Zapomniane tematy CE III z Polski (INFRA)

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Zapomniane tematy CE III z Polski (INFRA)

Post autor: Arek 1973 »

Ta jak Azor już  napisał i z tym się zgadzam że zwierzęta nie zawsze muszą reagować na obiekty UFO, bo były takie przypadki że reagowały ale i też nie. Dlatego myślę że nie muszą także koniecznie reagować na dziwne istoty i dlatego  konie tych Carabinerów nie musiały zaraz spanikować przy tej istotce (oczywiście jeżli naprawdę była to jakaś istotka a nie złudzenie optyczne).Co mnie dziwi w takich sprawach to brak dowodów, tak jak pisałem już wcześniej , gdyby te istotki mieszały by u nas  to muszą się też rozmnażać żeby gatunek jakoś przeżył i ich populacja musiała zawierać więcej osobników i na to musiały by być twarde dowody a tymczasem takich nie ma, włączając do tego  też większe dziwolągi  jak yeti itp.Podobnie ma się  z UFO, można śmiało założyć że ufici nie mają  swoich siedlisk w lasach, dżunglach, nie piszę że pod wodą ponieważ nasze oceany są  bardzo mało zbadane, kiedyś czytałem że znamy zaledwie 3% naszych oceanów. Więc jak to ugryżć? Piszecie że przyśpieszenie do szybkości światła nie pozwala na przeżycie , mogę się  z tym zgodzić ale dodam  że my  nie znamy  wyjścia  jak to ominąć. Oczywiście takie prawa obowiązują tak samo nas  jak i "kosmitów" ale prawdopodobnie oni  mają sposób żeby się  z tym  poradzić. Podam taki  przykład: pod wodą też  ludzie nie umieją oddychać,  a jednak wymyślono   butle tlenowe. Tak samo  mogli  ufonauci wymyśleć sposób żeby przemieszczać się bardzo szybko bez odczuwania problemów  związanych  z takimi super-prędkościami. Tak samo  już przecież  nie raz raportowano że UFO  już  w naszej atmosferze skręcało tak nagle że żaden ziemski  samolot nie jest w stanie coś takiego  zrobić.Myślę że często porównujemy  ich za bardzo do naszej techniki uważając siebie  za super inteligentnych  i z najlepszą  techniką zapominając jednocześnie że nie tak dawno jeszcze  jeżdziliśmy parowozami
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Przemekkk666 »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Arek 1973" data-cid="119039" data-time="1419372061"> Co mnie dziwi w takich sprawach to brak dowodów, tak jak pisałem już wcześniej , gdyby te istotki mieszały by u nas  to muszą się też rozmnażać żeby gatunek jakoś przeżył i ich populacja musiała zawierać więcej osobników i na to musiały by być twarde dowody a tymczasem takich nie ma, włączając do tego  też większe dziwolągi  jak yeti itp.</blockquote> Niekoniecznie, przecież takie byty, jak skrzaty itp. mogą egzystować na zupełnie innych prawach niż my. Co do UFO to zgadzam się z Tobą Arku w dużej mierze.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

<blockquote class="ipsBlockquote">Niekoniecznie, przecież takie byty, jak skrzaty itp. mogą egzystować na zupełnie innych prawach niż my. </blockquote>Przemku, możesz rozwinąć tą myśl?
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Arek 1973" data-cid="119045" data-time="1419463671">Przemku, możesz rozwinąć tą myśl?</blockquote> Arku, chodzi o to, że nie możemy z czysto ludzkiego punktu widzenia na to wszystko patrzeć, są rzeczy, których nie pojmiemy, przynajmniej póki co. Nie wiemy czym są te istoty pokroju skrzatów itp. więc nie możemy stwierdzić, że jest mało możliwe by mieszkały na Ziemi, bo muszą się rozmnażać. A może się jakoś rozmnażają ale zupełnie inaczej niż ludzie? A może się nie rozmnażają, tylko po prostu istnieją od zawsze i nie muszą się rozmażać?? :)  Na pewno rozumiesz co mam na myśli ;)
Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2014 11:17 am przez Przemekkk666, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pan.X
Infrańczyk

Post autor: Pan.X »

<blockquote class="ipsBlockquote">Charlie - No to astralne, czy oparte jednak na częstotliwościach (nie czepiam się słów, to jest ciekawy temat do rozważenia)? I czy kiedykolwiek to przejście przez ścianę miało miejsce bez obecności "pojazdu"</blockquote>To mniej więcej o to samo chodzi, ciało astralne bazuje na częstotliwościach. Oczywiście, że miało. Podczas zjawiska Bedroom visitors nie zawsze jest widoczny pojazd za oknem czy cokolwiek. Były przypadki z Szarymi którzy pojawiali się i znikali, albo jak powiedziałem przechodzili przez ściany. (Nie wyciągała ich żadna siła przez okno!) i nie doszło wtedy do uprowadzeń.Nawet w Polsce był taki przypadek. Nie wiem jak świadkowie to czują ale pewnie jakbym zobaczył w nocy głowę kosmity w ścianie padłbym na zawał. Jakby to się działo w okolicznościach podczas dnia gdzie człowiek jest "na chodzie" albo poza domem pewnie bym za nimi polazł.  :) <blockquote class="ipsBlockquote">Oczywiście że tak, ale czy to oznacza od razu że wchodzą w "obszar wyższej gęstości poziomu piątego"  ;)</blockquote> Nie wiem piąty czy dziesiąty ale gdzieś wchodzą. Jako że My jako istoty żyjące, jesteśmy w czwartym wymiarze. w trzecim istnieją tylko rzeczy, które nie ulegają starzeniu tylko rozkładowi. Tak jak np. "długopis" . Jest ponadczasowy i się nie starzeje, może ulec tylko rozkładowi/zniszczeniu przez czynniki fizyczne. Także on istnieje w 3 wymiarowej rzeczywistości bo ma długoś, szerokość wysokośc. 

Zrozumieć 4 wymiary jest dla nas proste, gdyż jest to namacalne. <blockquote class="ipsBlockquote">Skąd więc to odważne twierdzenie, że my jesteśmy w stanie obserwować istoty z innych wymiarów, czy nawet innych wszechświatów ?</blockquote> Bo się ujawniają i znikają.   <blockquote class="ipsBlockquote" data-author="charlie2tango" data-cid="119031" data-time="1419343706"> Za tym wymazywaniem niekoniecznie musi stać tylko Top Secret. Często jest to zwykła ochrona danych osobowych chociażby, czy ochrona nie tyle informacji o samym fakcie, co o technologii pozwalającej na wykrycie takiego zdarzenia. Kilka lat temu spore poruszenie wywołała informacja ujawniona przez amerykański Departement Obrony, mówiąca o tym że w ciągu roku w atmosferze dochodzi do co najmniej kilku wybuchów meteorów o energii większej niż 1kt. Sam fakt - jak najbardziej naukowy, astronomiczny, impaktologiczny, Dlaczego tego nie ujawniano przez kilkadziesiąt lat - wybuchy rejestrowały wojskowe szpiegowskie satelity.</blockquote> Tak.  <blockquote class="ipsBlockquote">Arek 73 -  Tak samo  już przecież  nie raz raportowano że UFO  już  w naszej atmosferze skręcało tak nagle że żaden ziemski  samolot nie jest w stanie coś takiego  zrobić.</blockquote> Tak. Najpierw stoją w miejscu przemieszczją się a potem robią zygzak. Ale nie wiadomo też czy tego typu pojazdy są załogowe. Tu też jest dziwaczność zachowań takich ET. Oczywiście my patrzymy na to, że takie manewry nie mają sensu. Bo wykonują jakieś zygzaki i kółka no i po co. Raczej nie służy im to wygłupom. I takie spostrzeżenie. Nie kojarzę żeby spodek wykonywał taki manewr tylko kule. Spodki mogą się nagle zatrzymać bądź odbić się w jakimś kącie ale jak mówie nie kojarze manewru zygzak, góra dół i fru strzał w nadprzestrzeń.  <blockquote class="ipsBlockquote">Przemek - Niekoniecznie, przecież takie byty, jak skrzaty itp. mogą egzystować na zupełnie innych prawach niż my</blockquote> No przecież mówiliśmy o tym z Panem Arkiem 73, strony wcześniej.  <blockquote class="ipsBlockquote">Przemek - ...więc nie możemy stwierdzić, że jest mało możliwe by mieszkały na Ziemi, bo muszą się rozmnażać. A może się jakoś rozmnażają ale zupełnie inaczej niż ludzie? A może się nie rozmnażają, tylko po prostu istnieją od zawsze i nie muszą się rozmażać??</blockquote> To, dobra myśl. 

Według mnie jednak nie wierzę w to żeby coś co wygląda w pełni fizycznie zyło cały czas. Niematerialne może i żyć, ale fizyczne nie. (Nie mówie o tych niby "skrzatach" tylko ogólnie, bo nie wiemy z czym akurat mamy do czynienia!) 

Jeśli chodzi o szarych to rozmnażają się, bądź klonowanie i invitro.

Tutaj moja kopia z książki amerykańskiego projektu. 

SCAN0451.jpg
SCAN0452.jpg

Myśle, że inne istoty żyjące gdzieś w kosmosie muszą się również w taki sposób rozmnażać. Jeśli chodzi o istoty z innych rzeczywistości, nic nie powiemy sensownego. 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Jestem akurat w trakcie czytania książki J. Valle ''Wymiary'' w której oprócz analizy zjawiska UFO, autor również porusza kwestię dziwacznych istot i innych kreatur, które od setek lat funkcjonują w naszej kulturze. Valle zauważam nie neguje takich historii, ale zamyka je w ramach odniesienia do przeszłych epok, a jak dowodzą tego moje skromne relacje świadków ''zjawisko skrzata'' występuje do dziś czyli współcześnie a więc historie sprzed setek lat mają swoje źródło również i dziś ? Czy się rozmnażają nie wiem, ale po relacjach jakie mam mogą sugerować, że nie są w pełni fizycznymi istotami ? Ten system reprodukcji ''szarych'' to już całkowite sf, ale w USA lubią takie bajki ;)
Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2014 2:48 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Pan.X" data-cid="119056" data-time="1419518701"> No przecież mówiliśmy o tym z Panem Arkiem 73, strony wcześniej.</blockquote> Panie X, nie rozumiem po co takie uwagi, a skoro tak, to skąd u Arka w ogóle takie wątpliwości, jeżeli już to sobie wcześniej wyjaśniliście? Azor, no dokładnie tak ;)
Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2014 4:32 pm przez Przemekkk666, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pan.X
Infrańczyk

Post autor: Pan.X »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="azor" data-cid="119057" data-time="1419518710">Jestem akurat w trakcie czytania książki J. Valle ''Wymiary'' w której oprócz analizy zjawiska UFO, autor również porusza kwestię dziwacznych istot i innych kreatur, które od setek lat funkcjonują w naszej kulturze. Valle zauważam nie neguje takich historii, ale zamyka je w ramach odniesienia do przeszłych epok, a jak dowodzą tego moje skromne relacje świadków ''zjawisko skrzata'' występuje do dziś czyli współcześnie a więc historie sprzed setek lat mają swoje źródło również i dziś ? Czy się rozmnażają nie wiem, ale po relacjach jakie mam mogą sugerować, że nie są w pełni fizycznymi istotami ? </blockquote><div>

To tekst z jego książki, Takie historię kupuje.

</div><div>"... in the year 1660. Peter Rahm alleges that he and his wife were at their  farm one evening late when there came a little man, swart of face and clad in grey, who begged the declarant's wife to come and help his wife then in labour. The declarant, seeing that they had to do with a Troll, prayed over his wife, blessed her, and bade her in God's name go with the stranger. She seemed to be borne along by the wind."</div><div>

Ale mam odmienne zdanie co do folkloru i UFO. Oczywiście statki, obiekty są jak najbardziej podobne albo nawet tak samo opisane.</div><div>Ale Diabły z rogami, aniołki w szatach ze skrzydłami i inne tego jakieś wampiry i wilkołaki traktuje to właśnie w kategoriach sf. Ja czegoś takiego nie akceptuję.

Ja wiem, żę ludzie nawet w pokoju podczas snu w średniowieczu widywali koszmarne postacie w łózkach i mogli to nazwać diabłami.</div><div>Ale jak mogę traktować coś takiego poważnie, jak każdy opis był wtedy włochatym rogaczem czy jakimś innym. To już nie chodzi, że człowiek nie potrafi wtedy sprecyzować co widział, i że nie znali takich słów. Ale takie rzeczy jak (powiedzmy!)duże oczy, czy duża łysa głowa mógł wyrazić.</div><div>

Nie może być tak, że "Kosmici" zmieniają swoje oblicze na potrzeby jakiegoś okresu bo to jest nieporozumienie.</div><div> </div><div>
jacques Vallee 2.PNG
</div><div>

Interesowały mnie osobliwe historie o właśnie dziwnych stworach opisane w okresie średniowiecza.

Są takie Książki (1300/1700) gdzie były opisane stworzenia groteskowe, dziwne, straszne. Opisane przez jakiś chyba podróżników, którzy zbierali relacje rzeczy niebywałych. W europie nie znano słoni panter małp. Więc to co usłyszeli od kupców, tubylców, chłopów o dziwnych stworach opisali w tych książkach. Dużo przypadłości zauważyłem nie było stworami, lecz były to po prostu ekstermalne mutacje dzieci, bądź zwierząt. Które również są znane w dzisiejszych czasach. Zobrazowali to i powstały takie książki jak to mówią (jedna baba, drugiej babie) Są też, dziwy które nie pasują do niczego nam znanego - czyli np. jakieś diabły satyry, jakieś pół ludzie pół ptaki i nie wiadomo co. Dzisiaj można było to nazwać pół Science - pół fiction.</div><div> </div><div>
1231234.PNG
</div><div>

Zresztą tak jak naszą UFOlogię. Każdy to traktuje indywidualnie co czuje u siebie w sercu i mózgu no nie? ;)</div><div> </div><div> <blockquote class="ipsBlockquote">Arek M - Ten system reprodukcji ''szarych'' to już całkowite sf, ale w USA lubią takie bajki  ;)</blockquote> </div><div>Nie można tego wykluczyć. Książka była nie wiadomego pochodzenia źródła, nie było autora, ani rysownika. Prawdopodobnie to sklejka właśnie takich różnych rewelacji sci fi i z książek UFO ..

Same nazwy brzmią niedorzecznie.

Lecz coś takiego jak inkubatory, klonowanie i metoda invitro była przecież wielokrotnie poruszana w literaturze wśród Szarych. Więc według mnie to jest poprawne. <blockquote class="ipsBlockquote">Przemek - Panie X, nie rozumiem po co takie uwagi, a skoro tak, to skąd u Arka w ogóle takie wątpliwości, jeżeli już to sobie wcześniej wyjaśniliście?</blockquote>

Skąd mam to wiedzieć. Post 21# i 22# tam jest Pana Arka 73 zdanie i moje. </div> 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw gru 25, 2014 9:31 pm przez Pan.X, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Pan.X" data-cid="119081" data-time="1419542464">Skąd mam to wiedzieć. Post 21# i 22# tam jest Pana Arka 73 zdanie i moje. </blockquote> Wiesz, nie mam obowiązku czytania każdego postu w tym wątku, a jeżeli przykładowo Arek o coś pyta lub ma jakieś wątpliwości, to zwyczajnie odpowiadam, więc Twoje uwagi tego typu są co najmniej zbędne.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Tak samo opisane ''statki UFO'' naprawdę zobacz literaturę folkloru ;) Też chciałbym traktować takie sprawy jak skrzaty,diabły, insekto owady itp.. Ja akceptuję, ale tylko dlatego, iż takie rzeczy są obserwowane współcześnie a to potwierdza relacja sprzed lat. To samo możemy odnieść w kwestii UFO.  W zasadzie nie wiele się zmieniło. Jak nie akceptujesz to po co tworzysz rysunki i opisy dziwnych istot wręcz ''bajkowych'' ? Wiesz jeśli chodzi o ''diabły'' to mojego kolegi brat coś takiego w 2008 widział, ale był  tym  tak przejęty, że nie zgodził się na rozmowę ze mną, znam tylko strzępy informacji tego zdarzenia a było to podczas jazdy rowerem i nikt nie śnił w łóżku.  ''Nie może być tak, że "Kosmici" zmieniają swoje oblicze na potrzeby jakiegoś okresu bo to jest nieporozumienie.'' No właśnie dokładnie, ale tak jest i to wcale nie są żadni kosmici ;) Jak można się opierać jako wartość dowodowa nie znając ani autora, ani źródła -  no bez przesady  jeśli chodzi o ''rozmnażanie szarych'' to czysta fantazja moim zdaniem. Toż legendy o ''diabłach'' mają już lepsze źródło.  Właśnie Ci ''kosmici'' na przestrzeni epok przyjmowali różne oblicza, a dziś  mają  ''szarych kosmitów''. A jakie będą za 50 -100 lat ? 

ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”