III Rzesza i Haunebu

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: III Rzesza i Haunebu

Post autor: Arek 1973 »

Temat ten interesuje mnie już od paru lat, w ostatnich czasach przybyło trochę artykułów ludzi sceptycznie nastawionych, oczywiście takie też czytam.

Co uderza w oczy to to że sceptycy mówią że nie ma żadnych dowodów, ale o jakie dowody chodzi?, oczywiście że takiego vrila nie ujrzy człowiek w muzeum,a jakby nawet to zaraz podniosą głosy że przez neonazistów w latach powojennyh zbudowany by dalej szerzyć propagandę jak za czasów hitlera.

Sceptycy rzucają różnymi argumentami i dowodami które także nie wniosły nic nowego a niektóre były niepawdą, przepraszam , poprawnie napiszę, myślę że są nieprawdą bo to głosy innych a ja tego nie mam możliwości sprawdzić. Przykładem tego jest podobno fakt że ludzie którzy budowali te obiekty nigdy nie istnieli(Miethe,Schriever, Belluzo i inni), zostali wymyśleni, tak pisze jeden sceptyk w swoim artykule.Po jakimś czasie okazało się że te osoby jednak żyły ale nie miały nic wspólnego z vrilami - pisze inny sceptyk w swoim artykule.

Jeden sceptyk pisze że w czegoś takiego jak V7 nigdy w planie nie było, a inny że plany były ale nie doszły do realizacji, to tylko dwa przykłady niezgody co do tego samego punktu z strony sceptycznej.

Pierwsze powojenne wzmianki na ten temat można znależć nie w niemieckiej gazecie ale:
Już 14 grudnia 1944 r "New York Times" podawał, że z terytorium Rzeszy startują okrągłe, pozbawione skrzydeł pojazdy: "Pojawiają się pojedynczo lub w formacjach. Niektóre są metaliczne, inne wydają się przezroczyste"
gdzie indziej znalazłem takie coś takiego:
Trudno powiedzieć komu ta cała zadyma służy, czy tylko wydawcą literatury ufologicznej i nazistom? Zastanawiające jest, że w tym kolażu niemieckich mitów, trafiłem na fragmenty dotyczące projektu Chronos. Program ten został identyfikowany przez ufologów jako napęd antygrawitacyjny. Sprawa ta po odtajnieniu pewnych dokumentów w latach 90 jest znana historykom, a niektórym pracownikom komisji do ścigania zbrodni Hitlerowskich w Polsce była znana wcześniej z relacji przesłuchiwanych świadków"
nie ma żadnego podanego żródła więc nie piszę nic więcej zanim ktoś zawoła że "taka notatka to każdy sobie może, nawet źródła nie podał". A jak już zbrodniach hitlerowskich to był taki projekt "paperclip" gdzie po wojnie zabrano nazistowskich uczonych do USA (według niektórych sceptyków to bujda)ale jak inaczej wytłumaczyć działalność niejakiego nazistowskiego zbrodniarza Wernhera von Braun w szeregach NASA?.

Tak to zbrodniarz chociaż może sam nikogo nie zastrzelił ale to on projektował rakiety V1 które z Pennemunde na Anglię wystrzeliwano. Tego faceta są zdjęcia , nawet krótki filmik. To właśnie dzięki jego wiedzy NASA wystrzeliła super rakietę która zaniosła astronautów na orbitę by mogli polecieć na księżyc.Mógłbym dalej pisać, ale to już trzecie forum w ostnich paru lat o tym temacie i wiem że także nic nowszego nie wniesiemy, więc pozostanę przy tym co chciałem o początku, mianowicie czytanie Waszych postów bo kto wie może się coś nowego pojawi.

Pozdrawiam
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

Reaper-Jesteś wielkim znawcą tematu.Znasz wiele opracowań ,nazwisk,poglądówi pewnie udało Ci się dojść do pewnych konkluzji.Czy możesz zaspokoić moją ciekawość i odpowiedziedzieć mi na kilka pytań to będę Ci dozgonnie wdzięczny.

1)Jak wspomniałeś w poprzednim poście-coś karze Ci zajmować się tymi bzdetami-CO?

2)Czy miałeś(masz) kiedyś do czynienia z fizyką prądową(zawodowo ,hobbystycznie)?

3)Czy masz w domu mikrofalówkę?

4)Czy znane Ci są efekty fizyczne występujące w piktogramach?

5)Skąd czerpiesz wiedzę na temat Riese ?(jeśli wcześniej miałeś z nim do czynienia)

6)Jaką ocenę miałeś z polskiego ,gdy pani zadawała pytanie "co autor miał na myśli"?
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

Znalazłem na jednym z for relację,która myślę zainteresuje poszukiwaczy nazi-ufo.

w skrócie:forumowicz przekazał ,co jego dziadek ,który w czasie wojny zatrudniony był przy budowie obiektów Riese,opowiadał na temat prowadzonych tam eksperymentów.Człowiek ten mówił,że Niemcy przy pomocy dziwnie wyglądających "żarówek" podnosili ludzi i samochody ponadto wspominał,że w prowadzonych tam pracach uczestniczyli Brytyjczycy.

Wiem ,że powyższa informacja wydaje się nieprawdopodobna,ale pierwsza część idealnie wpasowuje się w przytaczane na naszym forum zasady fizyczne(Nagranie z Emilcina i dopiero co odstrzelone, Nazistowskie ufo) .

Co do Brytyjczyków-czort jeden wie ,po co Rudolf Hess poleciał na wyspy.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Śmieszniejszych i bardziej nieprawdopodobnych teorii nie słyszałem dawno. :lol:Może Andrzej 58 podasz linka do tych wypocin?
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 6:46 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Po głębokich przemyśleniach zamykam temat który nie posłuży nam z pewnością do zgłębienia czegoś prawdopodobnego i realnego.Cała historię możemy zaliczyć do wykorzystywania historycznych faktów gdzie wciskane są bzdury służące uwiarygodnieniu całej historii.Jeśli pojawią się ku temu przesłanki z pewnością temat będziemy zgłębiać dalej.A że w naszej dobrej wierze leży trzymanie poziomu forum skupmy się na bardziej realnych tematach.

:)

Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 8:06 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”