Infradźwięki ze stacji transformatorowej
Infradźwięki ze stacji transformatorowej
wczoraj podczas burzy nasza stacja transformatorowa zaczęła emitować tak potężne infradźwięki, że poczułam wszechobecne mega drganie i dał się słyszeć pomruk podobny sprzężeniu basowych głośników koncertowych... w całym mieście wtedy nie było prądu i chyba była to jakaś próba przywrócenia elektryczności. włos mi się zjeżył na głowie, a teraz zastanawiam się, gdzie mogę tego doświadczyć po raz drugi :O świetne uczucie!!! tylko mnie nie wyśmiejce... piszę tutaj bo naprawdę nigdy nie doświadczyłam czegoś podobnego a nie znam odpowiednich pojęć, aby temat wyszukać w google
Ostatnio zmieniony sob wrz 08, 2012 8:11 am przez gema, łącznie zmieniany 1 raz.
"the owls are not what they seem"
Re: Infradźwięki ze stacji transformatorowej
W sprzedaży są głośniki emitujące infradźwięki. Kosztują kupę szmalu, jakieś 15k$. Nie polecam. Infradźwięki niszczą organizm.... gdzie mogę tego doświadczyć po raz drugi :O świetne uczucie!!!...
Lepszy okropny koniec niż okropność bez końca.
Murphy
Murphy
Ciekawe pytanie. Nigdy nie doświadczyłem takiego zjawiska, aczkolwiek chetnie przekonałbym się jak to wygląda 

- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
[quote name='artemius' post='100345' date='08 wrzesień 2012 - 01:40']W sprzedaży są głośniki emitujące infradźwięki. Kosztują kupę szmalu, jakieś 15k$. Nie polecam. Infradźwięki niszczą organizm.[/quote]
Infradźwięki i ultradźwięki wywołują nawet zwykłe domowe urządzenia elektroniczne. Człowiek ich nie słyszy, chyba, że jakoś się do nich "dostroi". Na pewno są szkodliwe bo zwierzaki uciekają spod ich wpływu. Zdaje się, że telewizory i ekrany plazmowe mają szczególnie zły wpływ na samopoczucie. Przykładem jest mój mały piesek. Bez problemu przebywa w pokoju mojej mamy gdzie włączony jest telewizor starego typu. Natomiast gdy ja u siebie włączę plazmowy, natychmiast ucieka i wraca dopiero gdy jest już wyłączony. Nawet robiłam w tej kwestii eksperymenty- włączałam.. i wyłączałam.. reakcja pieska była zawsze ta sama.
Gema daj spokój, po co Ci to doświadczać ponownie. Podobno infradźwięki to tajna broń masońska.
Infradźwięki i ultradźwięki wywołują nawet zwykłe domowe urządzenia elektroniczne. Człowiek ich nie słyszy, chyba, że jakoś się do nich "dostroi". Na pewno są szkodliwe bo zwierzaki uciekają spod ich wpływu. Zdaje się, że telewizory i ekrany plazmowe mają szczególnie zły wpływ na samopoczucie. Przykładem jest mój mały piesek. Bez problemu przebywa w pokoju mojej mamy gdzie włączony jest telewizor starego typu. Natomiast gdy ja u siebie włączę plazmowy, natychmiast ucieka i wraca dopiero gdy jest już wyłączony. Nawet robiłam w tej kwestii eksperymenty- włączałam.. i wyłączałam.. reakcja pieska była zawsze ta sama.
Gema daj spokój, po co Ci to doświadczać ponownie. Podobno infradźwięki to tajna broń masońska.

"Balbus melius balbi verba cognoscit"
- flying humanoid
- Infrańczyk
- Kontakt:
ja chyba wiem po co 

Dlatego te niesłyszalne dla nas dźwięki często emitują UFO a słyszą je zwierzęta dlatego tak bardzo się wówczas boją nie samego obiektu/światłą lecz właśnie dźwięków.