Kupujesz dom? Uważaj na ducha!
-
- Początkujący
- Kontakt:
Re: Kupujesz dom? Uważaj na ducha!
Wspomniałam wcześniej, że raczej nie przytrafiło mi się nigdy nic niezwykłego, jednak teraz nie jestem już do końca pewna. Mianowicie jest to związane z moimi przeżyciami ze... starymi lustrami. Aby nie zaśmiecać tego temu (dotyczącego raczej duchów w nowo zakupionych domach), postanowiłam założyć nowy: http://www.paranormalne.eu/forum/index.php...7551#entry96920 . Opisałam tam moje dziwne przeżycia z lustrami, których nie umiem wyjaśnić.
Ostatnio zmieniony sob maja 05, 2012 11:38 am przez nieumarlacocacola46, łącznie zmieniany 1 raz.
HoNk hOnK.
Jako kilkunastolatek zajrzalem aktywnie w lusterko. Zapalilem swiece, gdyz gdzies wyczytalem ze wtedy przychodza duchy. W migoczacym swietle , siedzialem pare minut, wytezajac oczy, by cos niezwyklego zobaczyc. Nagle ni z pietruchy, zobaczylem prawdziwego diabla. Dostalem niezlego strachu, gdyz doswiadczenie bylo niezwykle relane. Miesiacami nie chcialem sie czesac. Teraz wiem, iz starczy nawet bialy papier, by wywolac halucynacje, gdy sie z przejeciem na niego patrzy. Z biegiem czasu stalem sie specem od widzianych halucynacji. Teraz potrafie zobaczyc olowek na stole , gdy go potrzebuje. Gdy za niego chwytam, to rozpuszcza sie dran w sekundzie. Takie snienie w na jawie. Jesli widzimy nasze odbicie, patrzace na nas z pogarda, to oznacza jak byk, niezadowolenie z siebie i ma z duchem do czynienia, tyle ze z wlasnym.
Ile ludzi sie zamecza swoimi widzeniami, nawet nadaja im tyle energi, ze potrafia nimi cuda splatac..( Warto obserwowac w takich momentach samo zjawisko, emocje i wyobrazenia jakie je wywoluja, sam proces wytwarzania wrazenio- obrazow. Mechanizm ten obowiazuje rowniez po smierci. Wiec jesli czlek sie nimi obciaza teraz, to po smierci ma w tym jeszcze wieksza latwosc i chetnie z tej zdolnosci korzysta, zameczajac sie nawet do okropienstwa.)
Ile ludzi sie zamecza swoimi widzeniami, nawet nadaja im tyle energi, ze potrafia nimi cuda splatac..( Warto obserwowac w takich momentach samo zjawisko, emocje i wyobrazenia jakie je wywoluja, sam proces wytwarzania wrazenio- obrazow. Mechanizm ten obowiazuje rowniez po smierci. Wiec jesli czlek sie nimi obciaza teraz, to po smierci ma w tym jeszcze wieksza latwosc i chetnie z tej zdolnosci korzysta, zameczajac sie nawet do okropienstwa.)
Ostatnio zmieniony pn maja 07, 2012 10:29 am przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgadzam się z tym lecz nie zawsze możemy poznać historię danego domu
Ostatnio zmieniony wt lis 13, 2012 3:45 pm przez charline, łącznie zmieniany 1 raz.
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
[quote name='Zbyszek' post='96995' date='07 maj 2012 - 12:14']Jako kilkunastolatek zajrzalem aktywnie w lusterko. Zapalilem swiece, gdyz gdzies wyczytalem ze wtedy przychodza duchy. W migoczacym swietle , siedzialem pare minut, wytezajac oczy, by cos niezwyklego zobaczyc. Nagle ni z pietruchy, zobaczylem prawdziwego diabla. Dostalem niezlego strachu, gdyz doswiadczenie bylo niezwykle relane. Miesiacami nie chcialem sie czesac. Teraz wiem, iz starczy nawet bialy papier, by wywolac halucynacje, gdy sie z przejeciem na niego patrzy. Z biegiem czasu stalem sie specem od widzianych halucynacji. Teraz potrafie zobaczyc olowek na stole , gdy go potrzebuje. Gdy za niego chwytam, to rozpuszcza sie dran w sekundzie. Takie snienie w na jawie. Jesli widzimy nasze odbicie, patrzace na nas z pogarda, to oznacza jak byk, niezadowolenie z siebie i ma z duchem do czynienia, tyle ze z wlasnym.
Ile ludzi sie zamecza swoimi widzeniami, nawet nadaja im tyle energi, ze potrafia nimi cuda splatac..( Warto obserwowac w takich momentach samo zjawisko, emocje i wyobrazenia jakie je wywoluja, sam proces wytwarzania wrazenio- obrazow. Mechanizm ten obowiazuje rowniez po smierci. Wiec jesli czlek sie nimi obciaza teraz, to po smierci ma w tym jeszcze wieksza latwosc i chetnie z tej zdolnosci korzysta, zameczajac sie nawet do okropienstwa.)[/quote]
Poniżej postu Zbyszka, ktoś bardzo sprytnie odnowił ten temat. Proponuję dyskusję przenieść do innego tematu związanego z lustrami i to nie koniecznie starymi. Zaraz wkleję linka linka i w/w post i też odnowię zapomniany, choć nie tak dawny temat bo to ciekawe. Tylko czy znajdą się osoby chcące gadać na ten temat?
Ile ludzi sie zamecza swoimi widzeniami, nawet nadaja im tyle energi, ze potrafia nimi cuda splatac..( Warto obserwowac w takich momentach samo zjawisko, emocje i wyobrazenia jakie je wywoluja, sam proces wytwarzania wrazenio- obrazow. Mechanizm ten obowiazuje rowniez po smierci. Wiec jesli czlek sie nimi obciaza teraz, to po smierci ma w tym jeszcze wieksza latwosc i chetnie z tej zdolnosci korzysta, zameczajac sie nawet do okropienstwa.)[/quote]
Poniżej postu Zbyszka, ktoś bardzo sprytnie odnowił ten temat. Proponuję dyskusję przenieść do innego tematu związanego z lustrami i to nie koniecznie starymi. Zaraz wkleję linka linka i w/w post i też odnowię zapomniany, choć nie tak dawny temat bo to ciekawe. Tylko czy znajdą się osoby chcące gadać na ten temat?

"Balbus melius balbi verba cognoscit"