Delegalizacja Internetu w Polsce
Re: Delegalizacja Internetu w Polsce
Kto nie robi, to nie robi 

That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
[quote name='Grafik_NPN' post='46338' date='nie, 14 gru 2008 - 15:13']programy P2P nie są programami hakerskimi a tylko takich tyczą sie ww. przepisy[/quote]
No sza hakerskie nie są uznawane, ponieważ ich przeznaczenie jest inne. Ale prawda jest taka, że P2P ułatwia hakerom zadanie.
No sza hakerskie nie są uznawane, ponieważ ich przeznaczenie jest inne. Ale prawda jest taka, że P2P ułatwia hakerom zadanie.
[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********

Ze ściąganie filmów, muzyki itp objętych prawami autorskimi jest zabronione. Wiec jak widzisz wymiana plików jest nie zawsze legalna. Ale to prawda ze nóż jest do krojenia kurczaka a nie sąsiada.
Będę mieli z tym problem bo duża ilość internautów ściąga muzykę i filmy.

Będę mieli z tym problem bo duża ilość internautów ściąga muzykę i filmy.
Ostatnio zmieniony ndz gru 14, 2008 3:40 pm przez asiatko31, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

[quote name='asiatko31' post='46349' date='nie, 14 gru 2008 - 17:39']Ze ściąganie filmów, muzyki itp objętych prawami autorskimi jest zabronione. Wiec jak widzisz wymiana plików jest nie zawsze legalna. Ale to prawda ze nóż jest do krojenia kurczaka a nie sąsiada.
Będę mieli z tym problem bo duża ilość internautów ściąga muzykę i filmy.[/quote]
Polacy pod względem ilości pobieranych gier, programów, filmów, muzyki itp. z 8%(ogólnej ilości pobieranych nielegalnie gier itp.) zajmują II miejsce na świecie. Pierwsi są Amerykanie z 13%, ale weźcie pod uwagę, że u nich jest 150 mln użytkowników, a w Polsce... 13 mln. xX

Będę mieli z tym problem bo duża ilość internautów ściąga muzykę i filmy.[/quote]
Polacy pod względem ilości pobieranych gier, programów, filmów, muzyki itp. z 8%(ogólnej ilości pobieranych nielegalnie gier itp.) zajmują II miejsce na świecie. Pierwsi są Amerykanie z 13%, ale weźcie pod uwagę, że u nich jest 150 mln użytkowników, a w Polsce... 13 mln. xX
[ external image ]

Istnieją tylko 2 możliwości zmniejszenia piractwa w Polsce:
1. Ogólnopolska akcja "sprawdzamy kompy" - nierealne z braku funduszy
2. Zmniejszenie cen o 60%.
1. Ogólnopolska akcja "sprawdzamy kompy" - nierealne z braku funduszy
2. Zmniejszenie cen o 60%.
- Grafik_NPN
- Infrańczyk
- Kontakt:
pobieranie muzyki i filmów w polsce jest legalne pod warunkiem że ich nie udostepniamy - wiec gdy pobieracie np mp3 lub nowy film z rapidshare to nikt wam nic nie zrobi - co innego jak je tam umieszczacie ( nie tyczy sie to gier i programów bo ich ściągać wg prawa wogóle nie można)
udostępnianie plików objętych prawem autorskim na torrentach tez jest nielegalne
udostępnianie plików objętych prawem autorskim na torrentach tez jest nielegalne
Dragon, ja kiedyś sobie przesyłałem listy ze słowami kill, islam, bush, oczywiście w formie zdań i jakoś policja mi nie wparowała, oni wiedzą kto ma zamach przeprowadzić i kiedy.
Ważniejsza jest sprawiedliwość niż miłość.
Krew i honor ponad wszystko.
Krew i honor ponad wszystko.
To może ja odpowiem śpiewająco 
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3AzpByR3MvI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3AzpByR3MvI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3AzpByR3MvI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3AzpByR3MvI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.