Witam

Jestem tu nowy, mam 14 lat i fenomenem UFO interesuję się od kilku miesięcy. Jako że nie mam dużej wiedzy, ani tym bardziej doświadczenia, mam pytanie dotyczące tego, co widziałem latem 2013. Obserwacja miała miejsce w Krotoszynie. Otóż siedziałem sobie wtedy na balkonie, a babcia oglądała wiadomości. W pewnym momencie zawołała mnie i powiedziała, że mówili o tym że będzie przelatywać ISS. Wróciłem więc na balkon i zacząłem patrzeć w niebo. Niestety obserwowałem pod zbyt małym kątem, dopiero po jakimś czasie spojrzałem w górę. Zobaczyłem (gołym okiem, bez lornetki) trzy światła, każde z nich o wiele jaśniejsze od gwiazd. Leciały ruchem jednostajnym, prostoliniowym. Pomyślałem sobie, że to ISS, cieszyłem się że ją zobaczyłem. Postanowiłem więc ściągnąć sobie na tablet aplikację ISS Detector, żebym mógł zrobić więcej obserwacji. Jednak po kilku obserwacjach zacząłem się zastanawiać, ponieważ stacja kosmiczna była o połowę mniejsza od jednego światła tego "czegoś" co zaobserwowałem najpierw. Z jednej strony wydaje mi się że to nie było ISS, lecz z drugiej strony o tym przelocie mówili w wiadomościach, więc może wtedy stacja przelatywała niżej (to chyba niemożliwe, ale jak pisałem, nie znam się za bardzo na tym

) albo coś w tym stylu. Niestety nie pamiętam daty, nawet przybliżonej, ponieważ przez ok. tydzień, może dwa miałem ten obiekt za ISS, więc nie widziałem sensu odnotowania daty. Chciałbym zaznaczyć, że nie jestem jednym z tych co wszędzie na siłę doszukują się UFO, po prostu jestem ciekaw co to było i mam nadzieję, że pomożecie mi w identyfikacji

Pozdrawiam wszystkich