JAXI możesz podać nam z jakich źródeł korzystasz?
Prosiłbym o linki ew coś co zostało opublikowane i da się to znaleźć.
Stworzenie człowieka wg Sumerów
-
- Full Active
- Kontakt:
Re: Stworzenie człowieka wg Sumerów
Sas też oglądałem ten film
A co do Podróży w czasie zastanawiam się jak to jest gdy się cofasz. Bo dla ciebie to jest ułamek sekundy, a jak to jest dla osób trzecich? Jak oni to odczuwają? A co do twojej wypowiedzi to się z tobą zgadzam.

Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Dla osób trzecich to na pewno ułamek sekundy. Co do samego podróżnika to nie wiadomo. Musielibyśmy zapytać o to ludzi zaangażowanych w projekt MONTAUK o ile był kontynuowany bo od marynarze z USS Eldridge oszaleli lub umarli podczas podróży. Co ciekawe z ich śmierci może płynąć nauka że podróż w czasie podobna jest do teleportacji - cała załoga padła ofiarą złego posklejania cząsteczek w czasie podróży, dlatego część oszalała (im udało się przynajmniej powrócić w całości) a niektórzy połączyli się ze statkiem.
Jednak nieco odchodzimy od tematu.
Jednak nieco odchodzimy od tematu.
Ostatnio zmieniony ndz lut 08, 2009 1:42 pm przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote name='Jacmu' post='48900' date='sob, 07 lut 2009 - 22:54']JAXI możesz podać nam z jakich źródeł korzystasz?
Prosiłbym o linki ew coś co zostało opublikowane i da się to znaleźć.[/quote]
Mam link do jednej ze stron z której korzystałem. Oto link:
http://www.sm.fki.pl/Lesniakiewicz/Lesniak...leksandera_Mora
Prosiłbym o linki ew coś co zostało opublikowane i da się to znaleźć.[/quote]
Mam link do jednej ze stron z której korzystałem. Oto link:
http://www.sm.fki.pl/Lesniakiewicz/Lesniak...leksandera_Mora
[quote name='Sasquatch' post='48843' date='pią, 06 lut 2009 - 17:17']Spacemaster tylko że oni nie mieli nas tworzyć z niczego jak Biblijny Bóg tylko w pewnym momencie ewolucji człowieka interweniowali ze swoją inżynierią genetyczną. Mam wiele Mitów Sumerów i niektóre szczegółowo opisują manipulacje genetyczne, oczywiście w przystępnym języku ale jednak. Podobnie jak Mahabharata opisuje wybuch bomby atomowej.[/quote]
Zgadzam się z Tobą z tym, że człowiek już był. Jaki on tam był to był, ale był. Uganiał się za łaniami u wodopoju, żywił się wszystkim co mu smakowało, miał futerko ale był. Podobno został stworzony przez Pana Boga /nie wiem czy z niczego/aby doskonalić się drogą ewolucji ale duchowej. Poo osiągnięciu zamierzonego stanu /nie wiem jakiego pewnie nirwany/mógł rozporządzać swoim ciałem dowolnie aż do porzucenia go włącznie i żyć w postaci każdej np. duchowej. Przybyli bogowie i przerwali ten proces, i stworzyli "lulu"- człowiek robotnik lub niewolnik jak kto woli i oto jesteśmy.
Zgadzam się z Tobą z tym, że człowiek już był. Jaki on tam był to był, ale był. Uganiał się za łaniami u wodopoju, żywił się wszystkim co mu smakowało, miał futerko ale był. Podobno został stworzony przez Pana Boga /nie wiem czy z niczego/aby doskonalić się drogą ewolucji ale duchowej. Poo osiągnięciu zamierzonego stanu /nie wiem jakiego pewnie nirwany/mógł rozporządzać swoim ciałem dowolnie aż do porzucenia go włącznie i żyć w postaci każdej np. duchowej. Przybyli bogowie i przerwali ten proces, i stworzyli "lulu"- człowiek robotnik lub niewolnik jak kto woli i oto jesteśmy.
Zgadzam się z przedmówcami że człowiek mógł już istnieć kiedy zaczęto przy nas "maniupulować" Teraz tylko kwestia ile w nas było już wtedy człowieczeństwa i czy sprawa inteligencji i naszego obecnego rozwoju to dzieło obcej cywilizacji.
Mój stosunek do tej kwestii ciągle ewaluuje, w miarę tego jak poznaje nowe fakty.
Myślę jednak że cud inteligencji nie jest zjawiskiem samorodnym ale była tutaj interwencja z zewnątrz
Mój stosunek do tej kwestii ciągle ewaluuje, w miarę tego jak poznaje nowe fakty.
Myślę jednak że cud inteligencji nie jest zjawiskiem samorodnym ale była tutaj interwencja z zewnątrz