OBUDŻCIE SIE - już czas.

Dyskusje o jednej z wielkich obsesji ludzkości - Apokalipsie.
Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Re: OBUDŻCIE SIE - już czas.

Post autor: aelreda »

[quote name='Pantanal' post='57270' date='pon, 13 lip 2009 - 00:16']PS: Dziecinne gadki...[/quote]

Przypadkowo (a może i nie) w nich uczestniczysz.

MORG
Infrzak
Kontakt:

Post autor: MORG »

Pantanal powiem krótko DOBRANOC...

G3 to typowa fizyczność a w G4 fizyczność juz nie jest na pierwszym planie.Więc jeśli będziemy podchodzić przez fizyczność to niczego nie osiągniemy i nic nie zrozumiemy.

Tego się nie da ani udowodnić ani dotknąć to trzeba tylko poczuć a to wymaga czasu...
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 2:17 pm przez MORG, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzimy świat tak, jak widzi go robak, podczas gdy pilnie potrzebujemy widoku z lotu ptaka.
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Post autor: Niekwestionowany96 »

(Pantanal) Komuś kto z przykładów podawanych w moim poście zrobi wielką aferą poprostu nie się dyskutować ani też cokolwiek tłumaczyć. Człowieku zaczynasz mnie irytować. Nie denerwuje się ale poprostu mnie zanudzasz. Widocznie swoimi negatywnymi uwagami na każdy post napisany przez kogoś chcesz w jakiś sposób zwrócić na siebie uwagę. Jak czegoś nie wiesz to się poprostu zamknij i nie męcz się. Ale co tam. Uszanowanie.

Ps. Uważam że we wszystkim tym co napisałeś masz racje...
Zmiany Dla Niekwestionowanych

<div align='center'>[ external image ]
</div>
Awatar użytkownika
asiatko31
Full Active
Kontakt:

Post autor: asiatko31 »

No już dobrze uspokójcie się. Nie denerwujcie się bo szkoda zdrowia i po co psuć sobie humor. Niestety są istotki które nie zmienią zdania, a są tez takie ze za Chiny nie przyznają się ze popełnili błąd/ze źle myśleli. Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać a nie każdy potrafi. Widać ze są istotki które nie zrozumieją nigdy gdy tłumaczymy lub zadają kolejne pytania Dlaczego? Po co ? itp. Są też istotki które nie chcą aby im tłumaczyć tylko chcą dowody Wiec najlepiej dla nich jest to aby się przekonali na własnej skórze. Podejrzewam (obym się myliła ) ze skończyło by się ze taka istotka powiedziałaby ze przewidziało mi się /ze to był sen itp. itd.

Ech :(
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać

Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

:D :P :D
Reaper
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Reaper »

"... że źle myśleli" :lol:

to zabawne że owi wybitnie oświeceni o rzekomym wysokim poziomie duchowości nie rozróżniają jeszcze pojęcia duchowości od czystej indoktrynacji i propagandy ;)
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 6:57 pm przez Reaper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
asiatko31
Full Active
Kontakt:

Post autor: asiatko31 »

Resper Raz ze ja nie mówię o tobie. Dwa znam takie istotki. Wymieniać po nazwisku nie będę bo i tak tobie nic to nie da. Trzy ( z całym szacunkiem ) jeśli masz pisać a raczej cytować 3 króciutkie wyrazy przy tym śmiejąc się to najlepiej w ogóle nic nie pisz.

Najczęściej ( oczywiście nie wszyscy tacy są ) takie istotki mają więcej lat niż ja. I za Chiny nie przyznają się ze popełnili błąd/ze źle myśleli. Nie wiem czy się wstydzą czy to dla nich jest poniżające czy myślą ze istotka nie będzie mi mówić/ po uczyć/tłumaczyć. Uwierz mi ze w takiej sytuacji nie ma sensu im tłumaczyć np. jak ten temat.

I zapamiętaj ze np. nie uważam się za /nie na leże do grupy się za oświeconych czy jako ekspert. Jeśli ktoś uważna ze jednak jestem ok rozumiem/akceptuje i cieszy mnie to. Człowiek uczy się do końca grobowej deski Czy to ci się podoba czy nie.
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 7:01 pm przez asiatko31, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać

Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

:D :P :D
STRusz
Infrzak
Kontakt:

Post autor: STRusz »

Do człowieka zamkniętego sztywno w poglądach można mówić tak jak do starego psa który już zapomiał tego do czego został wytresowany. Brak reakcji.

Może w takiej sytuacji potrzeba nauczyć się czegoś nowego i w jakiś sposób przeprowadzić w sobie bitwę starego z nowym. Aby stare ramy się rozpadły i nasza skrępowana psychika mogła się wyprostować. I co gdyby wtedy można było by sięgnąć tego co jest poza tymi ramami?

Z samą wiedzą nie da się, potrzeba na początek głębokiego zastanowienia.

choc pewnie istniaja prymitywy, ktorzy nie mysla o tym wcale
Dużo ludzi prawie o tym nie myśli, a jak myśli to często jak przez sen, ale nie muszą to być żadni prymitywy.

o coś jak awans na kolejny level w jakieś grze komputerowej
takie UPY jak zgarniał mario to tylko kroki w rozwoju duchowym. przebudzenie to coś jak zdanie sobie sprawy że to tylko gra.

Pantanal powiem krótko DOBRANOC...
Dla Pantala takie coś może oznaczać nadepnięcie na odcisk. Jak chcesz drążyć temat to możesz sprubować sprecyzować swoje konkretne pytania. Ale drążenie na poziomie jakim określiłem starym psem noże rzeczywiście do niczego może nie służyć. Nawet długa rozmowa na świadomości.
Nisargadatta Maharaj Szri - Rozmowy z mędrcem

Najwyższa prawda jest taka że nie ma prawdy

Armageddon jest blisko, przyjdź do nas na boisko, Tu hardcore nie disco, patrz jak człowiek upadł nisko.

Moja drużyna zapowiada koniec świata, który nadejdzie za ok 2lata. [ external image ]
Awatar użytkownika
Maya Myu
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Maya Myu »

[quote name='Pantanal' post='56951' date='wto, 07 lip 2009 - 19:36']Innymi słowy, usprawiedliwiasz zasadę "Spieprzaj dziadu" :)[/quote]

Nie używam takich słów

raczej unikam wzroku, to działa najmocniej
white sybil
Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: aelreda »

Pantanal wrzuć na luz i tak niczego tutaj nie wskurasz, więc po co tracić energię?

Ale jeśli Ci się to podoba to proszę, Wykończysz się a my będziemy mieć Ciebie z głowy.

Reaper
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Reaper »

hahaha jaka uduchowiona wojna. Nie wiem co wam tak przeszkadza pantanal, może dlatego że mówi prawdę he ? :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „KONIEC ŚWIATA”