niesamowite odkrycie?
niesamowite odkrycie?
ostatnio głośno zrobiło się o odkryciu dokonanym w afryce - naukowcy odnaleźli sowę, która potrafi świecic! oczami - co o tym myślicie?
Re: niesamowite odkrycie?
[quote name='mrowa' post='52264' date='wto, 28 kwi 2009 - 20:50']ostatnio głośno zrobiło się o odkryciu dokonanym w afryce - naukowcy odnaleźli sowę, która potrafi świecic! oczami - co o tym myślicie?[/quote]
Oto co o tym myślę:
[ external image ]
Tak to ja sobie też mogę napisać, że widziałam film, w którym koleś wymyślił świecące rybki, ale nie mam linków bo po co?
Oto co o tym myślę:
[ external image ]
Tak to ja sobie też mogę napisać, że widziałam film, w którym koleś wymyślił świecące rybki, ale nie mam linków bo po co?
Ostatnio zmieniony wt kwie 28, 2009 8:54 pm przez Aylinn, łącznie zmieniany 1 raz.
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
To musi być przełomowe odkrycie ! Jeszcze nie spotkałem się ze świecąca sową, sądzę, że wspomniana sowa pochodzi z okolic Czarnobyla lub to jakiś nie odkryty jak do tond gatunek ! Ale prosiłbym o więcej informacji, gdyż chciałbym dogłębniej zweryfikować czy moje domysły są słuszne.
[quote name='mrowa' post='52264' date='wto, 28 kwi 2009 - 22:50']potrafi świecic! oczami[/quote]
hmm...jak się nie mylę to oczy sów wydają się jakby świeciły, ale to po prostu odblask świateł, czy coś takiego.
hmm...jak się nie mylę to oczy sów wydają się jakby świeciły, ale to po prostu odblask świateł, czy coś takiego.

- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Sowy nie świecą oczami, tylko dno siatkówki odbija światło dzięki czemu lepiej widzą w nocy i daje efekt świecenia oczu. Jak koty.
Ostatnio zmieniony śr kwie 29, 2009 6:01 pm przez Zit, łącznie zmieniany 1 raz.
[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
a prosze i link - www.smamot.com i ta sowa świeci oczami a nie odbija 

No dobrze, powiedzmy że ta sowa świeci oczyma... i co z tego?
I tak do niczego tego nie wykorzystamy. Będziemy im wycinać oczy i robić nowoczesne, biologiczne latarki? :rolleyes:
Temat według mnie naciągnięty "niesamowite odkrycie" - według mnie nic ciekawego.

Temat według mnie naciągnięty "niesamowite odkrycie" - według mnie nic ciekawego.

wygląda na to ,że cała ta sprawa z sową miała troche inny cel - manowicie pojawiło się logo LG i info, że chodzi o ratowanie zagrożonych gatunków - niestety nie ma odpowiedzi czy sowa jest prawdziwa czy nie