Sekta wyłudza pieniądze na Jezusa i UFO
"Polska": Nieznana sekta z Czech łowi wyznawców w Polsce. Kosmici, mosty budowane między niebem a ziemią, latające spodki, a do tego Pan Jezus – wszystko w ramach jednej doktryny. Jednak w centrum zainteresowań sekty są... pieniądze od wiernych.
Jak pisze "Polska Kurier Lubelski", "misjonarze" zachęcają do wpłaty pieniędzy na ich konto.
Np. w Raciborzu do skrzynek na listy trafiły ulotki z wizerunkiem Chrystusa stojącego w towarzystwie "niebieskich przyjaciół" przypominających ufoludki. Kartki mają pomóc w komunikacji i "połączeniu się z przyjaciółmi z kosmosu i naszym Stworzycielem". nie zabrakło też wielkich znaków odciśniętych w zbożu.
– Może ulotki i strony internetowe, do których one kierują, są infantylne. Jednak dla niektórych ludzi podatnych na takie rzeczy to bardzo groźne adresy – mówi Dariusz Pietrek ze Śląskiego Centrum Informacji o Sektach.
Więcej w dzienniku "Polska".
Źródło - - -
Dziś zobaczyłem ten temat i powiem szczerze, że czego to już ludzie nie wymyślą. Może i jest to sekta, albo komuś na tym zależy żeby była taka sekta, która akurat
działa po przez właśnie taki sposób, żeby wprowadzić zamęt, bo jeśli chcą za to pieniądze i dają nr. kont żeby ludzie wpłacali kasę, to na 100% wałek.
Wprowadzają zamęt i kto by czego nie przeczytał, jeśli wcześniej wpadł w sidła takiej sekty, to już nie uwierzy w podobne relacje. Wydaje mi się, że jest to troszkę podejrzane, bo jednak namówić ludzi aby oddali swoje pieniądze Itp. Opierając się na tym, że Jezus przyleciał pojazdem Ufo, bez żadnych dowodów Itp. To do łatwych nie należy, a może ta sekta ma na celu inne działania takie jak zamęt i dezinformacja w tej tematyce, bo akurat jak by trafili na mnie, to bym im nie dał złamanego grosza