[quote name='Arek 1973' post='53488' date='nie, 17 maj 2009 - 04:55']Nie lubię jak mi 16-latek pisze że to ściema , bo on gdzieś o tym czytał. Ja swoje czytałem, fotografowałem, i , i tak , swoje doświadczenia mam i wiem że to nie takie banalne jak się wydaje[/quote]
Jestem takiego samego zdania. Najpierw trzeba zdobyć odpowiednią wiedzę na ten temat, dopiero wtedy wyciągać wnioski. Z tego, co wiem to zjawisko ORBS można sfotografować najczęściej na cmentarzach lub w miejscach, które były niegdyś (lub nadal są) nawiedzone przez duchy. Może kiedyś i ja wybiorę się na "połów" tajemniczych kul... może mi się uda coś znaleźć... jeśli mi się uda to prześlę fotkę:) pozdrawiam.
O zjawisku "orbs" w niemieckiej prasie
Re: O zjawisku "orbs" w niemieckiej prasie
Sama Jestem przekona w 100% ze to nie jest żaden kurz. Nie raz szukałam informacji na ten temat. Wiec już co nie co wiem na ten temat. Choć szanuje zdanie takiej istotki która twierdzi ze to kurz………
Tak jak już wcześniej napisałam. Mam dużo zdjęć gdzie jest ORBS. I nie muszę szukać wystarczy ze pójdę do pokoju gdzie są bardzo stare meble. Te meble pamiętają poprzednich właścicieli. I zawsze z chęciom pokazuje znajomym jeśli chcą.
Tak jak już wcześniej napisałam. Mam dużo zdjęć gdzie jest ORBS. I nie muszę szukać wystarczy ze pójdę do pokoju gdzie są bardzo stare meble. Te meble pamiętają poprzednich właścicieli. I zawsze z chęciom pokazuje znajomym jeśli chcą.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

[quote name='asiatko31' post='53503' date='nie, 17 maj 2009 - 14:16']Sama Jestem przekona w 100% ze to nie jest żaden kurz. Nie raz szukałam informacji na ten temat. Wiec już co nie co wiem na ten temat. Choć szanuje zdanie takiej istotki która twierdzi ze to kurz………
Tak jak już wcześniej napisałam. Mam dużo zdjęć gdzie jest ORBS. I nie muszę szukać wystarczy ze pójdę do pokoju gdzie są bardzo stare meble. Te meble pamiętają poprzednich właścicieli. I zawsze z chęciom pokazuje znajomym jeśli chcą.[/quote]
Mam prośbę.. mogłabyś mi dać kilka rad, co do fotografowania takich zjawisk? Byłbym wdzięczny. Nigdy nie próbowałem robić fotek orbom, wiem na ich temat wiele, ale chciałbym poradzić się osoby, która już takie zdjęcia robiła. Z góry dziękuję
Tak jak już wcześniej napisałam. Mam dużo zdjęć gdzie jest ORBS. I nie muszę szukać wystarczy ze pójdę do pokoju gdzie są bardzo stare meble. Te meble pamiętają poprzednich właścicieli. I zawsze z chęciom pokazuje znajomym jeśli chcą.[/quote]
Mam prośbę.. mogłabyś mi dać kilka rad, co do fotografowania takich zjawisk? Byłbym wdzięczny. Nigdy nie próbowałem robić fotek orbom, wiem na ich temat wiele, ale chciałbym poradzić się osoby, która już takie zdjęcia robiła. Z góry dziękuję
Konrad ja po prostu idę do 2 pokoju biorę aparat i robię zdjęcia. Mój dziadek zaraz po wojnie jak wprowadził się do tego mieszkania gdzie teraz mieszkam. W jednym pokoju już były meble. Wiec te meble pamiętają wojnę..... I co jest ciekawe tylko w tym pokoju wychodzą Orbsy. Nie ma ich w 2 pokoju, w kuchni przedpokoju ..... Uważam ze nie tylko orbsy można spotkać na cmentarzu ale w opuszczony budynkach, przy meblach......, w miejscach gdzie istotki zginęli śmiercią tragiczną.....
Ostatnio zmieniony ndz maja 17, 2009 7:17 pm przez asiatko31, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.