[ external image ]Jedno z najczęściej zadawanych sobie nie tylko przez uczonych pytań odnosi się do pochodzenia życia. Skąd wzięło się ono na Ziemi? Czy przywędrowało ono z innej planety a może z przestrzeni kosmicznej za pośrednictwem asteroid i komet? Tego nie wie nikt. Wydaje się, że kwestia pochodzenia życia to wciąż otwarty temat bez widoku na konsensus.
SZCZEGÓŁY
Tajemnica pochodzenia życia
Tajemnica pochodzenia życia
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 9:12 am przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Full Active
- Kontakt:
Re: Tajemnica pochodzenia życia
Artykuł ciekawy. Ja osobiście uważam że życie przybyło na Ziemię z kosmosu. Może jakaś planeta, na której było życie bardzo dawno temu została zniszczona w jakiejś katastrofie i jej szczątki z mikroskopijnymi formami życia wędrowały po kosmosie po róźnych układach słonecznych i galaktykach. W przestrzeni kosmicznej jest bardzo zimno więc asteroida zamarzła przez co mikroorganizmy przeszły w stan hibernacji. Zbliżając się do naszej gwiazdy jak i do innych jej powieżchnia rozmrażała się, a wlatując w naszą atmosferze całkowicie jej powieżchnia się rozpaliła i pobudziła mikroorganizmy. Rozbijając się o powierzchnię Ziemi rozprysła się po całej planecie i potem reszte załatwiła ewolucja. Taka jest moja wersja wydażeń. Mam też drugą wersje, że może w naszym pasie asteroid lub pasie Kuippera ( nie jestem pewien czy dobrze napisałem) aminokwasy połączyły się tworząc mikroskopijne życie i a steroida została wybita przez inną asteroidę i tak trafiła na Ziemie. Bo na Ziemi chyba z niczego nie mogło powstać chyab, że Bóg "bawił się" w farmera i siał na Ziemi mikroorganizmy 

Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
spacemaster92

Jeżeli w ogóle istniejeBo na Ziemi chyba z niczego nie mogło powstać chyab, że Bóg "bawił się" w farmera i siał na Ziemi mikroorganizmy

ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ
WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
Tak Grzesiek, życie to sen-hologram którego nie dostrzega przytłaczająca większość ludzi. Tyle że on jeszcze bardziej komplikuje zasady rządzące wielowymiarowym wszechświatem. Czasem do tego stopnia że myślenie o tym przyprawia o ból głowy 
Nie jestem przekonany co do samorzutnego pojawienia się życia na Ziemi. Pojawienie się aminokwasów w atmosferze jest efektem przypadków zakrawających o cud a od tego jeszcze daleka droga do pojawienia się bakterii. Oczywiście w niektórych meteorytach pochodzących z Marsa znaleźliśmy skamieniałe mikroorganizmy ale przecież docierając tutaj trafiły na wrogie, całkiem odmienne środowisko i nie wiemy czy udało im się tu przetrwać.

Nie jestem przekonany co do samorzutnego pojawienia się życia na Ziemi. Pojawienie się aminokwasów w atmosferze jest efektem przypadków zakrawających o cud a od tego jeszcze daleka droga do pojawienia się bakterii. Oczywiście w niektórych meteorytach pochodzących z Marsa znaleźliśmy skamieniałe mikroorganizmy ale przecież docierając tutaj trafiły na wrogie, całkiem odmienne środowisko i nie wiemy czy udało im się tu przetrwać.
Moim zdaniem,dopóki sami do tego nie dojdziemy,nikt nam nie powie.Życie to prawdziwy cud i wielka tajemnica. 

ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ
WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
Możliwe, że wiele zrozumiemy jak poznamy lepiej kod genetyczny, zmiany jakie w nim zachodziły i zachodzą i jego historię.
-
- Początkujący
- Kontakt:
a co ksiazek zachari sitchina nie czytaliscie???? jasne jest ze wspolczesna archeologia cala teoria ewolucji to klamstwo. a szatanscy ufonauci ciagle siedza gdzies podziemia i podwodnych bazach no i oczywiscie caly ksiezyc to ich baza pomijajc kilometrowe statki kosmiczne. jakie to musza byc inteligente stworzenia ze czesc ludzi nadal nie wie kim oni sa a nawet nie zdaje sobie sprawy z ich istnienia ciekawe czy nasa juz wie czy na marsie sa bo napewno nam i tak jeszcze nie powiedza chociaz ni8e zdziwilbym sie jakby powiedzieli w koncu w serwisach info i tv jet raczej nastawienie na prawde ostatnio wiec cos sie gotuje