Dziwne dźwięki

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
lemon
Infrzak
Kontakt:

Re: Dziwne dźwięki

Post autor: lemon »

Nie wchodzi tu w gre paraliż senny. Kolega położył się dopiero co do łózka a wiadomo, ze faza REN po minucie nie przychodzi :/ Paraliz to mógł być owszem ale ze strachu. Nic dziwnego że sie bałeś, nei wiedziałęś przecież co to może być, to naturalny odruch.

Odnośnie samych dźwięków to jest to bardzo zastanawiające musisz jednak dokładnie opisać skąd dobiegał dźwięk, czy mieszkasz w bloku, domku jednorodzinnym, na którym piętrze itd. Ważny jest każdy szczegół. Dopiero wtedy będziemy mogli cokolwiek wnioskować.

Osobiście też przeżyłem podobne zjawisko. Spałem z bratem w pokoju (było grubo po północy, rodzice byli na weselu czy czymś tam) gdy nagle z kuchni zaczął dzwonić gwizdek taki jak z czajnika, był bardzo głośny, rano sprawdziłęm czy przypadkiem nie było to dźwięk z zewnątrz ale wszystkie okna były pozamykane, mój brat oczywiście też to słyszał ale baliśmy sie wtedy, nic nie mówiliśmy to siebie tamtej nocy (byliśmy dość mali - ja miałem jakies 8-10 lat)
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

No to tak mieszkam w bloku na osiedlu na 3 piętrze nie licząc parteru. Dźwięk dochodził z podwórka podejżewam że z północy. Łużkomam plisko okna ale nie mógł to być wiatr bo nie wiało w ogóle. Sąsiedzi wszyscy spali więc telewizor ani muzyka też to nie mogła być. Takie szczegóły wystarczą??
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
lemon
Infrzak
Kontakt:

Post autor: lemon »

No tak to o wiele więcej mówi. A więc był to dźwięk z zewnątrz. Jestes w stanie określić jego odległość od Twojego okna? Ile to mogło być? 1 metr, 10, 100mterów, pół kilometra? Jak uwazasz, czy ten dźwięk mógł słyszeć ktoś inny. Mółgbyś opisać krajobraz jaki Cię otacza za oknem?
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

na zachodzie jest piaskowinica a za nią blok długi dość, na północy są 3 bloki takie jak mój, a za nimi sklep i ulica, a za ulicą są 2 duże magazyny jakichś firm i fabryka fiat (jakies 100m moze wiecej) na wschodzie kilka domków jednorodzinnych, a na południu 1 blok taki jak mój, domki jednorodzinne i garaże. I nic pozatym ale dźwiek określiłbym na jakieś kilka kilometrów bo nie był zagłośny, ale nie wiem do końca czy docierał on z północy czy zachodu.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Wiedzma
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Wiedzma »

może wyda się to absurdalne, ale słyszałam o tym, że czasami słyszenie różnych dźwięków wywołane jest poprzez spadek lub wzrost ciśnienia.
Awatar użytkownika
sasquatch
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

Odległy dźwięk może powodować wszystko. Czy w oddali znajdują się fabryki, huta, może autostrada lub linia kolejowa, korytarz powietrzny, lotnisko (nawet małe). Do czego można go porównać?
Ostatnio zmieniony ndz sty 25, 2009 12:38 am przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
QK1
Infrzak
Kontakt:

Post autor: QK1 »

Odległy dźwięk może powodować wszystko. Czy w oddali znajdują się fabryki, huta, może autostrada lub linia kolejowa, korytarz powietrzny, lotnisko (nawet małe). Do czego można go porównać?

Napisał że :

fabryka fiat
Każdego ranka, każdej nocy Dla męki ktoś na świat przychodzi.

Jedni się rodzą dla radości, inni dla nocy i ciemności.

[ external image ]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hodie Mihi, Cras Tibi -> Co Dziś Mnie, Jutro Tobie Się Stanie

[ external image ]
MORG
Infrzak
Kontakt:

Post autor: MORG »

Więc teraz ja Wam wspomnę o moim zdarzeniu z tematu.

Pewnej nocy, było to między 1 a 3 nad ranem. ( jakiś czas temu nie sypiałem w nocy... ) Urządziłem sobie drzemkę i doświadczyłem podobnego "paraliżu". W ciągu tych 2 godzin było to 3 razy z którego cięzko mi było wyjść ale udało mi się ( to nie była dla mnie pierwszyzna... )przy trzecim "podejściu paraliżu" usłyszałem pisk w uszach. Nad moją głową unosiła się duża znikająca już czarna plama...

Więc wyciagnijcie też z tego wnioski...
Widzimy świat tak, jak widzi go robak, podczas gdy pilnie potrzebujemy widoku z lotu ptaka.
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Kod: Zaznacz cały

Więc teraz ja Wam wspomnę o moim zdarzeniu z tematu.Pewnej nocy, było to między 1 a 3 nad ranem. ( jakiś czas temu nie sypiałem w nocy... ) Urządziłem sobie drzemkę i doświadczyłem podobnego "paraliżu". W ciągu tych 2 godzin było to 3 razy z którego cięzko mi było wyjść ale udało mi się ( to nie była dla mnie pierwszyzna... )przy trzecim "podejściu paraliżu" usłyszałem pisk w uszach. Nad moją głową unosiła się duża znikająca już czarna plama...Więc wyciagnijcie też z tego wnioski...

Może jakiś demon albo zły duch?? Nie znam się za bardzo na tych tematach. A co do mojego posta to moge powiedzieć, że fiat nie ma z tym nic wspólnego na samym początku jest ino jakiś magazyn, a dopiero gdzieć na jego śroku jakieś 1,5 km od miejsca zamieszkania są maszyny do spawania, itp. Jak dla mnie nie wykluczam że to mogło być UFO, ale też coś innego.

MORG
Infrzak
Kontakt:

Post autor: MORG »

Czarne plamy przemieszczające się są to najczęściej niedostrojone szaraki/jaszczury. Raz udało mi się podłączyć metalnie do takiej plamy i troche zobaczyłem... Od tamtej pory plamy nie były u mnie długo a z czasem coraz rzadziej się pojawiały...
Widzimy świat tak, jak widzi go robak, podczas gdy pilnie potrzebujemy widoku z lotu ptaka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”