Podrabiając Meiera

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Podrabiając Meiera

Post autor: Rysiek23 »

[ external image ]Szwajcarski kontaktowiec Billy Meier i jego zdjęcia UFO od dawna ekscytują zarówno pasjonatów uznających jego postać i dokonania za dowód na istnienie UFO, a także sceptyków twierdzących, że wszystko jest zmyślną mistyfikacją. Wśród wielu dowodów na kontakt, które doświadcza najsłynniejszymi są zdjęcia, których zagadki nigdy nie udało się zgłębić. Nie potrafili zrobić tego ani profesjonalni analitycy, ani badacze przy pomocy najnowszych metod. Czy to jednak rzeczywiście niewykonalne?

CAŁOŚĆ
matino3
Infranin
Kontakt:

Re: Podrabiając Meiera

Post autor: matino3 »

Nie no ^^ Dla mnie to zwykłe kłamstwo :) Oczywiście jak to bywa w filmach Sci-Fiction - wielki talerz, z wystającą od góry komorą i dookoła masa światełek :P Pic na wodę ;D Jeszcze taka masa fotek, niektórzy w całym swoim życiu nie widział niczego takiego, a autor tych zdjęć widzi je chyba codziennie, że zrobił tyle fotek. Ja gdybym zobaczył spodek to zamiast robić zdjęcia wziąłbym nogi za pas i w ciągu minuty byłbym w domu pod kołdrą ;D
Ostatnio zmieniony śr maja 13, 2009 8:02 pm przez matino3, łącznie zmieniany 1 raz.
:)

Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: aelreda »

Chyba, że autor zdjęć mijał jakiś plan filmowy, bo to domniemane UFO wygląda jak z filmu.

Awatar użytkownika
sasquatch
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

Zdjęcie numer 6 - już na pierwszy rzut oka wygląda na podróbkę.

Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

[quote name='Sasquatch' post='53222' date='czw, 14 maj 2009 - 13:18']Zdjęcie numer 6 - już na pierwszy rzut oka wygląda na podróbkę.[/quote]

Pantanal ma rację. Problem z Meirem jest taki, że wszystkie jego zdjęcia i filmy wyglądają jak śmieszne i tanie podróbki ale nikt za bardzo nie może mu tego udowodnić. Dlatego jego przypadek jest tak ciekawy :)
Awatar użytkownika
Lukass
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Lukass »

Pantanal - to jest po prostu druga nazwa jaką Meier używa.

Jeśli by kłamał to może trochę dziwić, dlaczego on tak nawołuje do zmieniania się na lepsze itd., zresztą chyba nie ma powodu, aby to robił... podłączyć go do wykrywacza kłamstw (to sie magnokraft czy wariograf nazywa? ;))
Awatar użytkownika
Lukass
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Lukass »

Pantanal:http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Tak, tak jestem Pająkolog ;p

Trochę dystansu...
Ostatnio zmieniony czw maja 14, 2009 5:09 pm przez Lukass, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Zit »

[quote name='RysiekINFRA' post='53239' date='czw, 14 maj 2009 - 16:03']Pantanal ma rację. Problem z Meirem jest taki, że wszystkie jego zdjęcia i filmy wyglądają jak śmieszne i tanie podróbki ale nikt za bardzo nie może mu tego udowodnić. Dlatego jego przypadek jest tak ciekawy :)[/quote]

Dokładnie ;)

Co zarazem sprawia, że tak naprawdę kłamstwa mu zarzucić nie możemy. Nie wydaje mi się by kłamał. . . ale kto wie. . .
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Jednego faktycznie nie można mu odmówić jest doskonałym aktorem co czyni jego magnokrafty bardziej realnymi.
Awatar użytkownika
Kalatos
Infranin
Kontakt:

Post autor: Kalatos »

[quote name='Zit' post='53255' date='czw, 14 maj 2009 - 19:14']Dokładnie ;)

Co zarazem sprawia, że tak naprawdę kłamstwa mu zarzucić nie możemy. Nie wydaje mi się by kłamał. . . ale kto wie. . .[/quote]

To czy on kłamie można sprawdzić, wystarczy iż przebadany zostanie za pomocą wariografu ( Wykrywacz kłamstw) wtedy będzie 100% pewność czy to są kłamstwa czy nie.
"Fanatyzm religijny to największe zło tego świata"
ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”