Ziemska Pandora płk. Fulhama
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Re: Ziemska Pandora płk. Fulhama
Tak, tak , pamietam bardzo dobrze ten incydent sejmowy. Zawsze zastanawialismy się w rodzinie, jak taki niepozorny, stary juz facet, mógł tak wysoko skakac? Wiadomo, wariaci mają ponad ludzką siłę, ale wariaci w młodym wieku-silni fizycznie. A ten cherlak stary cherlak (może herlak) skąd te siły wziął?
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
teraz na wesoło; mam włączony telewizor na info tv minęła dwudziesta - w czasie jak to pisałam jeden z byłych posłów powiedział; niech ta pani idzie do partii zboczonych kobiet"
A nie zainteresowało Was to.. :Transcendensi są najbardziej wyrafinowaną formą duszy (nie tylko ludzkiej), która jako strumień energii ulatuje w inny wymiar. Przez to jest w stanie wniknąć w sprawy, do których trójwymiarowy człowiek nie ma dostępu. "?..A potem sobie oglądają mecze i mówią po angielsku..no i jeszcze czemy ten channeling staje się taki modny??!
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Jestem pewna, ze pan Krzysztof Miekina nam to wykaśni... :rolleyes:
[quote name='RysiekINFRA' post='74963' date='20 październik 2010 - 19:02']Hm0 spodziewałem się takiej uwagi prędzej czy później z Twojej strony czy też kogoś podobnie podchodzącego do sprawy (czyli jak my) Artykuł umieszczony został nieco przewrotnie, podobnie zresztą jak na blogu Chrisa - mam nadzieję on sam tutaj z tego się "wytłumaczy". Chodzi o to, że Chris poznał osobiście pana Fulhama, długo z nim rozmawiał i co niezwykle go zdziwiło, ten pan wydaje się być bardzo rozsądną osobą i elokwentną. Co oczywiście nie zmienia faktu, że rzeczy o których opowiada wydają się absurdalne.
Ale co jest najciekawsze i co jest powodem umieszczenia tych "rewelacji" tutaj to to, iż pan Fulham jest kolejną z długiego szeregu osób zajmujących się szeroko rozumianą ufologią, która w pewnym sensie całkiem "odjeżdża", "zaczyna pisać bzdury" etc. Czy to wszystkich obecnych tu czeka i dlaczego tak się dzieje?
P.S. Co ważne, Forum jest o tyle pojemnym medium, że "sadzić takie kwiatki" możemy bez obawy o oskarżenie o utratę zmysłów lub dążenie do głoszenia głębinowych podwodniackich mądrości. To tylko temat do dyskusji lub nie. To zależy od użytkowników.[/quote]
Dobrze byłoby jednak zamieszczać takie teksty z adnotacją "jako ciekawostka", bo powyższy i im podobne nie budują "poziomu" tego miejsca.
Poza tym, 99% "panów Fulhamów" sprawia wrażenie osób elokwentnych i wyważonych w bezpośrednim kontakcie. Przykładów nie trzeba szukać daleko - Zagórski czy jego przyjaciel w kapeluszu D. Winter. Wspaniali, wrażliwi erudyci - co z tego, że pier... głupoty:)
Pytanie, co się stało ze sceptycyzmem niektórych ludzi (w ilościach masowych), że tak łatwo przyjmują takie informacje jako pewnik. Bo że je potem dystrybuują w świat, to oznaka - cytując Szwejka - "wstrząsu umysłowego przy połogu".
Ale co jest najciekawsze i co jest powodem umieszczenia tych "rewelacji" tutaj to to, iż pan Fulham jest kolejną z długiego szeregu osób zajmujących się szeroko rozumianą ufologią, która w pewnym sensie całkiem "odjeżdża", "zaczyna pisać bzdury" etc. Czy to wszystkich obecnych tu czeka i dlaczego tak się dzieje?
P.S. Co ważne, Forum jest o tyle pojemnym medium, że "sadzić takie kwiatki" możemy bez obawy o oskarżenie o utratę zmysłów lub dążenie do głoszenia głębinowych podwodniackich mądrości. To tylko temat do dyskusji lub nie. To zależy od użytkowników.[/quote]
Dobrze byłoby jednak zamieszczać takie teksty z adnotacją "jako ciekawostka", bo powyższy i im podobne nie budują "poziomu" tego miejsca.
Poza tym, 99% "panów Fulhamów" sprawia wrażenie osób elokwentnych i wyważonych w bezpośrednim kontakcie. Przykładów nie trzeba szukać daleko - Zagórski czy jego przyjaciel w kapeluszu D. Winter. Wspaniali, wrażliwi erudyci - co z tego, że pier... głupoty:)
Pytanie, co się stało ze sceptycyzmem niektórych ludzi (w ilościach masowych), że tak łatwo przyjmują takie informacje jako pewnik. Bo że je potem dystrybuują w świat, to oznaka - cytując Szwejka - "wstrząsu umysłowego przy połogu".
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Do tej pory nikt tej informacji za pewnik nie przyjął. Widac to po postach. Ale dobrze, ze próbujesz sie hmO rehabilitowac , co do wcześniejszej obraźliwej wypowiedzi. Widzę, że na forum jest autor artykułu. Witam go serdecznie i oczekuję, że cos nam powie pan Christopher.
[quote name='hm0' post='74975' date='20 październik 2010 - 22:05']Dobrze byłoby jednak zamieszczać takie teksty z adnotacją "jako ciekawostka", bo powyższy i im podobne nie budują "poziomu" tego miejsca.[/quote]
Masz rację, chyba zacznę umieszczać przy tekstach tabliczkę "nie dla idiotów" i to nie żart, serio myślę, że zwróciłeś uwagę na ważną sprawę, którą ja w swojej naiwności przeoczyłem
Masz rację, chyba zacznę umieszczać przy tekstach tabliczkę "nie dla idiotów" i to nie żart, serio myślę, że zwróciłeś uwagę na ważną sprawę, którą ja w swojej naiwności przeoczyłem
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
dobranoc, ale bedę miała piękne sny :lol:
Trzeba rozpatrywać każdą możliwość, kosmity, inne wymiary czy rzeczywistości.
Tylko trzeba mieć do tego dystans, a nie trzymać się tylko swojej prawdy absolutnej i niepodważalnej.
Danut, idę poczytać o tych Transcendentach :rolleyes:
Tylko trzeba mieć do tego dystans, a nie trzymać się tylko swojej prawdy absolutnej i niepodważalnej.
Danut, idę poczytać o tych Transcendentach :rolleyes:
Sandra jesli taka prawda jest tworzona przez własne wyobrazenia, to oczywiście, że masz rację, ale jesli jest dla Ciebie niepodważalną, to dlaczego jej nie trzymac się mocno?.... Transcendenci, z tgeo co tutaj wyczytałam to forma duszy i widzisz wazne, ze nie tylko ludzkiej, a jesli moze dochodzic do mieszania się wymiarów, to czy do mieszania cząstek dusz też może??