Szkoła a wygląd

Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Szkoła a wygląd

Post autor: Zit »

Mam zagwozdkę. Od miesiąca noszę dready ale dopiero wczoraj oprzytomniałem, że za miesiąc do szkoły i co wtedy? Jak to w końcu jest z fryzem w szkole? Mogą zabraniać, kazać ścinać, zawieszać w prawach ucznia?

Każdy mówi co innego xD
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Awatar użytkownika
Konrad666
Infrańczyk
Kontakt:

Re: Szkoła a wygląd

Post autor: Konrad666 »

Cześć Zit. Szczerze mówiąc to nic takiego nie słyszałem, żeby zabraniali nosić dreadów w szkole albo żeby się czepiali fryzur... Teraz jestem studentem, ale swego czasu jako licealista pamiętam, że był taki u mnie w liceum co nosił dready i nie miał kłopotów. Jedyne, co wg mnie jest paranoją, to zabraniali facetom nosić krótkie spodenki :lol: no i dziewczynom spódnice mini... jak dla mnie dziwne...
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

[quote name='Horror666' post='58294' date='sob, 25 lip 2009 - 19:10']Cześć Zit. Szczerze mówiąc to nic takiego nie słyszałem, żeby zabraniali nosić dreadów w szkole albo żeby się czepiali fryzur...[/quote]

Spotkałem kilka takich przypadków, więc wolałem zapytać ;d

Ale poczekam jeszcze na opinie innych w tej sprawie.
[ external image ]

Awatar użytkownika
Konrad666
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Konrad666 »

[quote name='Zit' post='58295' date='sob, 25 lip 2009 - 18:21']Spotkałem kilka takich przypadków, więc wolałem zapytać ;d

Ale poczekam jeszcze na opinie innych w tej sprawie.[/quote]

no właśnie, bo to w sumie zależy od szkoły, od dyrektora....u mnie sporo wyleciało za to, że nosili akurat krótkie spodenki, czy w przypadku dziewczyn krótkie spódnice więc jak dla mnie to jest bez sensu. Żeby patrzeć na wygląd lub styl ubierania się na przykład. Ale u mnie to było tak, że dawno temu dyrektor miał dziecko z uczennicą, więc to dlatego chyba taki rygor.
Awatar użytkownika
Immortal_girl
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Immortal_girl »

To chyba najbardziej zależy od szkoły i nauczycieli...u mnie na mieście są 2 szkoły, ja chodze do takiej akurat gdzie mam luz i możemy co do fryzury, mieć dowolną. Jednak w tej drugiej szkole gościa zawiesili przez fryzure i ubiór.. więc wszystko zalezy od szkoły. Jeśli bd jedyny w szkole z dreadami, to sie przekonasz na początku roku szkolnego czy cos Ci zrobią czy nie ;P Oczywiscie nie powinni, ale kto to wie..
Awatar użytkownika
Kiute
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Kiute »

W statucie szkoły, do której chodzisz powinno być to jasno wyartykułowane. Swoją drogą dredy to nic zdrożnego, ale niebieskie włosy z koszulką CCCP powinny być karane z całą surowością.
"O, Egipcie, Egipcie!

Z twojej wiedzy pozostaną tylko bajki,

które przyszłym pokoleniom

wydawać się będą

nie do wiary"

Lucjusz Apulejusz( II.w p.n.e)
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

[quote name='Kiute' post='58317' date='nie, 26 lip 2009 - 01:24']niebieskie włosy z koszulką CCCP powinny być karane z całą surowością.[/quote]

Nie no wiadomo, że jakaś tolerancja i granice istnieją ;d

W statucie nie ma nic na ten temat.
[ external image ]

Awatar użytkownika
Kiute
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Kiute »

[quote name='Zit' post='58331' date='nie, 26 lip 2009 - 12:28']Nie no wiadomo, że jakaś tolerancja i granice istnieją ;d

W statucie nie ma nic na ten temat.[/quote]

Owszem, ale trzeba pamiętać o tym, że szkoła to nie zjazd miłośników science-fiction, a na takie modne koszulki z Che Guevara i CCCP istnieje odpowiedni punkt w kodeksie karnym ;)
"O, Egipcie, Egipcie!

Z twojej wiedzy pozostaną tylko bajki,

które przyszłym pokoleniom

wydawać się będą

nie do wiary"

Lucjusz Apulejusz( II.w p.n.e)
Awatar użytkownika
asiatko31
Full Active
Kontakt:

Post autor: asiatko31 »

Zit mam koleżankę która ( ur. 1971 r ) jak była w szkole to nauczyciele czepiali się jej ze ma zrobioną trwała. Tłumaczyła ze ma takie włosy od urodzenia. Musiała przyjść mama i potwierdzić ze ma kręcone włosy od narodzin. To jest dla mnie chore. Przecież jest ważne aby taki uczeń miał dobre stopnie itp itd.

Nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy w szkole. Chociaż mój siostrzniec ( 2 lata temu ) na wakacje zrobił sobie koguta/punk a ze siostra jest zastępcą kierowniczki powiedziała synowi ze w trakcie nauki musi zmienić fryzurę. I chłopak zrobił sobie jeżyka.

Uważam ze w każdym Państwie w tym przypadku szkoła jest inny zwyczaj. wiec trudno cokolwiek powiedzieć. Ja na twoim miejscu poszłabym z taką fryzura do szkoły tylko ze pilnowała aby były umyte może nawet zrobiła koński ogon/splotła włosy gumką. I zobaczyła co powiedzą nauczyciele.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać

Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

:D :P :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „HYDEPARK”