Przyszłość na sierpień 2010

Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Przyszłość na sierpień 2010

Post autor: Arek 1973 »

Wprawdzie podchodzę na 50% sceptycznie do takich przepowiedni, ale cóż, jest to offtop i tutaj to zamieszczam:

Parę miesięcy temu niejaki byt "Enki" z projektu Cheops przepowiedział coś następującego

"Macie takie powiedzenie: „Co ma wisieć, nie utonie“ i co jest tam opisane, to się stanie. Jest takie jeszcze jedno powiedzenie, że Pan Bóg czasami, żeby się za długo nie męczyć, to w jednym miejscu zbiera więcej takich "owieczek", a potem je zabiera. Niby metoda dobra, bo za „jednym pociągnięciem“ można mieć cały samolot. Ale teraz konkretnie – kiedy się już w Europie wyciszy z tym pyłem wulkanicznym to maj, czerwiec, lipiec są miesiącami w miarę bezpiecznymi. Natomiast, jeśli ktoś sobie szykuje wyjazdy na sierpień, to radziłbym to przesunąć, bo Matka Ziemia na sierpień też szykuje niespodzianki."

Sierpień się zaczął, zobaczymy ile w tym prawdy, dopowiem tylko że Enki przepowiedział że wybory wygra Kaczyński!, ale dajmy mu te 30 dni

pozdro
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
hm0
Infranin
Kontakt:

Re: Przyszłość na sierpień 2010

Post autor: hm0 »

Wstydziłbyś się pisać takie bzdury. Jeśli się urodziłeś w 1973 r., to powinieneś być już dawno na tyle dojrzały, żeby szanować czas innych. :>
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Ależ dlaczego?, ja się serdecznie śmieję czytając ich sesje

hm0
Infranin
Kontakt:

[quote name='Arek 1973' post='71823' date='01 sierpień 2010 - 20:15']Ależ dlaczego?, ja się serdecznie śmieję czytając ich sesje[/quote]

To OK.

Nie dałeś emotikonów, więc myślałem, że naprawdę Cię wzięło. :)

Następnym razem pomyśl o młodzieży. ;)
Awatar użytkownika
ADAX
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: ADAX »

przecież te przepowiednie są tak skonstruowane, aby pasowały do wszystkiego. A powiadam wam we wtorek osoby z pod znaku wagi spotka niespodzianka, która będzie mieć swe konsekwencje w niedalekiej przyszłości. ;p :D
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Rzeczywiście, bez emotikonów tekst wygląda poważnie :lol:

Pozwólcie że napiszę co w ogóle myślę na temat PCH.

KIedyś miałem ciekawą książkę na temat sekt. Autorzy opisywali bardziej znane sekty (PCH. jeszcze wtedy nie istniał), co mnie zaciekawiło to to że prawie wszystkie sekty tworzą się i ewolują tak samo. A potem natknąłem się na PCH. ta grupa dopiero co zaczęła swoją działalność, zacząłem wszystko co możliwe o nich czytać. Jakie było moje zdumienie jak zobaczyłem że wszystko co się tam dzieje odpowiada dokładnie scenariuszowi tego co w tej książce czytałem. Te problemy żeby stworzyć odpowiednią paczkę ludzi, te wizje lepszej przyszłości,te ciekawostki a póżniej straszenie, wszystko to co było w książce opisane działo się naprawdę na naszym dosłownie podwórku tzn w PCH.

Póżniejsze rozrastanie się sekty poza obręby kraju, aż do krytyki na własnym podwórku i stopniowa izolacja (mniej występów publicznych) to tylko niektóre sprawy które zaobserwowałem w ostatnich 20-tu miesiącach, i co?, i znów zgadza się to dokładnie jak w scenariuszu, to jest naprawdę fenomenalne, czytasz o tym w książce i widzisz z perspektywy paru lat że naprawdę DOKŁADNIE to nastąpiło. Dlatego chętnie czytam sesje PCH i ogólnie wszystko na ten temat. Wiem że pisano już wiele o tym na forum i niektórzy z moich kolegów których cenię jak najbardziej, uważają tą sektę za niebezpieczną. Mam trochę odmienne zdanie, może niebezpieczna dla własnej sakiewki ale jak ktoś wydaje pieniądze na nich to tylko jego własna wina. Uważam że PCH wygaśnie sam, że nie dojdzie do samobójczego aktu, uważam tak dlatego ponieważ brakuje w tej grupie człowieka który by miał predyspozycje do krwiżądnego psychopaty.

Ale z powrotem do przepowiedni Enkiego. No cóż, Enki już tyle razy przepowiadał przyszłość i jakoś nigdy się to nie sprawdziło, czy chodziło o Nibru, o papieża, czy nawet jak napisałem w 1 poście o wyborze prezydenta, no kurka jasna było tylko dwóch kandydatów i ten strzelił że Kaczyński wygra i znowu klapa, to aż śmieszne jak często można się pomylić, i tak było cały czas przez ostatnie lata. Więc weżcie ten temat raczej żartobliwie do serca, ponieważ taki był mój cel, w końcu to offtop i zobaczymy czy "opiekun Ziemi" tym razem coś trafi.

pozdrawiam

hm0
Infranin
Kontakt:

Napisz koniecznie jakie jest zakończenie w tej książce. :)

Patrząc na dokonania wierchuszki pch śmiem twierdzić, że po rozwiązaniu grupy rzucą się oni w wir kolejnego naciągactwa, bo za bardzo kochają pieniądze, żeby już żegnać się z tym światem. O kolejnych darczyńców tj. idiotów i naiwniaków, nie muszą się martwić. Przy takich ich zapasach lokalnych i światowych(!) L. Łobos i spółka mogą tylko żałować, że nie żyją po 300 lat. :)
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Ok, jestem z powrotem to i napiszę :P

Wiadomo że nie każda sekta kończy tak samo.

W tym przypadku nie dojdzie do masowego zabójstwa

Także nie dojdzie do samobójstwa

Ten cały "ruch" nie wyzwoli nowej religi.

Ta grupa ludzi zakończy działanie po tym jak Enki powie że na razie jest wszystko ok, liczba wyznawców zacznie spadać, cała sprawa ucichnie, jedynie Enki dalej w sesjach publicznych (już nie tak częstych) będzie dawał rady jak żyć w pokoju i przyjażni. Będą działać dalej ale jak to się mówi "na małym ogniu".

Może się mylę, czas pokaże

xedos
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: xedos »

Był taki czas, że Enki głosem Lycynki już nie mówił, a wrzeszczał, jak wiadomo skończył, napiętnowany programem "Ekspress Reporterów Dwójki". Dzisiaj Enki już nie drze buzi, mówi szeptem, nieco głośniej na Ślęży. Nie wierzycie? Sprawdźcie, nadarza się okazja. szczególne pozdrowienia dla prawej ręki Enkiego - Kamy.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

[quote name='xedos' post='72706' date='29 sierpień 2010 - 17:16']Był taki czas, że Enki głosem Lycynki już nie mówił, a wrzeszczał, jak wiadomo skończył, napiętnowany programem "Ekspress Reporterów Dwójki". Dzisiaj Enki już nie drze buzi, mówi szeptem, nieco głośniej na Ślęży. Nie wierzycie? Sprawdźcie, nadarza się okazja. szczególne pozdrowienia dla prawej ręki Enkiego - Kamy.[/quote]

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zISkL6aFYAk?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zISkL6aFYAk?fs ... 2=0x4e9e00" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

ODPOWIEDZ

Wróć do „HYDEPARK”