Dziwne dźwięki

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Dziwne dźwięki

Post autor: spacemaster92 »

Wczoraj około gdziny 1:30 w nocy gdy leżałem w łóżku bo dopiero się położyłem spać usłyszałem dość dziwne dźwięki jak dla mnie, aż za dziwne bo takich w życiu nie słyszałem moge je jedynie do czegoś porównać. Pierwszy dźwięk brzmiał tak jakby jakiś metal "krzyczał" literę "U" coś jakby załamanie metalu. Dźwięk słyszałem dość wyraźnie, później po paru sekundach znowu powtórzył się ten dźwięk ale tak jakby się oddalił. Po kolejnych kilku sekundach usłyszałem dzwięk jakby gwizdka takiego jaki używają sędziowie w czasie meczu lecz ten był dość głośny i o troche zmodyfikowanym dźwieku ( innej częstotliwości). Po tym "gwizdku" poprzedni dźwięk "załamywania się metalu" powrócił i znowu jakby się zbliżył bo był tak samo głośny jak ten pierwszy. Później już nic nie słyszałem ale wczasię słuchania tych dźwięków szczerze powiem, że się bałem ale nie wiem do końca czego. Gdy się uspokoiłem próbowałem zasnąć. I tak myślałem przez cały dzień co to mogło być, aż w końcu postanowiłem że tu napisze.

PS: Jakby się ktoś pytał to wiem ze wtedy nie spałem bo to było gdzieś z 5 min po tym jak się położyłem, a żeby zasnąć potrzebuje około 20 - 30 min. Telewizor i inne urządzenia były wyłączone.

PS2: Jeżeli popełniłem jakieś błędy ortograficzne, a założe się że takowe są to przepraszam ale z ortografii nie jestem orłem.

//błedy poprawione. 
Ostatnio zmieniony sob sty 24, 2009 10:31 am przez spacemaster92, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
Immortal_girl
Infrańczyk
Kontakt:

Re: Dziwne dźwięki

Post autor: Immortal_girl »

Hmm.. wiem o co Ci chodzi bo sama doświadczam czegoś takiego. Ale co to jest to nie mam pojęcia.
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Nie mogło to być OOBE ponieważ, byłem w pełni świadomy tego że lerzę i zmęczony w ogóle nie byłem.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
sasquatch
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

Może hipnagogi.

Awatar użytkownika
Bardock
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Bardock »

Hipnagogi to się pojawiają jak już zaczynamy zasypiać, a nie jak się położymy co dopiero do łóżka. ;)

Wiele razy miałem podobne zjawisko, kiedy leżałem w łóżku, ale nie wiem do końca, co to może być.
Ostatnio zmieniony czw sty 22, 2009 12:32 pm przez Bardock, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
QK1
Infrzak
Kontakt:

Post autor: QK1 »

Witam.

Zjawisko to nazywa się paraliżem sennym( próbowałeś się ruszyć w trakcie tego zjawiska ? ), występuje ono raczej rzadko.

Co do tego co napisałeś jestem w 100% pewny, doświadczyłem tego samego, te same dźwięki, narastały z każdą sekundą, wtedy byłem młodszy i myślałem że to kosmici po mnie przylecieli, i podlatują do mojego okna, potem dźwięk się oddalił tak jak u Ciebie, z tym że powracał ale pod troszkę inną postacią aż w końcu znikł, mam nadzieję że pomogłem, pozdrawiam.
Każdego ranka, każdej nocy Dla męki ktoś na świat przychodzi.

Jedni się rodzą dla radości, inni dla nocy i ciemności.

[ external image ]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hodie Mihi, Cras Tibi -> Co Dziś Mnie, Jutro Tobie Się Stanie

[ external image ]
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

mogłem robić co chciałem nawet wstać, itp. bez problemu. to się na polu działo. nikt się więcej nie wypowie?

Awatar użytkownika
Xion80
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Xion80 »

spacemaster92, myślę, że ciężko ustalić co tak naprawdę Cię spotkało,

a jeśli chodzi o paraliż przy senny z pewnością odpada skoro mogłeś się ruszać. Taki paraliż Kosmici mogą wywołać u człowieka sztucznie bez żadnych problemów

jeśli zechcą, Oni znają się na tym jak obezwładnić człowieka doskonale, więc teoria paraliżu przy sennego nadaje się tylko dla sceptyków lub naukowców podważających

istnienia abdukcji. Powiem Ci tak, kilka naście lat temu, pierwszy kontakt z obiektem latającym ufo, który miałem właśnie zaczął się od słyszenia dziwnych dźwięków,

a przede wszystkim właśnie metalicznych dźwięków, ale po tych odgłosach nastąpił bliski kontakt wzrokowy z obiektem latającym, który zawisł nad nami. Wiesz co mogłeś wstać i podejść do okna zobaczyć

czy tam czasem czegoś nie ma za oknem lub mógł byś namierzyć źródło tych dźwięków, ale wiem, że z pewnością nie było by to łatwe w takim strachu :) Widzisz wtedy jak doszło u mnie do bliskiego spotkania z ufo na górce i słyszałem te dźwięki, to nikt się nimi nie zainteresował tylko ja, zacząłem nasłuchiwać skąd one dochodzą i rozglądać się szukając źródła, a gdy je namierzyłem to od razu zacząłem wszystkich wołać, że tam jest UFO !!! i wszyscy stanęli za mną i przyglądaliśmy się temu obiektowi, a on podleciał nad nasze głowy i włączył wszystkie światła. Kto wie czy doszło by do tego kontaktu

gdybym się nie zainteresował tymi dźwiękami i nie zawołał bym innych, żeby to zobaczyli, nie wiadomo czy w ogóle by się chcieli pokazać.
Ewangelia św. Mateusza

24:27 - Albowiem jako błyskawica wychodzi od wschodu słońca i ukazuje się aż na zachód, tak będzie i przyjście Syna człowieczego.

24:28 - Bo gdziekolwiek będzie ścierw, tam się zgromadzą i orły.
Awatar użytkownika
QK1
Infrzak
Kontakt:

Post autor: QK1 »

[quote name='spacemaster92' post='48013' date='sob, 24 sty 2009 - 00:59']mogłem robić co chciałem nawet wstać, itp. bez problemu. to się na polu działo. nikt się więcej nie wypowie?[/quote]

To całkiem zmienia postać rzeczy :)

W takim razie nie mam nic więcej do powiedzenia :)

Pozdrawiam :)
Każdego ranka, każdej nocy Dla męki ktoś na świat przychodzi.

Jedni się rodzą dla radości, inni dla nocy i ciemności.

[ external image ]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hodie Mihi, Cras Tibi -> Co Dziś Mnie, Jutro Tobie Się Stanie

[ external image ]
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Kod: Zaznacz cały

Wiesz co mogłeś wstać i podejść do okna zobaczyć czy tam czasem czegoś nie ma za oknem lub mógł byś namierzyć źródło tych dźwięków, ale wiem, że z pewnością nie było by to łatwe w takim strachu

tu się z tobą zgodzę bo się bardzo bałem ale żałyje też że nie popatrzyłem przez okno :(

PS: dziękuje za poprawienie błędów

ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”