Luzifer witam Cię na forum, ładne podsumowanie tego forum i interesująca dyskusja z Twojej strony.
Temat już od dawna miał być przeznaczony do zamknięcia, lecz tu już jest decyzja adminów.
Również Leniuch trafne spostrzeżenia co do tematu i witam Cię na forum.
Zapraszam obu do powitalnii
Ja także uważałem i uważam ten temat za niebezpieczny przekaz dla osób poniżej 18 roku życia.
Załóżcie sobie własne forum, gdzie będziecie brać pełną odpowiedzialność za adresata oraz głoszone przez was treści.
P.S. Oni mają własne forum, tylko publikują swoje treści na wielu forach o zjawiskach niewyjaśnionych/paranormalnych i na przynajmniej połowie z nich zostali zbanowani
Ostatnio zmieniony sob lip 12, 2008 3:49 pm przez hoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Oczyszczaliście umysł, ale to, co zrobiliście, jest trochę niepoprawne - niezgodne z właściwą wiedzą i poglądami. (..) Jeśli wasza wiedza i poglądy są w najmniejszym stopniu niepoprawne, zostaniecie opanowani przez wypaczone poglądy.
Ignorancja nie pozwala wam osiągnąć zrozumienia i nie znacie niczego poza miłością
SUTRA SURANGAMA
"Jeśli zbyt długo patrzysz w czeluść, czeluść zaczyna patrzeć na ciebie"
Friedrich Nietzsche
"Bywają prawdy, które najlepiej przyswajają sobie mierne głowy, gdyż są dla nich najodpowiedniejsze, bywają prawdy, co tylko dla miernych duchów posiadają urok i ponętę"
Friedrich Nietzsche
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
jezeli nim jest to biada wam ktorzy nie sluchacie a jak nie jest to Bog go sam ukarze ya klamstwo ... nie mnie oceniac cyz jest prawdyiwz czy nie wam chyba tez nie poporsu jezeli udaje to sam o tym wie i wie ze jest klamca - swiadczy onim .. poprostu kazdy sam odpowiada za swoje slowa i czyny
[quote name='GRYF144']Bóg w skali hierarchii nie posiada władzy jego stanowisko to Przewodniczący Rady Głównej Nieba a zadanie to dopilnowanie właściwego poziomu stosunków emocjonalnych i zachowań wartosciowych pomiędzy członkami Rady Głównej Nieba.[/quote]
[quote name='GRYF144']nigdy nie było problemów emocjonalnych w Radzie Głównej Nieba a w tym gronie Bóg jest mediatorem.[/quote]
[quote name='Lucyfer']Jakie stosunki emocjonalne obecnie równoważy Bóg w niebie, jeżeli istnieją w nim tylko emocje pozytywne[/quote]
[quote name='GRYF144']Nie równoważył stosunków emocjonalnych w niebie, tylko w Radzie. Obecnie ma mniej pracy.[/quote]
[quote name='leniuch']Nawijaj sobie ten makaron na uszy dalej.[/quote]
Czy to jest twój makaron? jeśli nie to zjedz najpierw swój, a potem wypowiadaj się na temat innego. :hammer
[quote name='leniuch']Dla mnie sprawa jest jasna to jest dobrze zorganizowana grupa ludzi, która szuka nowych wyznawców na różnych forach internetowych umieszczając na nich treści, które znajdują się na ich forum.[/quote]
To tylko populistka i twoje dywagacje możne tak byś poparła to cytatami.
[quote name='leniuch']Podam trzeci raz
cyt :Asef, nie jestem pewien czy wiesz, że mi pomogłeś w ten sposób potwierdzasz moją postać jako Mesjasza. Ja nigdy nie mówiłem, że jestem Chrystusem, zawsze twierdziłem, że On jest moim młodszym bratem w Niebie.[/quote]
Czy jeśli dany człowiek jest Mesjaszem i nie mówi o tym, jednak jak ktoś go zapyta uważasz że zaprzeczy temu? jak by zaprzeczył to by skłamał, więc odpowiedział Asefowi zgodnie ze stanem rzeczy.
Nie wiem dlaczego nie rozróżniasz potwierdzenia od ogłaszania się Mesjaszem, bo są to dwie rożne sprawy.
Tak więc to wskazuje na uczciwość Gryfa gdyż potwierdził swoja pozycję.
[quote name='leniuch']musiała się odbywać poprzez informowanie o tym na każdym możliwym forum jak to robicie. Macie w tym cel i ten wasz Gryf144 także.[/quote]
W wielu przekazach i proroctwach jest wyraźnie napisane że Syna Człowieczego będzie można odnaleźć dzięki mediom, jest to najlepszy środek przekazu gdyż każdy ma możliwość go poznać, jeśli natomiast nie chce to jego sprawa i wola.
Gryf nikogo do niczego nie zmusza. Co do wcześniejszych twoich niepopartych niczym postów w sprawie agitacji to przedstaw choć jeden cytat gdzie gryf kogokolwiek agituje? bo tylko piszesz a wiesz że można napisać informacje wyssane z palca jak ty to robisz?
Podawanie wiedzy a agitacja to tez dwie rożne sprawy, ale ty najwyraźniej masz problem z rozróżnieniem tych wartości.
Weźmy np. Kopernika czy Einsteina czy oni podając wiedzę agitowali?
Zastanów sie gwiazdeczko co ty piszesz?
[quote name='leniuch']Dla wierzących w tego człowieka on jest tym, który coś zmieni lub wykona misję związaną z 2012 i dla takich ludzi (jego wyznawców) to ten wasz Gryf144 jest fałszywy. Tak samo wygląda sytuacja wśród innych osób związanych z misją roku 2012 każdy z nich ma jakaś misję do wykonania i każdy uważa się za prawdziwego.[/quote]
To znowu dywagacja i populistka, nic nie wnosi do postu.
To tylko uprzedzenia człowieka.
Bo jeśli masz dowody czy jest prawdziwy czy tez nie to je przedstaw.
[quote name='leniuch']Nie jesteście więc wyjątkiem. Różnymi sposobami starają się wciągnąć ludzi w te daty 2012 i łączyć w grupy osoby naiwne.[/quote]
I tutaj sie mylisz bo Syn Człowieczy jest wyjątkiem, bo nie ma nie będzie i nie było takiego drugiego.
[quote name='leniuch']Więc jaka data przyświeca misji waszej i grupie, która stara się przekonać ludzi do tego mesjasza (Gryf144).[/quote]
Misja GRYFA nie jest związana z datą, widzisz niedokładnie doczytałaś to na forum.
[quote name='leniuch']Pisząc posty na wielu forach, również na tym posiadając jednocześnie własne staracie się przekonywać i macie w tym swój cel inaczej wasze teksty znalazły by się na waszym forum, a wy chcąc zareklamować własne podawali byście linki do waszego forum.[/quote]
Zacytuj gdzie i kto sie kogos stara przekonywać na forum Mesjasz?
Jednak ty chyba to odnosisz do siebie bo jak na razie czytając twoje posty widzę że ty starasz się kogoś do siebie przekonywać. No co nie mam racji?
[quote name='leniuch']Dzieje się inaczej, nawołujecie do przyjęcia Gryf144 jako osoby o wielkiej wiedzy i brata Jezusa, nie mówcie, ze nie ma w tym działaniu celu.[/quote]
Zacytuj tekst gdzie ktoś kogos NAWOŁUJE?
[quote name='leniuch']Data 2012 co łączy ją z waszą organizacją (może jakiś nowy potop, ocalić wybranych), jaka misja wam przyświeca albo waszemu nauczycielowi, mistrzowi czy jak go tam nazywacie mesjasz (Gryf144).[/quote]
Znowu kłamiesz i rzucasz oszczerstwa.
Wykaż że to jakaś ORGANIZACJA? to po pierwsze,
Potem wykaz że data 2012 łączy się z tą organizacją?
Następnie wykaż gdzie i kiedy Gryf kazał sie choćby jeden raz nazwać nauczycielem i mistrzem.
Bo jak mi wiadomo ostatnio nawet pisał na ten temat, jaki ma do tego stosunek.
[quote name='leniuch']Zadziwiające, że kilka osób widzi to samo (próbę wpojenia ludziom do głowy Gryfa144 i jego wiedzy jako prawdziwą i wskazanie na niego jako osobę brata Jezusa, w jakim celu?)[/quote]
Nikt nikomu wiedzy nie wpaja, bo wiedzę sie podaje i tylko można ja przyjąć lub nie.
Czy uczeni podają wiedzę ludziom czy ją im wpajają?
gdyby wpajali wszyscy byli by mądrzy jak owi uczeni, ale niestety tak nie jest.
Bo nawet ty nie rozumiesz co piszesz.
[quote name='leniuch']Administrator nie widzi zagrożenia w takim działaniu. Ile jeszcze osób musi zwrócić na to uwagę, czy ktoś pochwala takie działanie osób chcących przekazać swoją ideologię i nazbierać nowych osób do swojej grupy.[/quote]
Po raz kolejny proszę abyś wykazała o jaka ideologie ci chodzi? bo ja takowej nie widzę, jeśli ją widzisz to ją przedstaw i wykaż to i to jest ideologią i wpajaniem i wówczas możemy normalnie prowadzić konwersacje na temat tego, ty jednak tylko złośliwie oczerniasz Gryfa ale nie wykazujesz jego błędów, a to nie jest uczciwa postawa.
A przede wszystkim wykaż ową grupę jak to nazywasz.
Myślę że administrator jest jest rozsądnym i logicznym człowiekiem i sprawiedliwie przeanalizuje ten wątek.
Pozdrawiam Serdecznie Bellum
ps. wiesz leniuszku niedawno na forum mesjasz pisała pewna złośliwa osoba, miała w nicku takiego samego tygryska, używała dużych liter i kolorów do podkreślenia przesłania postu, szczególnie lubiła różowo - fioletowy kolorek, wyglądało w tematach jak na kolorowym jarmarku :wiggle:, niedawno ta osoba została zbanowana po raz kolejny. {Odbanowywana była kilka razy z myślą że zacznie pisać logicznie i nikogo nie obrażać ani oskarżać rzucając oszczerstwa niczym nie poparte}, znowu ma bana i wydaje mi się że teraz mści się bo ma tyle wolnego czasu że i już leniuchować się jej nie chce.