Ja też nie , ale byli tacy ludzie którzy udali się na miejsce  i robili badania.
Pod koniec lat  70-tych grupa badaczy odwiedziła Meiera żeby  dokonać między innymi  badań jego zdjęć.Jest z tego ciekawy film:
http://www.youtube.com/watch?v=OjKs6Icnx-4...19C4ED9136096E2
Na filmie nie ma  , przynajmniej  nie przypominam sobie owego  zdjęcia  które okrzyknięto  (i słusznie) wiekiem beczki z poprzyklejanymi bombkami z choinki. Nie ma zdjęcia ponieważ  Maier zrobił je w '81r, jak i  wiele innych które na pewno  sam  reprodukował żeby osiągnąć to  co mu  się  w końcu  udało, czyli stać się guru.
I tak jest  do  dzisiaj, podobno ma już 2000 przekazów chanelingowych  i bóg  wie co  jeszcze.
Powiem  szczerze  że gdybym  dzisiaj  go  spotkał  to  nie uwierzyłbym  mu ani  słowa, tylko  dlatego że on jest  nastawiony od lat  tylko i wyłącznie na biznes.
Mój pogląd jest  właśnie taki że Maier mógł mieć kontakt i zrobić fotki, ale to było  za mało żeby zostać gwiazdą, tym bardziej  w zabitej dechami Hinterschmidrüti gdzie cywilizacja  była lata do tyłu za resztą Europy, dlatego  Maier swojej sławie zaczął pomagać produkując  zdjęcia  wieka beczki i wymyślając coraz to nowe  przekazy a żeby było tego  mało to nawet znalazł sposób  na wykonanie zdjęcia Semjasy-jego ufitki od telepatii.
Ale nie będę nikogo  nakłaniał  do tego żeby Meierowi  wierzyć, przedstawiłem tylko moje osobiste zdanie