prof. Jan Pająk w pigułce

Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: prof. Jan Pająk w pigułce

Post autor: danut »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Hybrid" data-cid="124127" data-time="1469096765">
@ danut

Jaka ty jesteś żałosna aż mi cię nieraz szkoda nasza Forumowa ''kserokopiarko'' ...  Twoja próba szyderstwa świetnie pokazuje Twoją bezradność wobec faktów .
... jednak cierpisz na syndrom pieska ...

cieplutkie papatki 
</blockquote>
Nie przejmuję się Twoją oceną, reszta i tak oceni Ciebie, a ten obraz/ to kim ty jesteś jest bardzo wyraźny, tak że nie muszę go nikomu dyktować.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Hybrid" data-cid="124127" data-time="1469096765">
@ danut

Jaka ty jesteś żałosna aż mi cię nieraz szkoda nasza Forumowa ''kserokopiarko'' ...  Twoja próba szyderstwa świetnie pokazuje Twoją bezradność wobec faktów .
... jednak cierpisz na syndrom pieska ...

cieplutkie papatki 
</blockquote>
Hybridzie - uczepiłeś się Danki jak rzep psiego ogona.Książka Danusi kiedyś rzeczywiście będzie bardzo poczytna , ale nie z powodu wyjaśnienia zjawisk , które obie autorki przedstawiają w sposób błędny od początku do końca.Powtórzę - zdarzenia opisane w tej książce są prawdziwe i miały na celu przygotowanie Danusi do roli , która mocno mogła Ją obciążyć.Książka będzie składnikiem większej całości gdzie wszystko od początku do końca ma być wyjaśnione.
hordagoga78
Infrzak

Post autor: hordagoga78 »

Pan Pajak mowi o rzeczach, ktore omowil inny fizyk Nassim Haramein...
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Czytałam o nim troszkę. No ale, że ten człowiek nie urodził się w Polsce, to nikt z jego rozmyślań i pracy nie kpi. :) jak to modne chyba tylko u nas.
 Nassim Haramein zdobył nawet prestiżową nagrodę za najlepszy artykuł (na University of Liège w Belgii) gdzie według jego pomysłu wyznaczono nowy paradygmat w fizyce kwantowej, w którym jądro atomu traktuje się jako mini czarną dziurę...
hordagoga78
Infrzak

Post autor: hordagoga78 »

dokladnie tak... Nassim kilka lat temu swoimi 8-mi godzinnym wykladem poczestowal ludzi tym o czym nasz rodak mowil dlugo wczesniej...
nie sposob opowiedziec o swoich odkryciach i wynalazkach w ciagu 3 godzin - bo akurat tyle widzialem na sieci - w dodatku ludziom, ktorzy nie maja pojecia o fizyce i innych przedmiotach naukowych lub tez maja ich blade pojecie...
chce powiedziec, ze jesli dwu ludzi nieznajacych sie nawzajem i w dodatku w roznych czasie, to musi byc cos na rzeczy...
szkoda, ze nie mam umyslu, ktory potrafi pojac i zapamietac wszystkie nauki ludzkosci - i potrafic je wykorzystac dla dobra cywilizacji
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Ludzie często zachowują się jak automaty operujące tylko i wyłącznie na wgranych im wcześniej programach, ale nie potrafią tego nawet przyznać, w zamian to hihi i haha z rzeczy, o których sami nie mają bladego pojęcia może mocno zdenerwować tych co chcieliby się czegoś prócz tego dowiedzieć i szukają czegoś więcej. To prastara prawda zapisana nawet w Biblii, że świadectwem prawdy jest właśnie potwierdzenie jakiegoś faktu przez dwóch nieznających się i niezależnych od siebie świadków. :)
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

a może ci panowie maja wgrany taki a nie inny program ?
W jakim celu?
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

W sumie każdy ma jakiś swój cel i rolę tu do odegrania, nie mnie się głowic nad cudzą :).
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

Ja jestem Tu dla Żartu...i wiem TO
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
Awatar użytkownika
Hybrid
Infranin

Post autor: Hybrid »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="hordagoga78" data-cid="124131" data-time="1469116402">
... fizyk Nassim Haramein...
</blockquote>
 ... mam takie zapytanko czy ten gościu w ogóle ukończył jakiekolwiek studia ?? , że piszesz o nim ''fizyk'' .

(-)  Jest to „fizyk-amator”, i w ogóle magik od wszystkiego – od Templariuszy , poprzez ciemną materię i czarne dziury po technologie Obcych opisane w Starym    Testamencie .
Teorie Harameina łączą ze sobą wszystko . Piramidy , biblijne legendy , czarne dziury , i potocznie pojmowaną fizykę kwantową . Popularne w internecie są jego wykłady-pogadanki w czasie których opowiada naprawdę kompletnie fantastyczne rzeczy . Pełne są one zwrotu  „wszystko we Wszechświecie jest połączone” .
Chwali się jednak dorobkiem naukowym prawda ? Jego najbardziej zachwalanym (przez jego samego) artykułem jest ten o Protonie Schwarzschilda . Są tam założenia tak oderwane od rzeczywistości (każdy proton miałby masę 885 milionów ton i tworzył miniaturową czarną dziurę) , że można je traktować jedynie jako ciekawostkę – podobną może do tzw. hipotezy Wheelera .

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="124132" data-time="1469117451">

Nassim Haramein zdobył nawet prestiżową nagrodę za najlepszy artykuł (na University of Liège w Belgii) gdzie według jego pomysłu wyznaczono nowy paradygmat w fizyce kwantowej, w którym jądro atomu traktuje się jako mini czarną dziurę...
</blockquote>
Danut , przestań ''chrzanić'' ... od tego jest chrzan .

.... Często chwali się nagrodą za najlepszy artykuł naukowy w swojej kategorii otrzymany w 2009 roku na konferencji w Liege w Belgii . Po bliższym przyjrzeniu się okazuje się jednak , że była to konferencja informatyczna . Jak myślicie , ile innych prac z fizyki teoretycznej uczestniczyło w konkursie , i jak były one oceniane przez informatyków ?  Pozostaje nam się jedynie domyślać .   ....
ODPOWIEDZ

Wróć do „FILMOTEKA INFRA”