No polecam powinno być git. Tylko trzeba to jakoś zamocować, ja wyciąłem kółko z tej plastikowej dyskietki i na tą dziurke nałożyłem to szkiełko, przylepiłem taśmą po bokach i sie trzyma

ja poszukuję używki filtra IR do Nikona 67 mm  bo nowe też są stosunkowo drogie.
 ja poszukuję używki filtra IR do Nikona 67 mm  bo nowe też są stosunkowo drogie. Obiekt dość powoli poruszał się aż straciłem go na ekraniku. Zastanawia mnie co to za ''samolot'' lub ''planeta'', która tylko w IR jest widoczna ?
 Obiekt dość powoli poruszał się aż straciłem go na ekraniku. Zastanawia mnie co to za ''samolot'' lub ''planeta'', która tylko w IR jest widoczna ? 

Przemku Dariusz wykonał aparatem w IR również bardzo interesujące dzienne zdjęcie poruszającego się obiektu a widać to po czasie ekspozycji. Obiekt jest dość duży przypomina mi te z czasów Bzowskiego tylko nie wiem czy oprócz filtra IR użył zwykłej kliszy ?
 Przemku Dariusz wykonał aparatem w IR również bardzo interesujące dzienne zdjęcie poruszającego się obiektu a widać to po czasie ekspozycji. Obiekt jest dość duży przypomina mi te z czasów Bzowskiego tylko nie wiem czy oprócz filtra IR użył zwykłej kliszy ? Przemku na tym polu jesteśmy widzę wręcz osamotnieni a z chęcią bym z kimś doświadczonym wymienił opinie ?
 Przemku na tym polu jesteśmy widzę wręcz osamotnieni a z chęcią bym z kimś doświadczonym wymienił opinie ?