Zdjęcie z Jury, 17.02.09

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Zdjęcie z Jury, 17.02.09

Post autor: Rysiek23 »

We wtorek 17 lutego wybrałem się na wycieczkę po Jurze.Szedłem trasą z Turowa przez Przymiłowice do Zrębic,fotografując poniemieckie bunkry znajdujące się na trasie wędrówki.Po ponad 3 godzinach marszu,kiedy znalazłem się jakieś 700 metrów od wyjścia z lasu przed Zrębicami,w pobliżu rozejścia szlaków niebieskiego i czarnego stanąłem i zrobiłem zdjęcie.Nie było w tym miejscu nic szczególnego,takimi lasami szedłem kilometrami wcześniej i później.To był impuls - stanąć i zrobić zdjęcie.Dopiero na ekranie monitora zauważyłem że oprócz zaśnieżonego lasu jest coś jeszcze.Tym razem nie UFO i nie ORBS lecz prawdopodobnie jakieś formy energii niewidocznej dla oka a zarejestrowanej przez aparat cyfrowy.Oto to zdjęcie:

Jerzy W.

Co o tym sądzicie?
Ostatnio zmieniony wt kwie 06, 2010 12:05 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dreamer
Infrańczyk
Kontakt:

Re: Zdjęcie z Jury, 17.02.09

Post autor: Dreamer »

Ja nie widze żadnej energii a jedynie odblask na obiektywie aparatu
MORG
Infrzak
Kontakt:

Post autor: MORG »

Masz na myśli to co znajduje się w oddali na ścieżce?
Widzimy świat tak, jak widzi go robak, podczas gdy pilnie potrzebujemy widoku z lotu ptaka.
Awatar użytkownika
Grafik_NPN
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Grafik_NPN »

łaaaaaaaaaaaaaaał

moje pytanie po co publikować takie bzdety ? nie mozona było wytłumaczyc facetowi na mejlu ze to tylko taki efekt ?
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

[quote name='Grafik' post='49603' date='pon, 23 lut 2009 - 20:57']łaaaaaaaaaaaaaaał

moje pytanie po co publikować takie bzdety ? nie mozona było wytłumaczyc facetowi na mejlu ze to tylko taki efekt ?[/quote]

Grafiku autor zdjęcia jest użytkownikiem Forum jednak miał problemy z umieszczeniem zdjęcia, dlatego poprosił nas o to.
Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: aelreda »

Grafik, a może autor zdjęcia potrzebuję opinii szerszej publiczności?

Twoja ignorancja jest wręcz oszałamiająca.

Awatar użytkownika
Jerzy Wójcicki
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Jerzy Wójcicki »

[quote name='Grzegorz Tarczyński' post='49618' date='wto, 24 lut 2009 - 10:03']Krótka analiza zdjęcia dla Jurka, fot. wyk. aparatem Sony DSC-W35(oprogramowanie-model) modyfikacja w picassie 3 była robiona, użyty flash! so powoduje , że ta kulka to odbicię płatka śniegu. :) Dziękuję[/quote]

Modyfikacja w Picasie 3 polegała na wyostrzeniu obrazu (mam też oryginał w aparacie ),ustawienie aparatu spowodowało automatyczne użycie lampy błyskowej ale jej błysk raczej nie mógł spowodować odblasku od śniegu - zdjęcie zrobiłem około 13.28 -było dość widno,śnieg nie padał w tym czasie i na zdjęciu nie ma padających płatków ( w przeciwnym razie zapewne "kulek" byłoby więcej ?).Ale głównie chodziło mi o trzy świecące miejsca na ziemi pokrytej śniegiem - jedno na prawo od "kulki" i dwa na lewo od niej .Coś identycznego wyszło mi na zdjęciu w zawalonej komnacie zamku olsztyńskiego. :) Co powiesz o tym?
Jerzy Wójcicki
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”