Z przyjemnością informuję o tym, że ustalono położenie wejścia do jaskini. Za dwa miesiące ruszy wieloosobowa wyprawa Polsko - Słowacka. W tej chwili trwają przygotowania do niej. Ze strony BSN zapewniony będzie sprzęt do poszukiwań (nawigacja GPS, georadar, detektory metali, liczniki promieniowania, sprzęt p-gaz, radar konwencjonalny mobilny przenisiony wyjątkowo na nadwozie auta terenowego). Zapewnię również udział wyspecjalizowanej grupy poszukiwawczej skupionej przy Stowarzyszeniu, które mam zaszczyt współprowadzić oraz wojska. Wyprawa zostanie sfinansowana z prywatnych środków. Podczas prac dwie niezależne agencje filmowe, które zamówiłem dokonają rejestracji na zewnątrz i jeżeli wszystko odbędzie się zgodnie z harmonogramem wewnątrz górotworu. Materiał ten zostanie spieniężony aby złagodzić skutki finansowe.
Wsparcie logistyczne zapewnią nam na miejscu autorzy książki o jaskini, panowie Jesenski i Leśniakiewicz oraz strona niemiecka (zdjęcia satelitarne) i holenderska (dodatkowy sprzęt laboratoryjny).
Wyprawa według założeń potrwa ok. dwóch tygodni. Obecnie trwają rozmowy z władzami strony słowackiej, która jak mam nadzieję da nam kart blansz na wstęp do rezerwatu. W razie niepowodzenia wyprawy spenetrujemy na zaproszenie jednej z grup kompleks Osówka (prace podwodne).
W związku z tym będę miał dla Państwa propozycję, która nadejdzie drogą oficjalną.
Pozdrawiam
m.
Tajemnica Księżycowej Jaskini
-
- Full Active
- Kontakt:
Re: Tajemnica Księżycowej Jaskini
bardzo jestem ciekaw co kryje ta jaskinia. a może to jej zwyczajna nic nie znacząca jaskinia? czas pokaże
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Re: Tajemnica Księżycowej Jaskini
Wygląda na to że wyprawa nie wypaliła
a szkoda bo byłem bardzo ciekawy wyników