Ukarani za fałszerstwo

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Ukarani za fałszerstwo

Post autor: Rysiek23 »

Oto historia, która pokazuje, iż fałszerstwo na rzecz zjawiska UFO nie zawsze się opłaca.

W ostatnim czasie głośno było o obserwacji obiektów UFO w Morristown (New Jersey). Serwisy informacyjne w USA pokazywały reportaże na ten temat wzbogacone zeznaniami naocznych świadków, którzy na własne oczy widzieli tajemnicze światła poruszające się w formacjach. Obserwacje te zostały nagrane na wielu filmach. Przez pewien czas historia ta była uznana za jedną z kolejnych w których do czynienia mieliśmy z czymś nieznanym. Jakiś czas potem na serwisie YouTube pojawiły się filmy ukazujące autorów tego fałszerstwa, którzy nagrywali siebie podczas wypuszczania w powietrze balonów z helem wyposażonych we flary. Chłopaki na owych filmach byli z siebie bardzo zadowoleni... przecież zamierzali zrobić w konia jak największą ilość osób i ponownie chcieli ukazać w jak łatwy sposób można poddać się iluzji w przypadku sfałszowanego zjawiska UFO.

Tym razem owe oszustwo nie uszło im płazem. Zostali oni bowiem właśnie skazani, a karą za ten wyczyn jest zapłata 250 $ (każdy) i praca przez 50 godzin na rzecz lokalnego społeczeństwa. Sędzia orzekł, iż wyczyn tych dwóch panów (Chris Russo, Joe Rudy) mógł wywołać tragiczne konsekwencje. Obserwacje te wiązały się z telefonami na policje i służby porządkowe. Obaj fałszerze byli z siebie tak dumni, iż zaczęli to rozgłaszać w sieci. Według lokalnego prokuratora, Roberta A. Bianchiego owe wydarzenia mogły zakończyć się tragicznie. Było to wielkie, bezcelowe wykorzystanie sił policyjnych, mogło to spowodować zagrożenie pożarowe w wielu domostwach, terenach lesistych, jak i mieć konsekwencje w przypadku komunikacji lotniczej.

Poniżej film ukazujący działania fałszerzy, nagrania obserwatorów, wiadomości informacyjne raportujące o owych obserwacjach jak i wyznanie samych autorów dotyczące tego wydarzenia:

<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/RF0iNV4kFns&re ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/RF0iNV4kFns&re ... edded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="349"></embed></object>

Oby to był dobry przykład dla tych, którzy mają zamiar działać na rzecz fałszowania danych na temat tego zjawiska...

UFOZONE za http://www.dailyrecord.com
Awatar użytkownika
asiatko31
Full Active
Kontakt:

Re: Ukarani za fałszerstwo

Post autor: asiatko31 »

Niestety dużo jest takich filmów gdzie żartownisie robią z nas ….. Dlatego gdy spotkamy prawdziwy film nie potrafimy uwierzyć. Też jestem tego samego zdania ze to jest dobry przykład ……
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać

Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

:D :P :D
Awatar użytkownika
Immortal_girl
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Immortal_girl »

i dobrze że ich ukarano .

Poprzez takie fałszerstwa, jest nam coraz trudniej odróznić prawde od kłamstwa. Wiadomo, jak ktoś siedzi w tym od jakiegoś czasu, ma już doświadczenie. Ale gdy ktoś dopiero zaczyna, łatwo go nabrać.
Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: aelreda »

Nadal podtrzymuję, że Amerykańce mają namieszane w głowach (przy czym w myślach nie użyłam słowa "namieszane" :P)

Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Zit »

Namieszane - to bardzo słabe słowo ;d

Cóż.. ukarani zostali.. choć moim zdaniem grzywna powinna być o wiele wyższa :/
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Awatar użytkownika
Aylinn
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Aylinn »

E tam, chłopaki się świetnie bawili i ich za to ukarano. Jeszcze przez to, że fałszują UFO? Rzeczywiście przestępstwo jak cholera. Pewnie wkurzyli jaszczurki.
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Zit »

[quote name='Aylinn' post='51421' date='czw, 09 kwi 2009 - 11:53']E tam, chłopaki się świetnie bawili i ich za to ukarano. Jeszcze przez to, że fałszują UFO? Rzeczywiście przestępstwo jak cholera. Pewnie wkurzyli jaszczurki.[/quote]

Nie chodzi o to, że fałszowali UFO, tylko o następstwa fałszerstwa.
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Awatar użytkownika
asiatko31
Full Active
Kontakt:

Post autor: asiatko31 »

Niestety tacy żartownisie byli i będą. Nic tu nie poradzimy, ale zgadzam się ze grzywna powinna być o wiele wyższa. Są Istotki które nie są gotowe poznać prawdy, lub żartują … ale są tacy którzy do grobowej deski będą ukrywać. Jeśli ktoś próbuje powiedzieć nam ze istnieją ze są dowody na to traktuje się ich ze psychika mu siada .....
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać

Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

:D :P :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”