II QUIZ INFRA FORUM
Re: II QUIZ INFRA FORUM
[quote name='CnK' post='52755' date='śro, 06 maj 2009 - 19:03']Strzelam, "Godzina dla Ziemi" [/quote]
Niestety źle
Próbujcie dalej.
Niestety źle
Próbujcie dalej.
To teraz ja strzele: Lądowanie człowieka na księżycu
Brawo CnK Punkt dla Ciebie...
Możesz teraz objaśnić to pytanie wszystkim którzy nie wiedzą dlaczego odpowiedziałeś dobrze w temacie z komentarzami do quizu
Możesz teraz objaśnić to pytanie wszystkim którzy nie wiedzą dlaczego odpowiedziałeś dobrze w temacie z komentarzami do quizu
Pytanie nr 5:
Z czasem pojawi się król w błękitnym turbanie,
będzie rządzić krócej niż jeden cykl Saturna
króla w białym turbanie wygnają do Bizancjum
Słońce, Mars, Merkury obok Wodnika
2 - 4 - 2
4 - 5 - 7
1 - 3 - 2
1 - 7 - 2
3 - 7 - 7
Jak się nazywał badacz, któremu przedmiot, o którym mowa powyżej wystukał kod Morse'a?
Z czasem pojawi się król w błękitnym turbanie,
będzie rządzić krócej niż jeden cykl Saturna
króla w białym turbanie wygnają do Bizancjum
Słońce, Mars, Merkury obok Wodnika
2 - 4 - 2
4 - 5 - 7
1 - 3 - 2
1 - 7 - 2
3 - 7 - 7
Jak się nazywał badacz, któremu przedmiot, o którym mowa powyżej wystukał kod Morse'a?
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2009 5:12 pm przez aelreda, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst ten to jedna z wielu przepowiedni Nostradamusa, dokładniej czterowiersz serii 73, pochodzący z centurii IX. W Q73 (CIX). A oto jego pierwotna wersja:
"Dans Fois entrez Roy ceiulee turbao Et regnera moins revolu Saturne Roy Turban blanc Bizance couer ban, Sol, Mars, Mercure pres la hurne."
Człowiekiem, o którym mowa w przepowiedni był prawdopodobnie Osama Bin Laden.
Natomiast jeśli chodzi o badacza, myślę że chodzi tu o Olivera Josepha Lodge'a.
"Dans Fois entrez Roy ceiulee turbao Et regnera moins revolu Saturne Roy Turban blanc Bizance couer ban, Sol, Mars, Mercure pres la hurne."
Człowiekiem, o którym mowa w przepowiedni był prawdopodobnie Osama Bin Laden.
Natomiast jeśli chodzi o badacza, myślę że chodzi tu o Olivera Josepha Lodge'a.
Quetesh niestety to nie o to mi chodziło, przeczytał dokładnie pytanie a potem skieruj się do tematu z komentarzami do konkursu.