, z czym dzisiaj należy się zmierzyć – ciemnotą i bałwochwalstwem.
Wstrząsający obraz wyjątkowego zacietrzewienia z toruńskim przesłaniem w tle. To nie do wiary, że media kościelne i świeckie potrafią wywierać aż tak wielki wpływ na ludzi z tak gigantycznym bagażem doświadczeń na karku. A może, sytuacja wygląda inaczej? Może przyczyną całej tej afery jest zwyczajna, psychomanipulacja, która szturmem wdarła się do naszych świadomości i życia? Oczywiście, stajemy się powoli biernymi odbiorcami treści, na modę standardów amerykańskich, gdzie telewizja i radio kreuje wzorce zachowań. To prawie jak scena z filmu „X-men”, gdzie podobna sytuacja przynosi prawie zagładę całego miasta. Czy „Warszawka” jest aż tak podatna na wpływy? A może podobnie dzieje się w całym Kraju? Niestety, tak, z krzyżem w rękach i imieniem Boga na ustach dokonuje się na naszych oczach coś niepojętego, a Kościół jak zawsze… milczy. Czyżby zbieżność interesów przynosi korzyść osobom trzecim? A może ten krąg jest znacznie mniejszy, niż nam się wydaje?
Po śmierci Naszego Papieża, wiara idzie w rozsypkę, a pojawia się zupełnie nowy twór – fanatyzm, który prędzej, czy później doprowadzi do destrukcji Kościoła, który znowu odstaje od sytuacji, chowając się za dwoma tysiącami lat praktyki. Tym razem może się to zakończyć źle. Kościół z Narodem, czy Naród z Kościołem? Ta alternatywa już wkrótce stanie się kluczową, albo na rynku wtórnym nieruchomości pojawią się w powszechnej sprzedaży dobra kościelne. To interes jak każdy inny, niestety o marketingu mowy być nie może.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lip 25, 2010 9:14 am przez xedos, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote name='Korybut' post='71625' date='25 lipiec 2010 - 10:23']http://pl-pl.facebook.com/pages/Stawiamy-p...76148465?ref=ts Skoro krzyż to wedle demokracji oni też mają prawo.[/quote]
Zgadzam się w 100%. Nawet bym się przyłączyła, ale Wa-wy nie lubię (nie licząc jednej osoby, ale to wyjątek) i omijam ją szerokim łukiem.
W ogóle postawmy przed pałacem, krzyż (dla katolików), odwrócony (dla satanistów), gwiazdę Dawida (dla żydów), wielkiego jointa (dla rastafarian), laskę dynamitu (dla wybuchowych, szalonych islamistów), kartonowego Spider-Mana (dla komiksowych geeków), tęczę (dla gejów i lesbijek) i ambonę żeby wszyscy mieli skąd grzmieć o tym, co jest jedyne i słuszne. Wtedy może nasz rząd zajmie się czym poważniejszym niż durne spory o kawał drewna.
Mój 1,500 post.

Zgadzam się w 100%. Nawet bym się przyłączyła, ale Wa-wy nie lubię (nie licząc jednej osoby, ale to wyjątek) i omijam ją szerokim łukiem.
W ogóle postawmy przed pałacem, krzyż (dla katolików), odwrócony (dla satanistów), gwiazdę Dawida (dla żydów), wielkiego jointa (dla rastafarian), laskę dynamitu (dla wybuchowych, szalonych islamistów), kartonowego Spider-Mana (dla komiksowych geeków), tęczę (dla gejów i lesbijek) i ambonę żeby wszyscy mieli skąd grzmieć o tym, co jest jedyne i słuszne. Wtedy może nasz rząd zajmie się czym poważniejszym niż durne spory o kawał drewna.
Mój 1,500 post.

Ostatnio zmieniony ndz lip 25, 2010 11:08 am przez Aylinn, łącznie zmieniany 1 raz.
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
[quote name='Pantanal']PIS skutecznie dzieli Polskę i Polaków. Oto nowa twarz prezesa - może upudrowana, ale grymas na niej jak zawsze świński.[/quote]
Jak zwykle lubisz generalizować, wrzucać wszystkich do jednego wora. Jak można mówić, ze PIS dzieli Polske i Polaków na podstawie grupki oszołomów. Dodając jeszcze do tego, że każda partia ma takich radykalnych zwolenników. Ja np. nie znosze grymasu Tuska na twarzy. Zawsze taki fałszywy.
Jak zwykle lubisz generalizować, wrzucać wszystkich do jednego wora. Jak można mówić, ze PIS dzieli Polske i Polaków na podstawie grupki oszołomów. Dodając jeszcze do tego, że każda partia ma takich radykalnych zwolenników. Ja np. nie znosze grymasu Tuska na twarzy. Zawsze taki fałszywy.
I tu się muszę po części zgodzić z Przemkiem. Mimo iż sam głosowałem i nadal głosuje na PO to nie uważam, że cały PiS jest taki sam jak jego mniej rozgarnięta ale niestety ważniejsza część. Z tej partii należałoby wyrzucić na pysk góra 1/4 polityków z J.K na czele, a zobaczylibyście, że wcale tak bardzo nie wyróżnia się ona od reszty partii w sejmie.
Ostatnio zmieniony ndz lip 25, 2010 11:42 am przez Korybut, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzielmy się wiedzą, bo ona jest kluczem do wszystkiego
- Staszewski
- Infrzak
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za wszystkie pochlebne komentarze, także te krytyczne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
O tempora! O mores!