Ciekawe w jakim celu...
- Immortal_girl
- Infrańczyk
- Kontakt:
Re: Ciekawe w jakim celu...
Nadzieja.. hehe ;P
Cóż, skąd środki? Może mają ich więcej niż mozemy sobie wyobrazić, a może jakieś inne państwo im pomaga, finansując to wszystko.
Cóż, skąd środki? Może mają ich więcej niż mozemy sobie wyobrazić, a może jakieś inne państwo im pomaga, finansując to wszystko.
Oni śpią na ropie.
To tyle jeśli chodzi o finansowanie takich zabawek.
W jakim celu? Co bym nie napisał, będą to tylko spekulacje.

W jakim celu? Co bym nie napisał, będą to tylko spekulacje.
"Wszystko czym jesteśmy jest rezultatem tego, o czym myśleliśmy" - Budda.
"Gdy myślisz, że możesz lub nie możesz - w obu przypadkach masz rację" - Henry Ford.
Ciekawe... do tej pory tylko testowali swoją rakietkę.
Jeśli są w stanie wystrzelić satelitę na orbitę nawet jedną z niższych, to znaczy, że posiadają już także możliwość przenoszenia broni na duże dystanse i to o wiele dalej niż np Izrael.
To dość niepokojący sygnał... Ciekawe w takim razie na jakim stadium zaawansowania są ich inne programy badawcze.
Jeśli są w stanie wystrzelić satelitę na orbitę nawet jedną z niższych, to znaczy, że posiadają już także możliwość przenoszenia broni na duże dystanse i to o wiele dalej niż np Izrael.
To dość niepokojący sygnał... Ciekawe w takim razie na jakim stadium zaawansowania są ich inne programy badawcze.
Ciekawe, ciekawe.
Ale to już chyba nie powinno dziwić. Bogatsze państwa będą wysyłały swoje satelity choćby do szpiegowania innych mocarstw. Podbój kosmosu trwa.
Ale to już chyba nie powinno dziwić. Bogatsze państwa będą wysyłały swoje satelity choćby do szpiegowania innych mocarstw. Podbój kosmosu trwa.
[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Zapewne satelita szpiegowski, wysłany na postrach. Ale nie znamy planów Teheranu.
Sam satelita nie powinien martwić...
Jestem pewny, że gdyby Iran dysponował potężniejszą rakietą, to już dawno mielibyśmy kolejną akcję Marines w okolicach Bliskiego Wschodu.
Jestem pewny, że gdyby Iran dysponował potężniejszą rakietą, to już dawno mielibyśmy kolejną akcję Marines w okolicach Bliskiego Wschodu.
Z tą akcją to nie bardzo bo Ahmadineżad głupi nie jest. Wpuszczając do kraju zagranicznych inwestorów oddala widmo ataku.
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Cel to prestiż międzynarodowy a finanse z własnej kieszeni. Choć jak pewnie zauważyliście Rosja lubi Iran z oczywistych względów.
Ostatnio zmieniony wt lut 03, 2009 7:27 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Stany Zjednoczone są "bardzo zaniepokojone" umieszczeniem przez Iran na orbicie okołoziemskiej satelity - powiedział rzecznik Departamentu Stanu Robert Wood.
Wystrzelenie satelity "może prowadzić do rozwijania rakiet balistycznych" - podkreślił rzecznik podczas spotkania z prasą. Powtórzył, że rezolucja 1718 Rady Bezpieczeństwa ONZ zakazuje Iranowi wszelkiej działalności związanej z produkcją rakiet.
- Jest to dla nas powód do dużego zaniepokojenia - oświadczył.
Iran ogłosił, że w poniedziałek wieczorem umieścił na orbicie swojego pierwszego satelitę za pomocą własnej rakiety Safir-2. Satelita nazwany "Omid" (Nadzieja) został w całości wyprodukowany w Iranie.
Szef irańskiej dyplomacji Manuszehr Mottaki zapewnił, że "działalność kosmiczna Iranu ma przeznaczenie wyłącznie pokojowe". - Nasz potencjał wojskowy ma na celu obronę - dodał.
onet.pl
Wystrzelenie satelity "może prowadzić do rozwijania rakiet balistycznych" - podkreślił rzecznik podczas spotkania z prasą. Powtórzył, że rezolucja 1718 Rady Bezpieczeństwa ONZ zakazuje Iranowi wszelkiej działalności związanej z produkcją rakiet.
- Jest to dla nas powód do dużego zaniepokojenia - oświadczył.
Iran ogłosił, że w poniedziałek wieczorem umieścił na orbicie swojego pierwszego satelitę za pomocą własnej rakiety Safir-2. Satelita nazwany "Omid" (Nadzieja) został w całości wyprodukowany w Iranie.
Szef irańskiej dyplomacji Manuszehr Mottaki zapewnił, że "działalność kosmiczna Iranu ma przeznaczenie wyłącznie pokojowe". - Nasz potencjał wojskowy ma na celu obronę - dodał.
onet.pl