Gigantyczny latający trójkąt nad Gołdapią (26.04.14)
Re: Gigantyczny latający trójkąt nad Gołdapią (26.04.14)
Dziękuje za dobre słowo i życzliwość dla poparcia moich uwag. Chętnie bym podyskutował na te arcyciekawe tematy, ale odechciewa mi sie czytając suche posty, które jakby reprezentują Ciemnogród, co nazywa się Polska. Pozdrawiam.

Oto kilka przykładów komentarzy na forum, dotyczącym obserwacji UFO, na stronie regionalnej miasta  ; Zeta;      To nie prima-aprilis, ale sezon ogórkowy jak najbardziej.....Marian;        Już dziś takiej Maryśki nie kupisz nie ta jakośćKtoś;       Chyba udaru ktoś dostał i omamy maAlf;                A poza tym palenie szkodzi...hh;          Impreza musiała być dobrze zakrapianabella;            Żeby chociaż ta panorama miasta przypominała. Lipa jak nic
 ; Zeta;      To nie prima-aprilis, ale sezon ogórkowy jak najbardziej.....Marian;        Już dziś takiej Maryśki nie kupisz nie ta jakośćKtoś;       Chyba udaru ktoś dostał i omamy maAlf;                A poza tym palenie szkodzi...hh;          Impreza musiała być dobrze zakrapianabella;            Żeby chociaż ta panorama miasta przypominała. Lipa jak nic 

; Zeta;      To nie prima-aprilis, ale sezon ogórkowy jak najbardziej.....Marian;        Już dziś takiej Maryśki nie kupisz nie ta jakośćKtoś;       Chyba udaru ktoś dostał i omamy maAlf;                A poza tym palenie szkodzi...hh;          Impreza musiała być dobrze zakrapianabella;            Żeby chociaż ta panorama miasta przypominała. Lipa jak nic
 ; Zeta;      To nie prima-aprilis, ale sezon ogórkowy jak najbardziej.....Marian;        Już dziś takiej Maryśki nie kupisz nie ta jakośćKtoś;       Chyba udaru ktoś dostał i omamy maAlf;                A poza tym palenie szkodzi...hh;          Impreza musiała być dobrze zakrapianabella;            Żeby chociaż ta panorama miasta przypominała. Lipa jak nic Re: Gigantyczny latający trójkąt nad Gołdapią (26.04.14)
<blockquote class="ipsBlockquote">Ludzkie oko jest często zawodne, a umysł często ulega iluzji.</blockquote> Ronin, powiem ci że masz niestety wielką rację, miałem taki przypadek  ostatnio: robiłem coś  w garażu  gdy nagle w oknie śmignęła mi  głowa żony  ,  a że chciałem  ją  o coś zapytać to wyszedłem na zewnątrz a tu klapa żony nie ma, póżniej  okazało się że w tym czasie wcale jej tam nie było. Może jakiś  ptak przeleciał czy cosik a mój umysł  podał mi  informację że to żona przeszła pod  oknem co już nieraz  się zdarzało że tamtędy przechodziła . Czyli  była podsunięta wiadomość  z podświadomości bez potrzeby kontroli czyli  świadomym patrzeniem za tym co  śmignęło. To takie ugodnienie ze strony  umysłu  ale tym razem było  błędne....czyli  iluzja
 ,  a że chciałem  ją  o coś zapytać to wyszedłem na zewnątrz a tu klapa żony nie ma, póżniej  okazało się że w tym czasie wcale jej tam nie było. Może jakiś  ptak przeleciał czy cosik a mój umysł  podał mi  informację że to żona przeszła pod  oknem co już nieraz  się zdarzało że tamtędy przechodziła . Czyli  była podsunięta wiadomość  z podświadomości bez potrzeby kontroli czyli  świadomym patrzeniem za tym co  śmignęło. To takie ugodnienie ze strony  umysłu  ale tym razem było  błędne....czyli  iluzja

,  a że chciałem  ją  o coś zapytać to wyszedłem na zewnątrz a tu klapa żony nie ma, póżniej  okazało się że w tym czasie wcale jej tam nie było. Może jakiś  ptak przeleciał czy cosik a mój umysł  podał mi  informację że to żona przeszła pod  oknem co już nieraz  się zdarzało że tamtędy przechodziła . Czyli  była podsunięta wiadomość  z podświadomości bez potrzeby kontroli czyli  świadomym patrzeniem za tym co  śmignęło. To takie ugodnienie ze strony  umysłu  ale tym razem było  błędne....czyli  iluzja
 ,  a że chciałem  ją  o coś zapytać to wyszedłem na zewnątrz a tu klapa żony nie ma, póżniej  okazało się że w tym czasie wcale jej tam nie było. Może jakiś  ptak przeleciał czy cosik a mój umysł  podał mi  informację że to żona przeszła pod  oknem co już nieraz  się zdarzało że tamtędy przechodziła . Czyli  była podsunięta wiadomość  z podświadomości bez potrzeby kontroli czyli  świadomym patrzeniem za tym co  śmignęło. To takie ugodnienie ze strony  umysłu  ale tym razem było  błędne....czyli  iluzja"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
- 
				Wojtek_Lodz
- Początkujący
Witam. Jestem tu nowy. Jestem tez pilotem i coś nie coś wiem o tym co lata. Chciałbym w związu z tym zapytac tego "wyszkolonego" pana żołnierza jakim to cudownym sposobem potrafił bez problemu ocenić wielkośc obiektu całkowicie nie mając pojęcia co to jest a już tym bardziej, co z tego wynika, jego wysokość. Prosze wybaczyć , ale to wbrew logice. Broń Boże nie zarzucam nikomu kłamstwa, ale proponowałbym troszke ostrożniej z tą wielkością i odległośćia. Pozdrawiam

Ja się zawsze dziwię określaniu rozmiarów lub odległości "na oko", nie mając żadnego odniesienia.

Czytajac artykuł i zeznanie pilota wyraźnie on stwierdza.

''Wielkość trójkąta ocenił na ok. 5 wielkości rejsowego samolotu pasażerskiego. Nie było słychać przy tym żadnego dźwięku.''

To m.in jedyny ze sposobów oceny wielkości a chyba ten człowiek z racji zawodu, miał pojęcie jaką wielkość ma przeciętny samolot pasażerski w sprawie wysokości to już kwestia dyskusyjna. Generalnie tego typu właśnie obiekty są z reguły bardzo dużych rozmiarów.

''Wielkość trójkąta ocenił na ok. 5 wielkości rejsowego samolotu pasażerskiego. Nie było słychać przy tym żadnego dźwięku.''
To m.in jedyny ze sposobów oceny wielkości a chyba ten człowiek z racji zawodu, miał pojęcie jaką wielkość ma przeciętny samolot pasażerski w sprawie wysokości to już kwestia dyskusyjna. Generalnie tego typu właśnie obiekty są z reguły bardzo dużych rozmiarów.
- charlie2tango
- Infranin
Wysokość od biedy można ocenić przy pomocy podobieństwa trójkątów.

Pozdrawiam
c2t
"Na Księżycu się nie żyje / a na Ziemi ziemskie troski / Nikt nie mieszka na Księżycu / morsem nadał Pan Twardowski
Ciekaw jestem gdzie jest E.T. i co robi dziś pies Łajka / Skąd się biorą ci kosmici w dobranockach snach i bajkach" Akurat "Bajka o Księżycu"

c2t
"Na Księżycu się nie żyje / a na Ziemi ziemskie troski / Nikt nie mieszka na Księżycu / morsem nadał Pan Twardowski
Ciekaw jestem gdzie jest E.T. i co robi dziś pies Łajka / Skąd się biorą ci kosmici w dobranockach snach i bajkach" Akurat "Bajka o Księżycu"