Pierwszy piktogram roku 2009 w Wlk. Brytanii
Re: Pierwszy piktogram roku 2009 w Wlk. Brytanii
Mamy kolejny, dziesiąty już piktogram sezonu 2009. Odkryty 9 maja 2009 na polu rzepaku w miejscowości Peaks Down, oczywiście w Wiltshire:
www.cropcircleconnector.com
www.cropcircleconnector.com
Badacze piktogramów udali się w teren, to dobrze, będzie więcej szczegółów.
Co do piktogramu z Manton, stwierdza jeden z badaczy ,Charles Mallett że rośliny są poważnie uszkodzone, złamane, a niektóre nawet wyrwane i leżące obok na ziemi. Mallet który już od lat bada kręgi formułuje: to nie wygląda jak robota ludzi którzy fałszują piktogramy, ich szkody są nieznaczne, te tutaj rzucają się od razu w oczy. Gdy 4-go maja poszliśmy tam posprawdzać, znależliśmy w środku jednego z kręgów papierek po cukierku oraz latarkę , tak jakby ktoś specjalnie to tam położył. Już kiedyś mieliśmy takie przypadki że ktoś miał interes w tym żeby piktogram specjalnie dzień, dwa póżniej "przerobić" by wyglądał tak jakby go fałszerze zrobili
http://www.silentcircle.co.uk/man..html
Co do piktogramu z Manton, stwierdza jeden z badaczy ,Charles Mallett że rośliny są poważnie uszkodzone, złamane, a niektóre nawet wyrwane i leżące obok na ziemi. Mallet który już od lat bada kręgi formułuje: to nie wygląda jak robota ludzi którzy fałszują piktogramy, ich szkody są nieznaczne, te tutaj rzucają się od razu w oczy. Gdy 4-go maja poszliśmy tam posprawdzać, znależliśmy w środku jednego z kręgów papierek po cukierku oraz latarkę , tak jakby ktoś specjalnie to tam położył. Już kiedyś mieliśmy takie przypadki że ktoś miał interes w tym żeby piktogram specjalnie dzień, dwa póżniej "przerobić" by wyglądał tak jakby go fałszerze zrobili
http://www.silentcircle.co.uk/man..html
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Dziwnie ten krąg wygląda, to koło większe od środka takie jakby "wychodzone'.
Heh komuś przypodobało się Wiltshire.. może podają tam dobre burgery :lol:
Każdego ranka, każdej nocy Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości, inni dla nocy i ciemności.
[ external image ]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hodie Mihi, Cras Tibi -> Co Dziś Mnie, Jutro Tobie Się Stanie
[ external image ]
Jedni się rodzą dla radości, inni dla nocy i ciemności.
[ external image ]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hodie Mihi, Cras Tibi -> Co Dziś Mnie, Jutro Tobie Się Stanie
[ external image ]
Propos tego piktogramu z Mantion, obok pola przebiega droga, chyba autostrada. No nie wierzę, że w momencie powstawania kręgów, nikt nic nie widział, żadni przejeżdżający kierowcy czy pasażerowie.
- Immortal_girl
- Infrańczyk
- Kontakt:
taki hm.. troche dziwny..
widocznie Wiltshire ma wzięcie na piktogramy
widocznie Wiltshire ma wzięcie na piktogramy

dajmy na to myślaca siła twórcza chce się z nami jakoś skontaktować, ale nie potrafi.
Sorry ale bardziej do mnie przemawia, że to inna cywilizacja chce sie z nami skontaktować. Choćby przez piktogramy niż myśląca siła twórcza. Wiesz co to wogóle jest? czy tak sobie wymyśliłeś ten termin na poczekaniu? to mi zalatuje sekciarstwem.
Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2009 6:01 pm przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote name='Przemek' post='53023' date='pon, 11 maj 2009 - 19:59']Sorry ale bardziej do mnie przemawia, że to inna cywilizacja chce sie z nami skontaktować. Choćby przez piktogramy niż myśląca siła twórcza. Wiesz co to wogóle jest? czy tak sobie wymyśliłeś ten termin na poczekaniu? to mi zalatuje sekciarstwem.[/quote]
Dlaczego istoty pozaziemskie nie można nazwać myślącą siłą twórczą?
Akurat w tym przypadku ten termin pasuje też do obcych cywilizacji.
I czemu od razu sekciarstwo, nie wiem jak dogłębnie czytałeś forum, ale akurat Pantanal cechuję się wysoko rozwiniętym słownictwem i przynajmniej nie kaleczy języka polskiego jak to robią co poniektórzy na forum.
Dlaczego istoty pozaziemskie nie można nazwać myślącą siłą twórczą?
Akurat w tym przypadku ten termin pasuje też do obcych cywilizacji.
I czemu od razu sekciarstwo, nie wiem jak dogłębnie czytałeś forum, ale akurat Pantanal cechuję się wysoko rozwiniętym słownictwem i przynajmniej nie kaleczy języka polskiego jak to robią co poniektórzy na forum.
Powróćmy do tego piktogramu:
Pojawiły się nowe zdjęcia grupy badającej ten przypadek:
Cztery obiekty, które pojawiły się na fotografii Andrew Pyrki wykonanej w piktogramie w Wilthsire, 4 maja b.r. Czy to fotografie anomalnych kul energii odpowiedzialnych za powstawanie piktogramów, czy może zwyczajnie uchwycone na zdjęciach nocne owady?
fot. za earthfiles.com
Pojawiły się nowe zdjęcia grupy badającej ten przypadek:
Cztery obiekty, które pojawiły się na fotografii Andrew Pyrki wykonanej w piktogramie w Wilthsire, 4 maja b.r. Czy to fotografie anomalnych kul energii odpowiedzialnych za powstawanie piktogramów, czy może zwyczajnie uchwycone na zdjęciach nocne owady?
fot. za earthfiles.com
Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2009 8:06 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.