Nawiedzony las?

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Rhinjin
Początkujący

Nawiedzony las?

Post autor: Rhinjin »

Witam, 

To mój pierwszy post, a zarejestrowałam się również z pewnego ważnego powodu. Zacznę od początku. 

W święta Bożego Narodzenia 2012 roku, mój brat, siostra i ja postanowiliśmy , z nudy, wybrać się w rzekomo nawiedzone miejsca w naszym mieście i okolicach. Pierwsza opcja - las, o którym krąży legenda, jakoby straszyły tam duchy poległych partyzantów. Zabraliśmy ze sobą dyktafony, i aparat, do tego czytnik EMF (może i to bujda, ale lubię oglądać programy typu "Łowcy Duchów" gdzie owi łowcy używają czytnika EMF). W lesie znajduje się zbiorowy grób partyzancki. Zaparkowaliśmy auto przy drodze, i gdy tylko weszliśmy do lasu, czytnik EMF dosłownie oszalał. Im głębiej w las, tym gorzej. Co więcej - nasze dyktafony zarejestrowały całkiem niezłe nagrania : http://www.youtube.com/user/GhostAdventuresPL/videos?view=0&flow=grid <div style="margin:0px 0px 25px 210px;color:rgb(207,207,207);font-family:tahoma, arial, verdana, sans-serif;font-size:13px;background-color:rgb(61,61,61);"><div style="margin:3px 0px 0px;font-family:verdana, tahoma, arial, sans-serif;text-align:justify;">W przypadku głosu "OMEGA" - dodam ciekawostkę, ów głos został zarejestrowany zaraz po moim pytaniu "Czy jest tu ktoś z nami" . Najpierw sądzilismy, że ta odpowiedź to nazwisko lub pseudonim jednego z partyzantów, jednak sprawdziłam spis owych partyzantów i żaden nie nazywał się nawet podobnie, ale... Okazało się, iż cała grupa, która walczyła w tym lesie, nazywała się właśnie OMEGA.. 

Bardzo, ale to bardzo poprosiłabym o potraktowanie mnie poważnie, od dawna szukam informacji i pomocy przy rozwikłaniu tych nagrań, jeśli macie jakieś pytania, proszę pisać śmiało. 

PS. Mam tych nagrań więcej, jeśli ktoś chce, mogę je udostępnić.

Dziękuję i pozdrawiam! </div></div><div style="margin:0px;font-size:.8em;color:rgb(207,207,207);font-family:tahoma, arial, verdana, sans-serif;background-color:rgb(61,61,61);">0</div><ul class="">

[*] 

[/list]
Awatar użytkownika
RickDangerous
Infrzak
Kontakt:

Re: Nawiedzony las?

Post autor: RickDangerous »

Witaj.Gdzie te lub ta mogiła się znajduje? Piszesz, że w twoim mieście i okolicach ale nawet w zakładce ' o tobie' nie jest napisane skąd jesteś..Daj szansę innym też ponagrywać głosy :)Ja kiedyś bardzo dawno temu 'wyciągnąłem' programem graficznym dziwną postać na zdjęciu robionym na cmentarzu ale nigdy nie próbowałem evp na cmentarzu.

Ciekawe to jest.Słyszałem także, że duchy z którymi nawiązało się kontakt lubią iść za tobą do domu..I nie straszę :) tak po prostu jest :) Pozdrawiam.
Rhinjin
Początkujący

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="RickDangerous" data-cid="102998" data-time="1359559762">Witaj.Gdzie te lub ta mogiła się znajduje? Piszesz, że w twoim mieście i okolicach ale nawet w zakładce ' o tobie' nie jest napisane skąd jesteś..Daj szansę innym też ponagrywać głosy :)Ja kiedyś bardzo dawno temu 'wyciągnąłem' programem graficznym dziwną postać na zdjęciu robionym na cmentarzu ale nigdy nie próbowałem evp na cmentarzu.

Ciekawe to jest.Słyszałem także, że duchy z którymi nawiązało się kontakt lubią iść za tobą do domu..I nie straszę :) tak po prostu jest :) Pozdrawiam.</blockquote>Pochodzę z Biłgoraja, a las leży w dzielnicy Rapy :) Też o tym słyszałam, ale na szczęście od tamtej pory nic w naszym domu się nie dzieje, więc chyba nie przyszły? ;) Szczególnie interesuje mnie EVP "song?" z fragmentem piosenki - czy słowo, lub urywek z czymś panu/Ci się kojarzy? Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
RickDangerous
Infrzak
Kontakt:

Post autor: RickDangerous »

Niestety nie kojarzę, być może za krótkie to dla mnie, może jakiś fan programu "jaka to melodia" da radę i nie żartuję, po prostu nie kojarzy mi się to z niczym, ktoś inny na pewno będzie lepszy ale wyraźnie słychać tam coś, jakiś rytm.A jednak daleko ode mnie mieszkasz więc nic z buszowania po twoim lesie ;)
Rhinjin
Początkujący

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Czakrawartin" data-cid="103000" data-time="1359560389">Ciekawa opowiastka :) Zawsze budzą moją ciekawość, ale problem w tym, że EVP to dobra metoda, ale tylko wtedy kiedy rzeczywiście jest coś słychać. Wiele osób majstruje przy dźwiękach i specjalnie wyciąga z nich coś, czego tam nie ma... Tutaj może być zarówno "omega", jak i "kumka". Wszystko zależy od interpretacji. Znane są jakieś opowieści z tego lasu?</blockquote>Dodam, że ni w ząb nie znam się na "majstrowaniu" ot, to co usłyszeliśmy zapisaliśmy na komputerze, to wszystko :) Tak, ale zdaje mi się, że tam ewidentnie słychać "O-me-ga"  - choć głos, nie wiem dlaczego, jest ostry, zniekształcony. Trochę...agresywny? Co do opowieści - Jedna konkretna - Pewna znajoma mojego wujka wybrała się na mogiły, by zapalić znicz. Lampka nie chciała się zapalić, więc kobieta zrezygnowała i postanowiła po prostu zmówić modlitwę. Gdy wstawała z klęczek, znicz...zapalił się. 

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="RickDangerous" data-cid="103002" data-time="1359560504">Niestety nie kojarzę, być może za krótkie to dla mnie, może jakiś fan programu "jaka to melodia" da radę i nie żartuję, po prostu nie kojarzy mi się to z niczym, ktoś inny na pewno będzie lepszy ale wyraźnie słychać tam coś, jakiś rytm.A jednak daleko ode mnie mieszkasz więc nic z buszowania po twoim lesie ;)</blockquote>My również mamy problem z odszyfrowaniem tego. Sądziliśmy, że to może niekoniecznie po polsku? Możliwe, że po niemiecku lub rosyjsku, kto wie? :)

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Czakrawartin" data-cid="103004" data-time="1359560803">He he he - odsłuchałem i kurde, można powiedzieć, że brzmi to ciekawie :) Robertacb zapytajcie, on jest ekspertem od tego typu spraw na forum.</blockquote>Dziękuję za poważne podejście do sprawy. Mało kto traktuje nas i te nagrania poważnie, ale po tylu nagraniach, które mam na komputerze, stwierdzam, że więcej tam nie wrócę...
Rhinjin
Początkujący

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Czakrawartin" data-cid="103006" data-time="1359561223">No jedyne co można powiedzieć, to że "EVP song" brzmi na pewno ciekawiej od pojedynczych słów, bo te mogą mieć różne źródło (nie oszukujmy się, większość tych co nagrywa EVP nieco nadinterpretuje sprawę). Warto, abyś podał jeszcze opis miejsca, gdzie doszło do tego nagrania. A co działo się na tych nagraniach z tzw. odgłosami lasu?</blockquote>Też tak uważam, jest dość...tajemnicze, i właśnie ono nie daje mi spokoju. Primo - jestem kobietą :) Secundo - opis miejsca? Hmmm...no właśnie las, okolice wcześniej wspomnianych mogił partyzanckich.. Mam pytanie - czy na EMF można polegać? Bo obok mogił ów miernik szalał, a gdy testowaliśmy go w innym miejscu, w tym samym lesie, pracował spokojnie. 
TheGoon
Początkujący

Post autor: TheGoon »

Witam.  Właśnie przesłuchałem "EVP song" i jedyne co słysze to "oddałem serce" ale jakoś dziwnie zaakcentowane to jest.  A Wy co słyszycie? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”