Zdjęcie z Jury, 17.02.09

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Jerzy Wójcicki
Początkujący
Kontakt:

Re: Zdjęcie z Jury, 17.02.09

Post autor: Jerzy Wójcicki »

[quote name='Grzegorz Tarczyński' post='49642' date='wto, 24 lut 2009 - 18:46']Niestety po głębszej analizie wyszyły bliki - refleksy soczewkowej aparatu od Słońca, brak anomali duchowej

Analiza na szybko [ external image ]

Reszta zdjęc z komnaty Kazimierza Wielkiego-Olsztyn - zamek - pyłki kurzu, szkoda, że flash był użyty...[/quote]

Niestety ta ocena podobnie jak wcześniejsza teoria nieistniejącego płatka śniegu mnie nie przekonała z prostego powodu - do powstania blików od Słońca potrzebne jest Słońce a to było schowane za szarymi chmurami - z tego powodu automatycznie zadziałał flesz.Poza tym droga ta biegnie na tym odcinku z północnego zachodu na południowy wschód więc o tej porze dnia (godz.13.28 ) Słońce (schowane za chmurami ) miałem za sobą.

Mam zamiar jeszcze raz odwiedzić to miejsce (jeśli zdążę przed kolejnym wyjazdem) i o tej samej porze dnia zrobić trochę zdjęć dla porównania,z fleszem i bez.Może to coś wyjaśni a na razie proponuję temat zamknąć . :)
Jerzy Wójcicki
Awatar użytkownika
revolt
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: revolt »

[quote name='Jerzy Wójcicki' post='49668' date='śro, 25 lut 2009 - 13:07']Niestety ta ocena podobnie jak wcześniejsza teoria nieistniejącego płatka śniegu mnie nie przekonała z prostego powodu - do powstania blików od Słońca potrzebne jest Słońce[/quote]

A do powstania blikow od flesza, potrzebny jest flesz. Moze to byc platek sniegu (ale nie sadze), albo co bardziej prawdopodobne jakas wilgoc... naswietlone krople. Bawilem sie juz w takie rzeczy. Uzywajac zraszacza i robiac zdjecia z fleszem:D Przy odrobinie "szczescia" wychodza orbsy.
"Badzcie sceptykami... ale miejcie tez otwarte umysly"

"...nasza Polsko mała - Idź pod prąd !"
lemon
Infrzak
Kontakt:

Post autor: lemon »

To mogło być cokolwiek, począwszy od brudu na szkle, a kończąc na wbyt duzej wilgotności. Takie zdjecia są nic nie warte
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Post autor: Niekwestionowany96 »

Zajmijcie się wkońcu czymś porządnym a nie tutaj sobie jajca robicie ! Takich zdjęć jest miliony i nie widzę na nim nic paranormalnego ?! Naprawdę was tak to zdjęcie zaciekawiło ?

Szok...
Zmiany Dla Niekwestionowanych

<div align='center'>[ external image ]
</div>
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

[quote name='Niekwestionowany96' post='49723' date='czw, 26 lut 2009 - 16:02']Zajmijcie się wkońcu czymś porządnym a nie tutaj sobie jajca robicie ! Takich zdjęć jest miliony i nie widzę na nim nic paranormalnego ?! Naprawdę was tak to zdjęcie zaciekawiło ?

Szok...[/quote]

Już pisałem o tym wcześniej. Jerzy miał problemy z założeniem tego tematu dlatego poprosił nas o to. Dlatego umieściłem to w tym dziale. Ocenę zdjęcia pozostawiam Wam.
Awatar użytkownika
Jerzy Wójcicki
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Jerzy Wójcicki »

[quote name='RysiekINFRA' post='49730' date='czw, 26 lut 2009 - 18:29']Już pisałem o tym wcześniej. Jerzy miał problemy z założeniem tego tematu dlatego poprosił nas o to. Dlatego umieściłem to w tym dziale. Ocenę zdjęcia pozostawiam Wam.[/quote]

Ja o czym innym a Wy o czym innym.Może niejasno się wyraziłem albo nieuważnie czytacie a już na pewno nie widzicie tego o co mi chodzi bo na tak pomniejszonym zdjęciu nie sposób tego dostrzec.Odpuśćcie sobie komentarze na temat "kulki" która może być rzeczywiście blikiem od flesza bo nie o nią tu chodzi .Jak już napisałem we wcześniejszym poście chodzi mi o trzy świecące punkty na ziemi które nie mogą być blikami,pyłkami kurzu,czy co tam fantazja podpowiada.Na tak pomniejszonym zdjęciu są one po prostu niewidoczne a Wasza irytacja dotyczy całkiem czego innego ( co oczywiście naibardziej rzuca się w oczy) i jest nieuzasadniona bo nie z powodu owej" kulki" chciałem wstawić ten temat.Oceniać można coś co się widzi inaczej wszystko będzie bzdetem.
Jerzy Wójcicki
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Umieszczam więc zdjęcie w pełnym rozmiarze w tym LINKU
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”