Dlaczego??
Re: Dlaczego??
[quote name='Przemek' post='56392' date='śro, 01 lip 2009 - 16:16']UFO od dłuższego czasu jest przedmiotem badań więc nauką, a nie wiarą.[/quote]
Tu bym polemizował:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/d,143
http://en.wikipedia.org/wiki/UFO_religion
Dla części ludzi UFO jest pewną formą religii (wiary).
Oczywiście nie wyklucza to naukowego podejścia do tematu UFO - na podstawie obecnego stanu naszej wiedzy o kosmosie i fizyce, nie ma teoretycznych przeszkód do podróży międzygwiezdnych, są natomiast techniczne i te związane z samym człowiekiem (biologiczne, psychologiczne itd itp etc ...)
Tu bym polemizował:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/d,143
http://en.wikipedia.org/wiki/UFO_religion
Dla części ludzi UFO jest pewną formą religii (wiary).
Oczywiście nie wyklucza to naukowego podejścia do tematu UFO - na podstawie obecnego stanu naszej wiedzy o kosmosie i fizyce, nie ma teoretycznych przeszkód do podróży międzygwiezdnych, są natomiast techniczne i te związane z samym człowiekiem (biologiczne, psychologiczne itd itp etc ...)
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 5:35 pm przez aabb, łącznie zmieniany 1 raz.
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
[quote name='Pantanal' post='56356' date='wto, 30 cze 2009 - 22:21']Jeśli jesteś w stanie odpowiedzieć na zadane przez autora pytanie, to proszę. Jednak z drugiej strony rozchwalając się na prawo i lewo zauwazysz może, że to są raczej bezpodstawne twierdzenia. Bo jak to niby ma sie odbywać? Sami nie jestesmy miernikiem wielkości ani rozwoju cywilizacji. Wszystko moze isc w przypadku rzekomych obcych w odmiennych kierunkach. Nie muszą myslec jak my, moga miec powody, o ktorych nam sie nawet nie sni. Ale drogi kolego - najpierw to trzeba udowodnic, ze nas w ogole obserwują. Wszelki wywod wywiesc mozna dopiero od tego faktu, a nie apriorycznie zakladac, ze obserwuja nas, bo chca nauczyc sie "czlowieczeńswa". To jakaś paranoja.[/quote]
Tak żyjąc Pantanal w swoim wykreowanym świecie nie zauważasz, że OSKARŻASZ ludzi pytaniami na które sam odpowiadasz bzdurnymi stwierdzeniami.Po za tym OSKARŻASZ o jakieś tam chwalenie się.Człowieku to, że masz bogaty bagaż przeżyć bo na liczniku masz więcej lat niż ja nie znaczy żebyś ze mnie idiotę robił bo czytać mi się udało nauczyć.Temat nie dotyczy ciebie, ale jeśli chcesz zdominować go swoją osobą to wiedz, że ja tu będę i nie odpuszczę profanacji. :excl: :excl: :excl: :angry
Tak żyjąc Pantanal w swoim wykreowanym świecie nie zauważasz, że OSKARŻASZ ludzi pytaniami na które sam odpowiadasz bzdurnymi stwierdzeniami.Po za tym OSKARŻASZ o jakieś tam chwalenie się.Człowieku to, że masz bogaty bagaż przeżyć bo na liczniku masz więcej lat niż ja nie znaczy żebyś ze mnie idiotę robił bo czytać mi się udało nauczyć.Temat nie dotyczy ciebie, ale jeśli chcesz zdominować go swoją osobą to wiedz, że ja tu będę i nie odpuszczę profanacji. :excl: :excl: :excl: :angry
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 6:55 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
[quote name='Pantanal' post='56406' date='śro, 01 lip 2009 - 22:01']Drugi raz się powtarzasz. Zamiast tego, napisz coś mądrego. Proste.[/quote]
Jeśli myślisz, że tobie odpuściłem to się mylisz.Koniec dyskusji z gburami.Więc pamiętaj co byś mądralo pod spodem nie napisał zapraszam do powtórki z języka polskiego.Koniec dyskusji.Ewentualnie pisz sam do siebie ja nie mam zamiaru zaśmiecać forum zbędnymi wywodami.
Off topic:Znam takiego jednego z ZSMP co by mu nie powiedział to komuna dla niego jest jedynym ustrojem.
Jeśli myślisz, że tobie odpuściłem to się mylisz.Koniec dyskusji z gburami.Więc pamiętaj co byś mądralo pod spodem nie napisał zapraszam do powtórki z języka polskiego.Koniec dyskusji.Ewentualnie pisz sam do siebie ja nie mam zamiaru zaśmiecać forum zbędnymi wywodami.
Off topic:Znam takiego jednego z ZSMP co by mu nie powiedział to komuna dla niego jest jedynym ustrojem.
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 7:16 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote name='Pantanal' post='56400' date='śro, 01 lip 2009 - 20:38']Tylko nikt tez nie odpowiedzial do konca na pytanie, czy oni rzeczywiscie pochodza z innej planety czy z naszej samej, tylko z jakiejs ultrarzeczywistości. Jesli wszystko mozliwe jest w kosmosie, to zapewne i to, podobnie jak wiele innych fantastycznych rzecz z wypluwkami z dziur robaczych włącznie.[/quote]
Stawiam na inne planety. Naszą w miarę znamy, o żadnej ultrarzeczywistości nic mi nie wiadomo, dostępny naszym obserwacjom kosmos jest ogromny – na razie szukajmy tutaj
Nie, w kosmosie nie wszystko jest możliwe.
[quote name='UFOWORLDNEWS' post='56350' date='wto, 30 cze 2009 - 21:12']Może czas już pisać mało ale na temat bez wywodów o swojej chwale.Jeśli się mylę to mi przykro. :angry[/quote]
Nie zauważyłem, żeby Pantanal wywodził coś o swojej chwale...
[quote name='Pantanal' post='56356' date='wto, 30 cze 2009 - 22:21']Jednak z drugiej strony rozchwalając się na prawo i lewo zauwazysz może, że to są raczej bezpodstawne twierdzenia.[/quote]
Nie zauważyłem, żeby UFOWORLDNEWS się rozchwalał...
Pismo jest mocno ograniczona, wręcz upośledzoną formą komunikacji, w której bardzo łatwo o niezrozumienie. Efekty widzimy w następnych postach
Wracając do dyskusji:
[quote name='Maro' post='56391' date='śro, 01 lip 2009 - 15:33']z człowieczenstwem chodzi mi o to ze oni szukaja u nas tego brakujacego im składnika czegos jak ogniwo ewolucji moze oni postepuja według jakiegos schematu i i moga sie od tego wyrwac[/quote]
Maro – prośba.
W języku polskim są min przecinki i kropki. Ułatwiają a w powyższym przypadku umożliwiają zrozumienie zdania.
Wtedy można na zadane pytanie precyzyjniej odpowiedzieć.
Jeśli dobrze rozumiem Twoje zdanie, to sugerujesz, że jacyś obcy stwierdzili:
Brakuje nam jakiegoś składnika, postępujemy wg złego schematu, chcemy się z niego wyrwać. Polećmy więc na Ziemię i podpatrzmy rasę ludzką i w tym konkretnym przypadku ja naśladujmy...
Dobrze Ciebie zrozumiałem?
Stawiam na inne planety. Naszą w miarę znamy, o żadnej ultrarzeczywistości nic mi nie wiadomo, dostępny naszym obserwacjom kosmos jest ogromny – na razie szukajmy tutaj

Nie, w kosmosie nie wszystko jest możliwe.
[quote name='UFOWORLDNEWS' post='56350' date='wto, 30 cze 2009 - 21:12']Może czas już pisać mało ale na temat bez wywodów o swojej chwale.Jeśli się mylę to mi przykro. :angry[/quote]
Nie zauważyłem, żeby Pantanal wywodził coś o swojej chwale...
[quote name='Pantanal' post='56356' date='wto, 30 cze 2009 - 22:21']Jednak z drugiej strony rozchwalając się na prawo i lewo zauwazysz może, że to są raczej bezpodstawne twierdzenia.[/quote]
Nie zauważyłem, żeby UFOWORLDNEWS się rozchwalał...
Pismo jest mocno ograniczona, wręcz upośledzoną formą komunikacji, w której bardzo łatwo o niezrozumienie. Efekty widzimy w następnych postach

Wracając do dyskusji:
[quote name='Maro' post='56391' date='śro, 01 lip 2009 - 15:33']z człowieczenstwem chodzi mi o to ze oni szukaja u nas tego brakujacego im składnika czegos jak ogniwo ewolucji moze oni postepuja według jakiegos schematu i i moga sie od tego wyrwac[/quote]
Maro – prośba.
W języku polskim są min przecinki i kropki. Ułatwiają a w powyższym przypadku umożliwiają zrozumienie zdania.

Jeśli dobrze rozumiem Twoje zdanie, to sugerujesz, że jacyś obcy stwierdzili:
Brakuje nam jakiegoś składnika, postępujemy wg złego schematu, chcemy się z niego wyrwać. Polećmy więc na Ziemię i podpatrzmy rasę ludzką i w tym konkretnym przypadku ja naśladujmy...
Dobrze Ciebie zrozumiałem?
Przyłączam się do wypowiedzi Zit'a
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
dla mnie bez sensownym jest robienie z jakiś religii powiązanych z UFO albo istotami pozaziemskimi. To jak jakieś średniowiecznie , przylecieli z nieba to muszą być Bogami.
Przez takich ludzi ufologia i jej środowisko jest często wyśmiewane , i niezauważane są rzeczy warte uwagi tylko takie właśnie bzdury.
Przez takich ludzi ufologia i jej środowisko jest często wyśmiewane , i niezauważane są rzeczy warte uwagi tylko takie właśnie bzdury.
Słuchajcie drodzy koledzy w zyciu jedno jest wiadome ze kiedyś kazdy z nas umrze ja wcale nie twierdze ze ufo istnieje ze ufo mogą byc wytworem człowieka jestem racionalistą ale bardziej odpowiada mi tez za to sąpojazdy obcych i nie chce zeby ten temat był powodem zbędnych kłutni tylko o to zeby kazdy z was przedstawił swoj pogląd na tę sprawe 
Dziękuje

Dziękuje

[ external image ]
Naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy nie wiedzą, jak się gotuje. Dla mnie nie wiedzieć jak się gotuje to tak jakby nie wiedzieć, jak się pieprzy (Roberto Rodriguez)
"In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi" Totalnie zepsute głowy ludzi grających [ external image ]
Naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy nie wiedzą, jak się gotuje. Dla mnie nie wiedzieć jak się gotuje to tak jakby nie wiedzieć, jak się pieprzy (Roberto Rodriguez)
"In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi" Totalnie zepsute głowy ludzi grających [ external image ]
Refresh 

[ external image ]
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
[quote name='Pantanal' post='56408' date='śro, 01 lip 2009 - 21:26']Znam takich z życia codziennego, co nigdy nie wiadomo było o co im chodzi. A to brakło im argumentów, a to sie obrażali, kiedy uświadamiali sobie, ze nie mają nic więcej do powiedzenia... Jak to się mówi - lichej baletnicy przeszkadza nawet rąbek...[/quote]
Bo żyją tacy co znają te dowody.Dla mnie wydarzenie z przed 40 to historia sprawdzona i prawdziwa.Oczywiście łatwo oskarżać każdego samemu zapominając, że podczas tej historii tetra drapała w du*e.I nie mieliśmy nawet pojęcia o tym co sie dzieje na świecie.A już jeśli chodzi o UFO i CIA to bzdura szyta przez ludzi którzy nie wiedzieli na jakim poziomie jest ta agencja.Raz zresztą dowiodłem, że dezinformacja z pewnością nie odbywała sie w latach 50, 60.Być może później.
Bo żyją tacy co znają te dowody.Dla mnie wydarzenie z przed 40 to historia sprawdzona i prawdziwa.Oczywiście łatwo oskarżać każdego samemu zapominając, że podczas tej historii tetra drapała w du*e.I nie mieliśmy nawet pojęcia o tym co sie dzieje na świecie.A już jeśli chodzi o UFO i CIA to bzdura szyta przez ludzi którzy nie wiedzieli na jakim poziomie jest ta agencja.Raz zresztą dowiodłem, że dezinformacja z pewnością nie odbywała sie w latach 50, 60.Być może później.
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 9:31 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
hmm ostatnio w tych postach coś się roi od kłótni, ale nie ważne, co ja to miałem pisać, aha już wiem...
...co do tych kosmitów, ufo, co nas odwiedza lub nie, bo to różnie bywa, to myślę, że być może kiedyś(chodzi o te wysokorozwinięte rasy) też byli zacofani jak my teraz i chcą się pośmiać, powspominać stare czasy(jak w Polsce komunę)popatrzeć ja nieudolnie z zapałem i nadzieją wdrażamy jakiś projekt, wynalazek, który być może okaże się totalną klapą. Bo taki kosmita to oszczędny i mądry kosmita, po co ma korzystać odpłatnie za rozrywkę, jak może niezły ubaw dostać na ziemi, a zapomniałbym o jeszcze jednym aspekcie związanym z odwiedzinami, weźmy na przykład takie zwierzątko, stwora potwora alienów, taka chupakabra, ona w końcu musi gdzieś załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne itp. po co mają sobie ufoludki trawniki zaśmiecać i bajzel robić u siebie jak mogą u nas
...co do tych kosmitów, ufo, co nas odwiedza lub nie, bo to różnie bywa, to myślę, że być może kiedyś(chodzi o te wysokorozwinięte rasy) też byli zacofani jak my teraz i chcą się pośmiać, powspominać stare czasy(jak w Polsce komunę)popatrzeć ja nieudolnie z zapałem i nadzieją wdrażamy jakiś projekt, wynalazek, który być może okaże się totalną klapą. Bo taki kosmita to oszczędny i mądry kosmita, po co ma korzystać odpłatnie za rozrywkę, jak może niezły ubaw dostać na ziemi, a zapomniałbym o jeszcze jednym aspekcie związanym z odwiedzinami, weźmy na przykład takie zwierzątko, stwora potwora alienów, taka chupakabra, ona w końcu musi gdzieś załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne itp. po co mają sobie ufoludki trawniki zaśmiecać i bajzel robić u siebie jak mogą u nas