INFRA: Zaginione lata Jezusa
- observator
- Infranin
- Kontakt:
Re: INFRA: Zaginione lata Jezusa
Jak już masz tak poważne wątpliwości, to pewnie niedługo zostaniesz ateistką. Ludziom się w głowach przewraca od tej "samodzielności".
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="observator" data-cid="104536" data-time="1364921578">Jak już masz tak poważne wątpliwości, to pewnie niedługo zostaniesz ateistką. Ludziom się w głowach przewraca od tej "samodzielności".</blockquote>Nie grozi mi zostanie ateistką. Tylko wiem co wiem. Maryja i Jezus byli blondynami. Tak... wiem i że niektórzy Żydzi to blondyni, nawet niebieskoocy. Jezus, gdyby był żydem, to nie zostal by aż tak okrutnie shańbiony.
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
- observator
- Infranin
- Kontakt:
To synkretyczne bzdety, podobnie jak relikwie świętych dla ludzi małej wiary.
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="observator" data-cid="104538" data-time="1364925049">To synkretyczne bzdety, podobnie jak relikwie świętych dla ludzi małej wiary. </blockquote>Synkretyczne? - niechcący tak.Ale nie koniecznie bzdety. 

"Balbus melius balbi verba cognoscit"
- observator
- Infranin
- Kontakt:
Po pierwsze ja nie wierzę w dogmaty tylko w kanon. Studiowałem go wystarczająco długo by samemu uznać jego wartość. On jest niewzruszonym fundamentem prawdziwego chrześcijaństwa i nie ma w nim żadnych dogmatów.
"Prawdziwe chrześcijaństwo" - brzmi troche strasznie w ustach człowieka XX w. Jak więc wyjaśnisz wszelkie filozoficzne absurdy tego kanonu?
- observator
- Infranin
- Kontakt:
Chcesz mi zrobić wykład? Proszę bardzo.
Nie chce wykładu. Po prostu trudno mi wytłumaczyć sobie, jak ktoś mógł uznać, że coś jest "prawdą" w kanonie religii. To wymaga chyba jakiegoś osobistego oświecenia... Czyż nie? Obiektywizmu w tym nie ma.
- observator
- Infranin
- Kontakt:
Jeśli chceszm bym Ci odpowiedział, to nie używaj nic nie znaczących ogólników.
Ostatnio zmieniony czw kwie 18, 2013 2:25 pm przez observator, łącznie zmieniany 1 raz.
- observator
- Infranin
- Kontakt:
Długo tak będziemy się podchodzić? Albo konkrety, albo nic.