Strefa tajemnic -polsat

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
Awatar użytkownika
Grafik_NPN
Infrańczyk
Kontakt:

Re: Strefa tajemnic -polsat

Post autor: Grafik_NPN »

BOZE !

WIDZISZ I NIE GRZMISZ !

POLSAT ZAWSZE SŁYNĄŁ Z NAJTAŃSZEJ ROZRYWKI DLA GAWIEDZI ALE TO JUŻ JEST PRZESADA, PAMIĘTANIE ODCINEK O RADIESTETACH I SKRZYŻOWANIU W WARSZAWIE ? POWIEDZIANO TAM, ŻE PO ZAINSTLOWANIU ODPROMIENNIKÓW PRZEZ RADIESTETĘ (LOL) LICZBA WYPADKÓW SPADŁA DO ZERA - WSZYSTO PIEKNIE I FAJNIE TYLKO CZEMU NIE POWIEDZIANO, ŻE WTEDY TEŻ PRZEBUDOWANO SKRZYŻOWANIE I ZMINONO ORGANIZACJE RUCHU ?

ZRESZTĄ NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK PROMIENIOWANIE GEOPATYCZNE CZY GEOTYCZNE JAK KTO WOLI ANI TYM BARDZIEJ "SKRZYŻOWAŃ ŻYŁ WODNYCH (LOL)
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Przemek »

Grafiku widze, że coś Ci nerwy puszczają. Ten caps lock ajajaj.

Jesteś w błędzie bo jest coś takiego jak promieniowanie geopatyczne. Są to tzw. cieki lub inaczej żyły wodne, uskoki skalne, plamy radioaktywne. Poczytaj troche na ten temat.
Makbet
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Makbet »

Jesteś w błędzie bo jest coś takiego jak promieniowanie geopatyczne. Są to tzw. cieki lub inaczej żyły wodne, uskoki skalne, plamy radioaktywne. Poczytaj troche na ten temat.

Co nie zmienia faktu iż polskie media prywatne wręcz nie potrafią tworzyć programów, poświęconych zjawiskom paranormalnym, jeżeli naprawdę wolicie oglądać niż czytać to polecam programy, które emituję National Geographic, Zone Reality czy cała saga Discovery...

Jest to naprawdę wielki skok poziomów polskich produkcji a amerykańskich bądź angielskich.
Ostatnio zmieniony śr sty 07, 2009 5:41 pm przez Makbet, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Post autor: Niekwestionowany96 »

Makbet ty to się znasz...

Pozdrawiam
Zmiany Dla Niekwestionowanych

<div align='center'>[ external image ]
</div>
Awatar użytkownika
Grafik_NPN
Infrańczyk
Kontakt:

wiecie co ? nie bede tłumaczył - wyrecze sie wikipedią

Żyła wodna - według radiestezji szczelina lub pozioma przestrzeń w obrębie poziomu nieprzepuszczalnego, wypełniona osadami przepuszczalnymi nasączonymi wodą.

Radioesteci głoszą, iż żyły wodne wysyłają promieniowanie geotyczne (niektórzy oferują także urządzenia mające im przeciwdziałać), wywierające niekorzystny wpływ na organizm człowieka. Według nich żyła wodna jest ciekiem (a dokładniej: woda przesącza się w żyłach przez warstwy przepuszczalne) szerokości 40 - 80 cm, czasami krzyżującym się z innymi żyłami.

Geologia wyklucza możliwość istnienia takich form, twierdzi iż poniżej poziomu wód gruntowych nie jest możliwe istnienie żadnych cieków, ponieważ poza spowodowanym grawitacją dążeniem do wyrównania poziomu nie istnieją mechanizmy wymuszające stały przepływ wody w gruncie. Również powyżej poziomu wód gruntowych istnienie stałych cieków jest niemożliwe, gdyż woda mogąca je ewentualnie zasilać (pochodząca z opadów) wsiąka w podłoże grawitacyjnie, a zatem pionowo, podnosząc jedynie poziom wód gruntowych.

Elementarne prawa fizyki wykluczają zaś możliwość wysyłania przez nie jakiegokolwiek promieniowania. Inna kwestią jest, że nawet gdyby takie promieniowanie, choć niemożliwe, mogło istnieć to byłoby całkowicie stłumione przez grunt, nie mówiąc już o trudności przenikania jakiegokolwiek promieniowania przez stropy betonowe budynków mieszkalnych.
Awatar użytkownika
Lazy
Full Active
Kontakt:

Post autor: Lazy »

Grafik_NPN
Elementarne prawa fizyki wykluczają zaś możliwość wysyłania przez nie jakiegokolwiek promieniowania. Inna kwestią jest, że nawet gdyby takie promieniowanie, choć niemożliwe, mogło istnieć to byłoby całkowicie stłumione przez grunt, nie mówiąc już o trudności przenikania jakiegokolwiek promieniowania przez stropy betonowe budynków mieszkalnych.
I tu się mylisz.Weź różdżkę i znajdź ciek wodny,jeżeli tego nie potrafisz,weź radiestetę.W miejscu cieku pozostaw psa,zwykłego czworonoga.Zobaczysz jak długo wytrzyma.To samo dzieje się z ludźmi.Kot,wręcz przeciwnie będzie szukał cieku do odpoczynku.Jego organizm reaguje inaczej.Mam pod domem dwa cieki,przerabiałem to ze zwierzakami.Jest dokładnie tak jak pisałem.Na obydwóch ciekach nie dało się spać,nie stosowałem żadnych ekranów,odpromienników itp.przestawiłem wyrka i po problemie.W miejscach tych (wiem dokładnie gdzie biegną) nawet "leniuchowanie" jest katorgą.Czujesz się przybity jak papa do dachu.;)

Ps.A to, że fizyka wyklucza taką możliwość jakoś mnie nie dziwi.
Ostatnio zmieniony śr sty 07, 2009 8:33 pm przez Lazy, łącznie zmieniany 1 raz.
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ

WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Przemek »

A to Ci naukowy słowotok :) nic dziwnego, że geologia zaprzecza, gdyby było inaczej musieliby brużdzić do własnego gniazda. Tylko ciekawe, że ludzkość zawsze korzystała z radiestezji. Nawet to w jakim miejscu w pokoju masz łóżko ma ogromne znaczenie jak Ci się w nim śpi. Jak czytam takie teksty, że coś nie może bo to czy tamto, to zdaje sobie sprawę ile jeszcze swiadomosci potrzeba do tego, abyśmy zrozumieli jak mało wiemy jeszcze o otaczającej nas rzeczywistości. A o fizyce lepiej nie wspominać, bo w szkole wiele bzdur w tej dziedzinie nauczają. Einstein i Ś.p Michał Gryżinski dobrze wiedzieli jaka jest budowa atomu. Jednak Einstein ukrył swoją wiedzę, natomiast Gryżinskiemu nie bardzo chcą ufać bo to wywraca dotychczasowe nasze spojrzenie na cały Wszechświat.
Awatar użytkownika
hansinek
Infrzak
Kontakt:

Post autor: hansinek »

Grafik fizyka fizyką ale natura jest kompetentniejsza od wszystkich nauk ,sama potrafię posługiwac się różdżką i odnajdywac cieki wodne .W swoim mieszkaniu musieliśmy przestawic tapczan bo nie dało się w tym miejscu wyspac a, i mój pies unika tego miejsca .Może i Ty posiadasz takie wlaściwości ,tylko na razie pozostają one w ukryciu bo nie dajesz im szansy by się ujawniły swym ,,fizycznym'' podejściem do tematu. :rolleyes:
Życie to tylko sen...
Awatar użytkownika
Grafik_NPN
Infrańczyk
Kontakt:

ehhh ja sowje wy swoje odrzućmy nauke wsiądźmy na miotły i na łysa góre

ja też wiem gdzie w mieszkaniu mam cieki... no może nie do końca cieki tylko diamenty no i może nie do końca w mieszkaniu tylko w Erewaniu :]
Awatar użytkownika
Lazy
Full Active
Kontakt:

Post autor: Lazy »

Grafik_NPN
ehhh ja sowje wy swoje odrzućmy nauke wsiądźmy na miotły i na łysa góre
Nie odrzucajmy nauki.Przyprowadź fizyka (nieważne z jakim tytułem naukowym) niech wskaże miejsce w którym wykopiemy studnie.Taką studnie, jak to dawniej na wsi była (jeszcze są) może wziąć dowolny sprzęt (nie mam nawet pojęcia jaki) Pamiętasz zapewne jak wyglądają tzw.widełki do procy,coś jak Y będą z wierzby lub wikliny,to będzie mój sprzęt.Zobaczymy kto wcześniej znajdzie źródło,które będzie zasilało naszą studnię. :)
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ

WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”