Wrocław: Nawiedzone mieszkanie?

Duchy, Zjawy, Klątwy
Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Re: Wrocław: Nawiedzone mieszkanie?

Post autor: aelreda »

Obecnie nic się nie dzieje w tym mieszkaniu, jest spokój. Nie robiliśmy wywiadu wśród innych mieszkańców kamienicy ze względu na lokatorów mieszkania. Byliśmy zmuszeni na strychu chodzić na paluszkach.

Sas może by i egzorcysta dał radę, ale o ile wiem najbliższy do Wrocławia jest w Świdnicy około 70 km, i o ile wiem on sam jest dosyć zapracowany przyjmując kilkaset wiernych do siebie. A wiadomo ksiądz bez uprawnień egzorcysty nic nie może zrobić jak tylko poświęcić mieszkanie.

Awatar użytkownika
asiatko31
Full Active
Kontakt:

Post autor: asiatko31 »

Niestety we Wrocławiu dużo jest budynków które zostały zbudowane na cmentarzach, terenach zalewowych czy bagnach. Gdzie można było znaleźć..... I uważam ze nie powinni tego robić. A Ja jednak rozumiem mieszkańców dlaczego milczą. Jak taka istotka zaczyna opowiadać o duszyczkach...... to czasami słyszy ma zwidy, jest na prochach itp.

Dobrze by było aby nasza Wrocławska grupa Ghostbusters miała identyfikator..... z dodatkowym napisem infra. Bo gdy zobaczą młodych ludzi jak ta nasza 3 to mogą różnie pomyśleć..... No niestety tacy jesteśmy ze myślimy na różne sposoby ......
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 8:58 pm przez asiatko31, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać

Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

:D :P :D
Awatar użytkownika
jerry
Infranin
Kontakt:

Post autor: jerry »

Jak to się mówi: " Być morze, ale nie do końca". Przepraszam za rodzaj krytyki ale albo coś jest czarne albo szare jeśli ono wogóle jest. Doceniam wkład i poświęcenie we wszystko lecz czegoś mi tu brakuje?!

Jak dla mnie sprawa ciekawa, artykuł kiepskawo napisany. Bez rewelki nawet gdyby on sam nią był. Trochę więcej starań proszę. Po pierwsze zbyt dużo niewiadomych, po drugie zbyt mało konkretów. Ogólnie spoko.

Ogólnie nie mam jakiś zażaleń czy pretensji ale czegoś mi tu brakuje w tym artykule.

Pomimo bez wślizgu, doceniam czas i nakład nie tylko wkładu we wszystko ale czasem wystarczy nie wiele sie przyłożyć i jest okey.

Z pewnością jeśli wolno mi się wypowiedzieć a z czego właśnie korzystam, to historia autentyczna i na pewno to już jej koniec. Czyli nie będzie kontynuacji...

Najważniejsze że dziewczynki odeszły na drugą stronę.

Ps. Dziękuję bardzo kochanemu IE i Viscie za interpretacje inter oraz ort. za jaką kolwiek pomoc w postaci podpowiedzi przy pisaniu. ( Bez obrazy na byki...)

Pozdrawiam wszystkich idp, itd, Jerry
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 11:01 pm przez jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Ukryta Tajemnica M. Nighta Shyamalana

(The Buried Secret of M. Night Shyamalan)

"Prawdziwe tajemnice dotrzymują się same"

"Każdy ma swoje tajemnice, życie bez tajemnic byłoby nudne, nieprawdaż?

[ external image ]
Awatar użytkownika
sasquatch
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

Nie ma żadnego przymusu, to wynika raczej z przyczyn religijnych ale jeśli władze zezwoliły na budowę nic nam do tego. Tyle że później mogą wydarzyć się takie manifestacje, choć nie muszą. I wiem co mówię bo za pomocą EVP rejestrowaliśmy głosy nie tylko w pomieszczeniach ale nawet w odludnych miejscach gdzie nie było absolutnie nikogo.
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 11:49 am przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: aelreda »

Niestety czasem ludzie nie patrzą gdzie budują byle budować.

Jerry ale wytłumacz mi co dokładnie Ci brakuje, co krytykujesz, bo jakoś nie mogłam zrozumieć nic tak naprawdę z Twojego postu.

Czasem nie da się napisać więcej, a czasem robi się tak by nie przedobrzyć. Równie dobrze mogliśmy napisać że były odgłosy stukania, przesunięcie maskotki, odgłosy chodzenia i ze dwa złapane EVP i tyle, to byłbym po tym komentarz, że za mało danych i relacja niedopracowana.

Druga rzecz, nie pisze się więcej rzeczy ze względu na dobro mieszkańców, nie życzą sobie ujawniania wszystkich spraw, a my to uszanowaliśmy i tyle.

Jestem zdania, że i tak same badania poszły dobrze, szczególnie na strychu. Poza tym trudno zorganizować ekipę jeśli tyle osób po prostu nie ma czasu, z powodu pracy, innych zobowiązań, czy z problemem dojazdu do Wrocławia.

To i tak w tym miejscu po raz kolejny mogę podziękować Adama Eksterowiczowi, który mimo pewnego zobowiązania po Ufoforum pojechał z nami do tego mieszkania, a warto nadmienić, że Adam mieszka w Wałbrzychu.

Propos wypowiedzi Sasa, to ludzie czasem bagatelizują sprawę, zrzucając na karb swojego przemęczenia, stanu budynku, sąsiadów, czy innych fizycznych czynników.

Z resztą kto powiedział, że uznanie bytów w swoim domu ma tylko miejsce w przypadku osób religijnych?

Awatar użytkownika
sasquatch
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

Wrzuciłem nagranie ITC ze zbiorów częstochowskiej sekcji INFRA. Tyle że nie masz żadnych możliwości aby na odległość cokolwiek stwierdzić. Musiałbyś być na miejscu, gdy to jest nagrywane.

http://www.youtube.com/watch?v=bFochsByE9k...player_embedded

Na razie tyle, jak znajdę resztę to wrzucę.
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 1:50 pm przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.

lewman
Początkujący
Kontakt:

Post autor: lewman »

[quote name='RysiekINFRA' date='śro, 03 cze 2009 - 21:33' post='54756']

[ external image ]Z pozoru jest to jedno z lepszych mieszkań, jakie można wynająć w stolicy Dolnego Śląska. Ma ono jednak swą tajemnicę, bowiem wielu lokatorów uskarżało się na dziwne zjawiska przejawiające się w różnych postaciach – od tajemniczych dźwięków, po manifestujące się zjawy oraz napady strachu i złego samopoczucia. Niedawno miejsce to odwiedzili nasi przedstawiciele. Co udało im się zobaczyć?

SZCZEGÓŁY

We Wrocławiu na ul. Tokarskiej 3 jest dom dwurodzinny.Podczas wojny jako jedyny dom na ulicy został doszczętnie zniszczony, widziałem to na zdjęciach archiwalnych.Mieszkał tam taksówkarz został brutalnie zamordowany. Szczególnie to mieszkanie na parterze ma ponurą przeszłośc...był tam pożar..narodzone dziecko zmarło zaraz po urodzeniu..i juz trzeci właściciel popełnił samobójstwo..trzy lata temu powiesił się młody facet w tym mieszkaniu na parterze..chyba jakieś fatum.Dodam, że dom stoi zaraz przy cmentarzu.

Przeklęte mieszkanie na parterze...było wystawione na sprzedaż, ale nie znalazł się kupiec..
ODPOWIEDZ

Wróć do „DUCHY”