Nie wiem, co się dzieje. Chory czy opętany?
Napisano 12 sierpień 2014 - 13:11
Napisano 12 sierpień 2014 - 14:21
Napisano 12 sierpień 2014 - 14:45
Napisano 12 sierpień 2014 - 19:35
Żeby zastanawiać się nad tym czy to duch, czy twoja wyobraźnia, najpierw trzeba wykluczyć jak sam wspomniałeś podłoże psychologiczne
1. czy to odczuwasz po raz pierwszy w życiu.
2. czy w rodzinie ktoś miał problemy psychiczne
3. czy używasz narkotyki albo jakieś leki
Następnie musisz się zastanowić nad zwykłą nerwicą. Często ludzie sami nakręcają się czymś, a potem wariują bez realnego podłoża.
Gdy grasz do późna w nocy i masz niehigieniczny tryb życia, też możesz mieć napady lęku. Różnego rodzaju bóle, drętwienia, odczucia skórne często są zwykłymi objawami lęku i nie stanowią zupełnie zagrożenia. Nawet zwykły brak magnezu może dawać podobne objawy.
Jak wyeliminujesz wszystkie "logiczne" przyczyny doznań możesz dopiero myśleć o duchach.
Myślisz że wygląd twoich oczu się zmienił, ale pewnie to tylko wrażenie. Jak się sam sobie przyglądasz w lustrze to źrenice zapewne masz powiększone w naturalny sposób, a kolor może być zależny od oświetlenia, albo to tylko wrażenie.
Jak grałem do późna w nocy to też nie mogłem spać i miałem dziwaczne sny, a nawet chyba też wydawało mi się że ktoś jest w pokoju. To chyba mózg trochę głupieje gdy za długo pracuje "w nierealnym świecie gier", przestawia się i zaczyna traktować to co jest tylko grą jako realność.
Napisano 13 sierpień 2014 - 17:08
Napisano 13 sierpień 2014 - 17:16
Napisano 13 sierpień 2014 - 17:40
Kurczę to nie tu miało być!!! Oj , przepraszam .
Napisano 13 sierpień 2014 - 18:31
Pisać po 50-ce bez okularów.. haha, no właśnie, ja już sobie sprawiłam, ale i tak ciągle nie wiem, gdzie je mam i dodam, że jeszcze potrzeba by się do nich przyzwyczaić.
Jacek, to co opisałeś to są wszystko odczucia dobrze mi znane, choć już od dawna przestałam zwracać na nie uwagę, bo daję głowę - zainteresowanie, czytanie na ten temat nasila tylko występowanie podobnych sytuacji , także dobra rada, jeśli cię przerażają - po prostu puść to kantem. Jeśli nie, to analizuj sobie to wszystko zimnym okiem i ze spokojnym uśmiechem pod nosem. Tu nie ma najmniejszego powodu do obaw, postaraj się o relaks i wycisz emocje.
Zbyszek ma rację podpisując opisane przez Ciebie zdarzenia pod OOBE, ja również uważam, że tam w grę nie wchodzą żadne duchy, to zachodzące wciąż, ale nierozpoznawane ogólnie wymiany informacyjne nasączone naszymi życzeniami i emocjami. W tej grze nie bierzesz udziału tylko Ty, tam i ludzie z Twojego otoczenia mają silny wpływ na to co zachodzi, ( słuszne wspomnienie wyżej o nerwach). A wygląd oczu? - Jak dla mnie świadczy on o Twoim również "wychodzeniu z ciała"- jak nazywa Zbyszek, choć bardzo spodobało mi się określenie użytkownika wyżej o nierealnym świecie gier, bo to przecież w nich bierzemy nieustannie udział , a samo miano realności nadajemy sobie sami określanym naszą świadomością wycinkom rzeczywistości.
Napisano 29 sierpień 2014 - 01:30
@aro o co chodzi w cytacie :
Co do księdza to raczej zły pomysł to.oszuści, wykluczyli trzecie przykazanie i wiele innych rzeczy.
Szukałam informacji w internecie i nic nie znalazłam.