Incydent w Nadarzycach
Incydent w Nadarzycach
[ external image ]W październiku 1994 roku na poligonie wojsk lotniczych w Nadarzycach wydarzyło się coś co do dziś dnia spędza sen z oczu badaczom zjawiska UFO. Wojskowi piloci jak też wiele osób cywilnych stało się świadkami pojawienia się ogromnego Niezidentyfikowanego Obiektu Latającego nad terenem poligonu. Przez lata sprawa obrosła w legendy, tym bardziej iż sprawą rzekomo zajęło się wojsko a część materiałów, w tym film nakręcony przez jednego z żołnierzy zostało utajnionych. Gdy do tego przypadku po latach powrócił Mariusz Fryckowski okazało się, że samo zdarzenie było niezwykłe a cała otoczka związana z jego badaniem okazała się fascynująca. Specjalnie dla Serwisu INFRA fragmenty przygotowywanej do publikacji książki „UFO to tylko pretekst”.
CZĘŚĆ I
CZĘŚĆ I
Re: Incydent w Nadarzycach
kolejny profesjonalny i wyczerpujący artykuł
. Sama sprawa ciekawa , chętnie zobaczył bym ten film nakręcony przez wojsko.

Incydent sam w sobie bardzo ciekawy, a smaczku z pewnością dodałby ten film, który podobno wojsko utaiło.
No cóż. Pozostaje nam gdybać na podstawie relacji
B.dobry artykuł
No cóż. Pozostaje nam gdybać na podstawie relacji

B.dobry artykuł

[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Świetny artykuł i znakomicie zbadana sprawa ale uważam że jednek nie jest ''perełką polskiej ufologii'' ze wzgledu na znacznie ciekawsze inne zdarzenia nie Emilcin nie Gdynia ale inne prozaiczne ale jakże wymowne.
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Tak dzięki Panu MRF poznaliśmy bardzo ciekawą historię wręcz legendarną w Polsce.Świetna sprawa. 

Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 3:24 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Artykuł bardzo dobry, pochwalam.
Ale co z tymi filmami? Jest napisane o 2 grupach ludzi którzy powini mieć te materiały, nie chcą się podzielić?
Ale co z tymi filmami? Jest napisane o 2 grupach ludzi którzy powini mieć te materiały, nie chcą się podzielić?
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
[quote name='Arek 1973' post='55829' date='śro, 24 cze 2009 - 07:05']Ale co z tymi filmami?[/quote]
Film będzie zaprezentowany wraz z kolejną częścią artykułu.
Film będzie zaprezentowany wraz z kolejną częścią artykułu.
Jak wiecie nie rzucam słów na wiatr, zobaczycie ten film, dajcie mi tylko trochę czasu, ja jestem już w podróży.
Cierpliwości:)
Cierpliwości:)
Zwykle dotrzymuję słowa. Miło mi poinformować wszystkich, że materiały dotyczące drugiej części incydentu nadarzyckiego przekazałem redakcji Infry w tym również film. Uprzedzam już dzisiaj - przygotujcie sobie dobre słuchawki i monitory o dobrej rozdzielczości. Proszę o jedno, zanim rozpoczniecie oglądanie siedmiu części filmu koniecznie, powtarzam, koniecznie zapoznajcie się z tekstem, który jest kluczem do zrozumienia całej sprawy z wiązanej z tym materiałem.
Pozdrawiam i żegnam się na dłuższy czas.
Pozdrawiam i żegnam się na dłuższy czas.
[ external image ]Jakiś czas temu na łamach naszego serwisu przedstawiliśmy historię jednej z najbardziej kontrowersyjnych polskich spotkań z UFO. Dziś zachęcamy do zapoznania się z unikatowym materiałem filmowym dotyczącym incydentu z Nadarzyc. W 1994 roku pojawił się tam rzekomy niezidentyfikowany obiekt latający. Świadków wydarzenia było wiele, jednak to, co stało się potem w tej sprawie stało się źródłem wielu kontrowersji. Co tak naprawdę obserwowano październikową nocą nad Nadarzycami?
Część II wraz z materiałem filmowym
Część II wraz z materiałem filmowym