UFO tworzące chmury?

Raporty, zdjęcia i nagrania UFO ze świata.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

UFO tworzące chmury?

Post autor: Rysiek23 »

UFO i chmury - co może łączyć te dwa oddzielne zjawiska ? Jedyne co przychodzi mi do głowy to formacje chmur, które swoim kształtem przypominają "dyskoidalne obiekty" - tzw. UFO-chmury. Tym razem mamy do czynienia z czymś innym.

Chodzi o film, który pojawił się niedawno w sieci. To co na nim widzimy to jasny obiekt, który jest widoczny na tle czystego, bezchmurnego nieba. Nagle, po chwili, obiekt sprawia wrażenie "materializowania" chmur w swoim otoczeniu. Formacja chmur zaczyna być coraz większa, dzięki czemu obiekt może stać się niewidoczny dla obserwatora.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2MSz-mhYJKE&co ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2MSz-mhYJKE&co ... edded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

To co tutaj widzimy raczej odbiega od dobrze znanych nam "struktur" zwanych smugami kondensacyjnymi tworzonymi przez znane nam pojazdy latające. A zatem co ukazuje nam owe nagranie ? Czyżby owy obiekt poprzez "tworzenie chmury" próbował się ukryć i pozostać niewidoczny ?

(Zakładając oczywiście, iż nagranie jest w pełni autentyczne)

dj_cinex

LINK
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Re: UFO tworzące chmury?

Post autor: Zit »

WOW.

Nieźle.

Ta chmura wygląda naprawdę autentycznie. Sam obiekt mnie trochę... zniesmaczył. Taki zbyt wyraźny na tle jasnego nieba jakby chciał, żeby ktoś go zobaczył. No cóż...

Kiedyś już chyba było coś podobnego (?). Albo się mylę.
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Post autor: Niekwestionowany96 »

Bardzo ciekawe :). Widzę taki filmik pierwszy raz. Jeżeli film jest autentyczny to myślę że bardziej przekonującym stwierdzeniem było by potraktowanie tego obiektu jako jakiś tajny projekt rządowy lub nie rządowy. Przybysze z innych planet mają o wiele bardziej zaawansowaną technologie i nie bawili by się w tworzenie chmurek na czystym niebie. Ale to jest tylko moją taka bujna wyobraźnia.
Zmiany Dla Niekwestionowanych

<div align='center'>[ external image ]
</div>
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Widziałem niedawno podobny filmik i zakładając, że nie jest to nowy U.F.O trend to mamy do czynienia chyba z nowym zjawiskiem? ;)

A to linki proszę:

1UFO Clouds

2UFO Clouds

Archiwalne nagranie UFO z IIWW nie do obalenia?
Ostatnio zmieniony sob lut 14, 2009 2:42 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ADAX
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: ADAX »

Być może U.S Army testuje nowy typ maskowania ??

Filmik niezły, jeszcze czegoś takiego nie widziałem :O
Awatar użytkownika
Jacmu
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Jacmu »

Ciekawe nagranie.

Szczerze powiem, że nie widziałem jeszcze, żeby chmura uformowała się sama, na czystym niebie, tzn w takim tempie.

Z tego co wiem chmury powstają przez skroplenie się pary wodnej na drobinkach zanieczyszczeń występujących w atmosferze, a tutaj wyglądało to jak proces tworzenia się chmury w przyspieszonym tempie.
świętokrzyski oddział INFRA

Pytania i wątpliwości dot. forum lub serwisu - napisz PW
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE ZE ŚWIATA”