"Tajemnicze pudełko", a w nim... rysunki UFO, Obcych i Skrzydlatych Istot
"Tajemnicze pudełko", a w nim... rysunki UFO, Obcych i Skrzydlatych Istot
Tzw. "The Box of Crazy" zostało rzekomo odnalezione przypadkiem, w okolicy jakiegoś śmietnika w USA. Zawiera wszelkiego rodzaju wspaniałe/szalone szkice...
Pełen zestaw 102 rysunków - TUTAJ
[ external image ]
Za UFOZone
Pełen zestaw 102 rysunków - TUTAJ
[ external image ]
Za UFOZone
- Dodecahedron
- Początkujący
Re: "Tajemnicze pudełko", a w nim... rysunki UFO, Obcych i Skrzydlatych Istot
Pierwsze rysunki najprawdopodobniej przedstawiają jakąś interpretacje tego, co widział Ezechiel w Starym Testamencie. Druga część jest o tyle lepsza że przedstawia konstrukcję jakiejś maszyny, z łożyskami ?
"Pan jest moim pasterzem, nie brak mi niczego. Pozwala mi leżeć na zielonych pastwiskach. Prowadzi mnie nad wody, gdzie mogę odpocząć: orzeźwia moją duszę. Wiedzie mnie po właściwych ścieżkach przez wzgląd na swoje imię. Chociażbym chodził ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo Ty jesteś ze mną. Twój kij i Twoja laska są tym, co mnie pociesza. Stół dla mnie zastawiasz wobec mych przeciwników; namaszczasz mi głowę olejkiem; mój kielich jest przeobfity. Tak, dobroć i łaska pójdą w ślad za mną przez wszystkie dni mego życia i zamieszkam w domu Pańskim po najdłuższe czasy."(PSALM 23)
ciekawa sprawa. mam nadzieję, że pojawi się więcej informacji na ten temat. szkice są zrobione naprawdę z duża dbałością o detale, nawet jeśli jest to fake, to bardzo dobry.
Jak zawsze - podświadomie chciałbym, żeby to było jakieś srogie odkrycie, które wszystkim we łbach wywróci, ale bardziej analityczna część mojego mózgu mówi mi, że to robota jakiegoś inżyniera na grzybach...
Znowu rysunki… i co nam tak naprawdę po rysunkach ? Nawet autentycznych (cokolwiek to znaczy w tym przypadku)? Ja też mogę wysmarować techniczne rysunki ze szczegółami, dorzucić fajne opowiadanko i zakopać w odludnym miejscu. Za sto lat potomni będą mieli podniete! Zdjęć nam trzeba! Wtedy dopiero będzie gorąco...
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
Dlaczego nazwa skrzydlatych istot pisana wielkimi literami? Czuję się trochę jakbym surfował na łodzipodwodnej.org(.)pl
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Mnie zastanawia w rysunkach tych hybrydowych postaci orzeł.
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
- GustavMahler
- Początkujący
Tak jak napisał Dodecahedron, postać na rysunkach to istota, którą ujrzał Ezechiel. Postaci w sumie było cztery, a każde z nich miało po cztery twarze - twarz człowieka, lwa, byka i orła. Niestety nie doszukiwałbym się jakiejś wielkiej tajemnicy. Sądzę, że to po prostu artystycznie przełożone wyobrażenia jakiegoś utalentowanego zwolennika paleoastronomii. Na mapach może być oznaczone domniemane umiejscowienie Atlantydy.