Planeta przejścia
Re: Planeta przejścia
Ładne podsumowanie całości. 

I za to cenię NPN /*chyba INFRA*/. Chłodna ocena faktów, przedstawienie hipotez i... tyle. Nie namawiacie do wierzenia w to i tamto, nie stwierdzacie kategorycznie, dlatego nikt was nie może posądzić o sekciarstwo jak Fundacje Nautilus (ci uparcie nawracają na reinkarnację
).
Świetny artykuł. Pożyjemy zobaczymy. Ja tam się nie martwię. Życie zawsze znajdzie sposób, więc w tej czy innej formie przetrwa.

Świetny artykuł. Pożyjemy zobaczymy. Ja tam się nie martwię. Życie zawsze znajdzie sposób, więc w tej czy innej formie przetrwa.

Ostatnio zmieniony wt lut 17, 2009 9:49 pm przez Lothar, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszystko czym jesteśmy jest rezultatem tego, o czym myśleliśmy" - Budda.
"Gdy myślisz, że możesz lub nie możesz - w obu przypadkach masz rację" - Henry Ford.
-
- Full Active
- Kontakt:
Artykuł ciekawy. Zastanawia mnie skąd ci Sumerowie mieli taką wiedzę o ciałach niebieskich jak oni żyli w epoce kamienia łupanego, a my mamy tak rozwiniętą technologie i za przeproszeniem gówno wiemy. A na Nibiru jak miałoby się życie utrzymać jak tam warunków nie ma jeżeli ona istnieje.
Ostatnio zmieniony ndz lis 22, 2009 5:08 pm przez spacemaster92, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
spacemaster92 chodzi o to, że podstawowa wersja teorii Sitchina jest błędna. Andy Lloyd ją ulepszył.
http://www.darkstar1.co.uk/
Według niego Nibiru orbituje wokół brązowego karła w bardzo dużej odległości, gdy brązowy karzeł jest w peryhelium (i tak jest zbyt daleko by go dostrzec), wtedy Nibiru nas odwiedza. Wersja Lloyda jest bardziej realna bo rozwiązuje problem ilości światła i ciepła potrzebnego do rozwinięcia się życia na planecie. Nie wiem jak w nowych książkach Sitchina, ale w starych nie było chyba mowy o tym, że Nibiru ma inną gwiazdę macierzystą.
http://www.darkstar1.co.uk/
Według niego Nibiru orbituje wokół brązowego karła w bardzo dużej odległości, gdy brązowy karzeł jest w peryhelium (i tak jest zbyt daleko by go dostrzec), wtedy Nibiru nas odwiedza. Wersja Lloyda jest bardziej realna bo rozwiązuje problem ilości światła i ciepła potrzebnego do rozwinięcia się życia na planecie. Nie wiem jak w nowych książkach Sitchina, ale w starych nie było chyba mowy o tym, że Nibiru ma inną gwiazdę macierzystą.
"Wszystko czym jesteśmy jest rezultatem tego, o czym myśleliśmy" - Budda.
"Gdy myślisz, że możesz lub nie możesz - w obu przypadkach masz rację" - Henry Ford.
- Niekwestionowany96
- Infranin
- Kontakt:
No właśnie gdzie ta planeta jest ? Każdy chyba wie co by oznaczało pojawienie się Nibiru na naszym niebie !!
</div>
-
- Full Active
- Kontakt:
Chaos, zamęt, panika, zwiększenie ilości kradzieży i morderstw, na całym świecie rozpoczełyby się wojny i jeden Bóg wie co jeszcze.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
Gdzieś niestety nie pamiętam gdzie
wyczytałam ,że orbita tej planety jest bardzo nachylona w stosunku do naszej galaktyki i ,że z początku będzie ją widać tylko na niebie bieguna północnego czy to prawda nie wiem -tak czytałam
,a i podobno jak huczą niektóre serwisy internetowe NASA już od jakiegoś czasu cenzuruje zdjęcia pewnych obszarów nieba

,a i podobno jak huczą niektóre serwisy internetowe NASA już od jakiegoś czasu cenzuruje zdjęcia pewnych obszarów nieba

-
- Full Active
- Kontakt:
No i kiedy ją w końcu zobaczymy na naszym niebie??
-
- Początkujący
- Kontakt:
Już dawno jest widoczna najlepiej była w lipcu na południowym-wschodzie nieba i to nie są żarty