Zdjęcie nadesłane przez czytelnika
Zdjęcie nadesłane przez czytelnika
Witam!
Proszę o obejrzenie zdjęcia (w załączniku), na którym jest... No właśnie,
co? Proszę o analizę fotografii. Odpowiem na każde pytanie, jeżeli zajdzie
taka potrzeba. Uprzedzam, że nie jest to żart z mojej strony, a zdjęcie nie
było w żaden sposób modyfikowane.
[ external image ]
Dane nadawcy do wiadomości INFRA
Zdjęcia nie poddajemy głębszej analizie bowiem najwyraźniej jest to jakiś rodzaj zabrudzenia na szybie lub obiektywie. Dziwny obiekt oraz smuga najwyraźniej sfotografowane są z bliskiej odległości. Ale oceńcie sami.
Proszę o obejrzenie zdjęcia (w załączniku), na którym jest... No właśnie,
co? Proszę o analizę fotografii. Odpowiem na każde pytanie, jeżeli zajdzie
taka potrzeba. Uprzedzam, że nie jest to żart z mojej strony, a zdjęcie nie
było w żaden sposób modyfikowane.
[ external image ]
Dane nadawcy do wiadomości INFRA
Zdjęcia nie poddajemy głębszej analizie bowiem najwyraźniej jest to jakiś rodzaj zabrudzenia na szybie lub obiektywie. Dziwny obiekt oraz smuga najwyraźniej sfotografowane są z bliskiej odległości. Ale oceńcie sami.
Re: Zdjęcie nadesłane przez czytelnika
Tak jak pisałeś nie widzę w tym zdjęciu nic niezwykłego ot zabrudzenie lub coś w tym stylu
-
- Full Active
- Kontakt:
tak raczej jest to jakieś zabrudzenie obiektywu
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Owszem nachodzi mnie jedno pytanie lecz trzeba by było jeszcze pomęczyć autora zdjęcia, np: Jak długo To coś cie otrzymywało na niebie?, czy w jakiś sposób "poruszało" się? itd. Każdy szczegół opisu tef foty na prawdę by się przydał. Mam wiele typów. Lecz Pozwolę sobie podać chyba najtrafniejszy choć nie wiem czy trafny. Na moje oko to "reflektor". U mnie w mieście najlepsze dyskoteki maja na dachu duże reflektory i wieczorem są włączane i śmigają sobie w różny sposób. Jak dosłownie z filmu "Batman". Mają różne kolory i są sterowane komputerowo przez jakąś aranżację, w zależności ile ich jest na raz. Ciekawy efekt co do nocy. Widać to światło z oddali kilkunastu kilometrów z za miasta. Ale za dnia taki reflektor może światłem dawać inne wrażenie, mylne. Mamy zimę na tej focie i w rezultacie czego załamanie światła poprzez pogodę, mgłę itd. Ekspertem nie jestem, w żadnym programie foty nie obrobiłem i jest to tylko moja hipoteza tak na live, na oko. Dzienx. Pozdrawiam.
Ukryta Tajemnica M. Nighta Shyamalana
(The Buried Secret of M. Night Shyamalan)
"Prawdziwe tajemnice dotrzymują się same"
"Każdy ma swoje tajemnice, życie bez tajemnic byłoby nudne, nieprawdaż?
[ external image ]
(The Buried Secret of M. Night Shyamalan)
"Prawdziwe tajemnice dotrzymują się same"
"Każdy ma swoje tajemnice, życie bez tajemnic byłoby nudne, nieprawdaż?
[ external image ]
Tak się pobawiłam tym zdjęciem w programie, chciałam zobaczyć czy owe zamazanie ciągnie się od dołu zdjęcia to końca...no i wyszło ciekawie, bo nawet na negatywnie ukazuje się jakby to "coś" wyszło zza budynku.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
-
- Początkujący
- Kontakt:
wiesz to coś w rodzaju wysyłanych znaków np.tak jak wysyłane znaki z prośbą o pomoc supermena...ale czy ja wiem 

Moze to i jakas zwykla smuga na szybie lub obiektywie, ale nie wiemy czy to zdjecie bylo robione przez szybe, chyba ze autor podal ta informacje. Poza tym na zdjeciach przerobionych przez aelreda smuga dziwnie konczy sie w momecie gdy na jej drodze pojawia sie budynek. Gdyby jednak nie byla to smuga to co? Moze autorowi udalo sie nieswiadomie i przypadkowo uchwycic moment w ktorym jakis obiekt w ogromna predkoscia zaczal unosic sie w gore, podobny efekt rozmazania mozna uzyskac, kiedy poruszymy reka przed obiektywem. Oczywiscie predkosc bedzie mniejsza i skala rozmazania bedzie inna (mniejsza), mozecie sie z tym nie zgodzic, ale i taka opcje nalezy brac pod uwage:)
Poki zdjecie nie jest profesjonalnie zbadane, niczego nie nalezy wykluczac.
Poki zdjecie nie jest profesjonalnie zbadane, niczego nie nalezy wykluczac.

- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt: