Zapomniane tematy CE III z Polski (INFRA)

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
Pan.X
Infrańczyk

Re: Zapomniane tematy CE III z Polski (INFRA)

Post autor: Pan.X »

No tak, dałem to zdjęcie pomiędzy końmi. Ludzie przez kilka lat myśleli, że to gnom (nawet do tej pory myślą, że to autentyk).

W końcu pokazali tym policjantom na koniach to zdjęcie po jakimś czasie, ale jak przyznali, nic tam w tej okolicy nadzwyczajnego nie widzieli. Tutaj daje tekst od "profesora, doktora nauk" Jana Pająka

<blockquote class="ipsBlockquote"> Miniaturowy UFOnauta uchwycony w chwili kiedy przebiega przez drogę tuż za koniem po lewej stronie zdjęcia. To właśnie tacy miniaturowi UFOnauci stanowią owo "ziarenko prady" ze starych opowiadań ludowych o "krasnoludkach" oraz o karłowatych "istotach nadprzyrodzonych". 

Zgodnie z tzw. "równaniami grawitacyjnymi" wyjaśnionymi w podrozdziale JE9.3 z tomu 9 monografii[1/4], miniaturowy wzrost owych UFOnautów wynika z faktu, że zasiedleni oni zostali na planecie której grawitacja jest kilkadziesiąt razy większa od grawitacji Ziemi. Stąd nieustanne działanie potężnej siły grawitacyjnej w trakcie najnowszego etapu ich ewolucji spowodowało że ich wzrost spadł do jedynie niewielkiego procentu wzrostu ludzi z planety Ziemia. Oczywiście, ich niewielki wzrost wcale nie zmienia faktu, że są oni również kosmicznymi krewniakami ludzi którzy podobnie jak ludzkość oryginalnie wywodzą się z planety "Terra" z gwiazdozbioru Łabędzia. (Więcej na temat pochodzenia ludzkości wyjaśnione jest w podrozdziale V3 z tomu 16 monografii [1/4].) 

Zdjęcie wykonane w Chile w dniu 24 maja 2004 roku, przez niejakiego Germán Pereira A. Fotografujący chciał po prostu sfotografować "Carabineros" (tj. policję konną) patrolujących Parque Forestal w Santiago. Przysłane mi ono zostało do zaopiniowania przez czytelnika podpisujacego sie "Melody" (Email: melody@dodo.com.au). W grudniu 2004 roku zdjęcie to było wystawione na stronach internetowych o adresach: www.cifae.tk/parquef.htm oraz rense.com/general53/chile.htm

Interesującym szczegółem owego miniaturowego UFOludka jest, że posiada on pogrubienie w pasie, oraz że podczas biegu przebiera on nogami. To zaś oznacza, że używa on specjalnego "magnetycznego napędu osobistego" z poduszkami ochronnymi wokół bioder oraz z pędnikami głównymi w naramiennikach (zamiast w podeszwach butów). Poduszki biodrowe tego napędu osłaniają dłonie użytkownika przed upaleniem potężnym polem magnetycznym wydzielanym przez pędniki z ośmiosegmentowego pasa. Z kolei umieszczenie pędników w naramiennikach zamiast w podeszwach butów, umożliwia normalne używanie nóg. Szczegółowsze opisy tego "magnetycznego napędu osobistego", który może posiadać również owe poduszki ochronne wokół bioder, a który używany jest przez pokazaną tu miniaturową rasę UFOnautów, zaprezentowane zostały na stronie internetowej jan-pajak.com. Z kolei zasada działania napędu osobistego z poduszkami ochronnymi wokół bioder, wyjaśniona została wyczerpująco w podrozdziale E4 z tomu 2 monografii </blockquote>

Wszystko fajnie, ale jest to sprzeczne całkiem.

Jedyne co się z nim zgodze to to. Jest to jedyne mądre spostrzeżenie. <blockquote class="ipsBlockquote"> Zgodnie z tzw. "równaniami grawitacyjnymi" miniaturowy wzrost UFOnautów wynika z faktu, że zasiedleni oni zostali na planecie której grawitacja jest kilkadziesiąt razy większa od grawitacji Ziemi. Stąd nieustanne działanie potężnej siły grawitacyjnej w trakcie najnowszego etapu ich ewolucji spowodowało że ich wzrost spadł do jedynie niewielkiego procentu wzrostu ludzi z planety Ziemia. </blockquote>   Tutaj zrobiłem kolejno porównania. Jak on sobie to wyobrażał i chyba większość.

mini1.PNG
To zdjęcie rozbraja, zdjęcie jest jeszcze bardziej pogorszone, a nie polepszone, już nie mówiąc, że gnom nosi czapkę z daszkiem to ciągnie młotek ;) 

images.jpg
to zdjęcie też jest złe. Ucho nie jest szpiczaste tylko klapnięte Pies z 3-ema nogami to rzadki przypadek.

obj349geo306pg9p3.jpg

to zdjęcie jest dobre, dorobiłem kontur, żeby było lepiej widzieć. Mozna sobie zmróżyć oczy to lepiej widać bo piksele się zwężają. 
pies.jpg
A to mój wesoły werdykt

[ external image ] 

P.S. Kichać to, że chciałem tu dostać odpowiedź o yetim, ale proszę ciągnąć dyskusję dalej. Bo i tak na forum wypowiada się 10 osób na krzyż więc szkoda robić 10 nowych wątków jak i tak by się nikt nie wypowiadał czyż nie?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony śr gru 17, 2014 9:23 pm przez Pan.X, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
charlie2tango
Infranin

Post autor: charlie2tango »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Pan.X" data-cid="118939" data-time="1418850851">Jedyne co się z nim zgodze to to. Jest to jedyne mądre spostrzeżenie.</blockquote> Nie zgadzam się z tym. Przy dużej grawitacji takie istoty musiałaby być silniej umięśnione, mieć silniejsze kości, podobnie ich organy wewnętrzne musiałby być o wiele silniej zbudowane - jeśli mamy grawitację większą 50 razy, serce również powinno być 50 razy wydajniejsze itd. I wizyta takich istot na naszej planecie kończyłaby się zapewne niechybną śmiercią, czymś na ksztalt losu organizmów żyjących w głębinach oceanicznych wyciąganych na powierzchnię bez odpowiednich zabezpieczeń.
Pozdrawiam
c2t
"Na Księżycu się nie żyje / a na Ziemi ziemskie troski / Nikt nie mieszka na Księżycu / morsem nadał Pan Twardowski
 Ciekaw jestem gdzie jest E.T. i co robi dziś pies Łajka / Skąd się biorą ci kosmici w dobranockach snach i bajkach"  Akurat "Bajka o Księżycu"
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Szczerze mówiąc wyjaśnienie pasa mnie zupełnie nie przekonuje ponieważ sam autor zdjęcia wyraźnie twierdził, że  w momencie wykonywania zdjęcia nie widział nic, to samo jak piszesz potwierdzają policjanci.  Twierdzenia Pająka można sobie darować to stek bzdur. Chyba NŚ pisał o tym zdjęciu tylko nie pamiętam w jakim to było numerze ? Co prawda nie przekonuje mnie to zdjęcie specjalnie, ponieważ jest dość marnej jakości, ale na psa to nie wygląda jak dla mnie, gdyby to był pies przy tym poruszeniu zdjęcia jednak przybrałby posturę psa  a nie ''człowieka''.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: danut »

azor - Przyjrzałam się zdjęciom,  to co obrysowałeś zielonym kolorem - mogę powiedzieć, że jest identyczne z tym co widziałam w lesie, kontury zamazane zdjęcie mogłoby bez niczego zostać przesunięte przez bardzo dużą prędkość istotki. Tym sposobem i 4 nogi wyjdą na zdjęciu. To zamieszanie z sową o jakim pisałam, ale tak, wyglądało jak młoda sowa, z jednym ale - nogi  miało za długie za wysokie i za szczupłe jak na sowę..  W porównaniu z tym koniem co do wielkości, to na tym zdjęciu wydaje się być większe niż w moim widzeniu moje miało max 30 cm wysokości..
Awatar użytkownika
Pan.X
Infrańczyk

Post autor: Pan.X »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="118955" data-time="1418913898">azor - Przyjrzałam się zdjęciom,  to co obrysowałeś zielonym kolorem - mogę powiedzieć, że jest identyczne z tym co widziałam w lesie, kontury zamazane zdjęcie mogłoby bez niczego zostać przesunięte przez bardzo dużą prędkość istotki. Tym sposobem i 4 nogi wyjdą na zdjęciu. To zamieszanie z sową o jakim pisałam, ale tak, wyglądało jak młoda sowa, z jednym ale - nogi  miało za długie za wysokie i za szczupłe jak na sowę..  W porównaniu z tym koniem co do wielkości, to na tym zdjęciu wydaje się być większe niż w moim widzeniu moje miało max 30 cm wysokości..</blockquote>

Danut, To zdjęcie co obrysowałem zielonym, jest przybliżone i słabej jakości (czyli ściągnięte i nie maksymalnej roździelczości) bez żadnego retuszu. Tak właśnie widzą je wszyscy i dopisują sobie małego gnoma. Następne zdjęcia przedstawiają dla mnie ewidentnie psa rasy labrador, po retuszu i przesunięciu. Mówiłem, że trzeba zmróżyć oczy.

Istota nie poruszałą się z dużą prędkością. jeśli tak by miało być rozmaz byłby na pół zdjęcia. A ile może się poruszać idący/biegnący pies. 

Proszę wszystkich o czytanie ze zrozumieniem moich postów. Ja też niekiedy coś przelecę oczami i nie zrozumie co ktoś tam pisze. Ale jak ktoś mówi do mnie czytam państwa posty po 2/3 razy aby przypadkiem się nie pomylić.  <blockquote class="ipsBlockquote">Szczerze mówiąc wyjaśnienie pasa mnie zupełnie nie przekonuje ponieważ sam autor zdjęcia wyraźnie twierdził, że  w momencie wykonywania zdjęcia nie widział nic, to samo jak piszesz potwierdzają policjanci.  Twierdzenia Pająka można sobie darować to stek bzdur. Chyba NŚ pisał o tym zdjęciu tylko nie pamiętam w jakim to było numerze ? Co prawda nie przekonuje mnie to zdjęcie specjalnie, ponieważ jest dość marnej jakości, ale na psa to nie wygląda jak dla mnie, gdyby to był pies przy tym poruszeniu zdjęcia jednak przybrałby posturę psa  a nie ''człowieka''.</blockquote> Według mnie to ewidentnie pies, a retusz to potwierdza. Jest zwykłego przeciętnego wzrostu dla rasy labradora w takiej pozie jak zaznaczyłem na fioletowo. Ale to moja opinia. 

Teraz powiem jak ja to widze to jest zdjęcie tego parku teraz mniej więcej

[ external image ]

Teraz to jest dla nas ważne

<blockquote class="ipsBlockquote">Pereira dziwną postać na zdjęciu odkrył następnego dnia po wizycie w parku. Wkrótce potem dostało się ono w ręce organizacji zajmujących się zjawiskami niewyjaśnionymi...</blockquote> Świadek, nawet na to zdjęcie nie zwrócił uwagi podczas jego robienia. I tu już jest jego błąd. Nie obejrzał okolicy, ani nie obrócił się za siebie.

Inny człowiek poza kadrem, spacerował sobie po parku z psem, Pies z lewej strony obwąchiwał teren albo się wysikał pod drzewem. Policjanci na koniach również nic "dziwnego" nie widzieli bo przecież takie zwierze jak pies jest oczywiste. A tym bardziej jak mieli cokolwiek widzieć jak byli zwróceni do niego tyłem. Byli rozkojarzeni i coś sobie tam myśleli w głowach patrząc na ulicę jeden a drugi po drugiej stronie. Tym bardziej, że to ich praca i nie wykonywali jej pierwszy raz. Piesek latał sobie swobodnie po parku, a jego właściciel dał mu "wolną rękę" - niech sobie troche pobiega po parku, a ten biegł właśnie w drugą stronę, pomiędzy końmi.

Jak ten człowiek mógł w ogóle mówić o czymś co widział na drugi dzień i mówi, że nikogo tam nie widział jak nawet nie zwracał uwagi na otoczenie dzień przed.

Nie chcę być jakimś demaskatorem jak Rdułtowski, bo on to w ogóle z ufologią nie ma nic wspólnego, a to że interesują go technologie lotnicze i 3 rzesza niech lepiej się tym zajmuje, a nie wchodzi nam w drogę.  <blockquote class="ipsBlockquote">Nie zgadzam się z tym. Przy dużej grawitacji takie istoty musiałaby być silniej umięśnione, mieć silniejsze kości, podobnie ich organy wewnętrzne musiałby być o wiele silniej zbudowane - jeśli mamy grawitację większą 50 razy, serce również powinno być 50 razy wydajniejsze itd. I wizyta takich istot na naszej planecie kończyłaby się zapewne niechybną śmiercią, czymś na ksztalt losu organizmów żyjących w głębinach oceanicznych wyciąganych na powierzchnię bez odpowiednich zabezpieczeń.</blockquote>

Ale to tylko gdybania przecież. Nie muszą być zbudowani z takich samych proporcji pierwiastków jak my, a tym bardziej ich płynów ustrojowych wewnątrz ciała, nie muszą mieć tego samego co my. Już nie mówiąc w jakich środowiskach żyją tam u siebie. Mogli zostać wyprodukowani sztucznie przez innych.Jak można zauważyć kontakty z obcymi nie trwają zbyt długo, a jak już trwają to odbywają się na innych płaszczyznach.Czy niemowlaki też nie są przystosowane do ziemskiej grawitacji, czy ludzie o karlim wzroście bądź ci co mają powyżej 2m.Średnio ludzie w starożytności, średniowieczu byli niżsi wzrostem niż teraz jak norma to 176.

No cóż, sam sobie przeczę,  chyba nie przeczytałem ze zrozumiałem właśnie co  pan Pająk za brednie wypisał.  
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Gdybym znał pełne informacje oryginału zdjęcia, można spróbować doświadczenie z biegnącym psem przy uwzględnionej odległości i zobaczmy jak to wyjdzie, choć ja uważam, że to nie pies. Zrobię kiedyś próbne fotki tak aby były nieco zamazane a psa mam ;)
Ostatnio zmieniony czw gru 18, 2014 8:47 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

W temacie zdjęcia ,zgadzam sie z Panem X. Nie ma nic bardziej niewidzialnego jak oczywistość. Pies w parku. Ptak na drzewie. Na wiele rzeczy nie zwracamy uwagi. Gdyby to nie było znane stworzenie, konie by na nie zareagowały, węch czy mignięcie w przestrzeni , a to zwróciło by uwagę policjantów.
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Przemekkk666 »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="arek" data-cid="118961" data-time="1418932713">Gdyby to nie było znane stworzenie, konie by na nie zareagowały, węch czy mignięcie w przestrzeni , a to zwróciło by uwagę policjantów.</blockquote> Mogłoby tak być ale czy musiało?
Ostatnio zmieniony czw gru 18, 2014 8:54 pm przez Przemekkk666, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Szczerze powiedziawszy  mnie to jakoś na psa nie podchodzi, może to jakieś optyczne złudzenie, jakiś efekt czegoś, może w tym nie ma nic paranormalnego,,,,mocno  musiałem się wpatrywać w obrysowane zdjęcie żeby tego psa tam ujrzeć :D  Prawdopodobnie ten kobold z Bostonu to też złudzenie (tym razem po uszach  wygląda na kota) :D[ external image ]   Ja też pana Pająka nie popieram, ten człowiek to żenada dla ufologii. Chociaż jego teoria jak ufo rozwaliło World Trade center to była wspaniała komedia, tylko on sam się nie skapnął bo pisał  to na serio. Hmmm, uważam  że grawitacja wcale nie musi  do  końca kształtować wysokość osobników. Na Ziemi mamy plemiona Papuasów gdzie mężczyżni osiągają maksymalną wysokość do 145cm. a kobiety do 140cm. to bardzo mało  w porównaniu z Europejczykami. I chociaż grawitację mamy tą samą  to jednak przyczyna musi  być inna.
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Arku albo przelatujący ''owad'' tak bardzo podobny do postaci ;) Ale nie mamy żadnej pewności, że to coś było zauważalne,  nic dziwnego że konie nie zareagowały. W przypadku słynnego zdjęcia UFO nad Radomiem 1987 też stoi krowa, ale  nie zareagowała w żaden sposób na obiekt,  podobnie było na Czerniakowie podczas eksperymentów zdjęciowych grupy Bzowskiego. W przypadku filmu na którym pojawia się ''skrzat'' i dotyka nogę człowieka nikt nic nie widział i nie zareagował a jednak tam coś było - na pewno nie kot czy pies.
Ostatnio zmieniony czw gru 18, 2014 9:21 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”