Zagrożenie z kosmosu rośnie

O kosmosie bliskim i dalekim, odkrycia, zagrożenia i zaskoczenia.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Zagrożenie z kosmosu rośnie

Post autor: Rysiek23 »

[ external image ]Żyjąc spokojnie na Ziemi nie jesteśmy świadomi do końca spektakularnych kosmicznych zjawisk, które w przypadku, gdy weźmie w nich udział Ziemia mogą przynieść kres istnieniu naszej cywilizacji. Jak się okazuje, na tę jakże ważną kwestię związaną z monitorowaniem zagrożenia z kosmosu brakuje funduszy.

WIĘCEJ
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Re: Zagrożenie z kosmosu rośnie

Post autor: Niekwestionowany96 »

Kosmos jest ogromny i nawet jeśli znalazły by się pieniążki na ten szczytny cel to i tak nie jesteśmy pewni na 100 % że unikniemy zderzenia z jakimś ciałem pozaziemskim. Pamiętam jeden z odcinków Rozmów w Toku gdy mówiono o ludziach kontaktujących się z niewidomym bytem. Była tam taka jedna pani o imieniu Lucyna ( Dość starsza pani) która opowiadała o tym że wie co stanie się w 2012 roku. Była tam wzmianka o tym że w roku 2012 na ziemie spadną odłamki większej asteroidy która zbliży się blisko ziemi.
Zmiany Dla Niekwestionowanych

<div align='center'>[ external image ]
</div>
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Post autor: Niekwestionowany96 »

Pantanal może mnie troszkę źle zrozumiałeś tekst o pani Lucynie dodałem tylko jako ciekawostkę do podobnego tematu. Ale oczywiście zgadzam się i potwierdzam to co pisałem poprzednio. Nie ma szans na 100 % bezpieczeństwo jeżeli chodzi o kosmiczne kamyki. Pozdro
Zmiany Dla Niekwestionowanych

<div align='center'>[ external image ]
</div>
Awatar użytkownika
Lazy
Full Active
Kontakt:

Post autor: Lazy »

Już kilka razy informowano nas po fakcie (coś przeleciało blisko Ziemi) Sami astronomowie przyznają, iż nie są w stanie przewidzieć (zobaczyć) że "coś" zbliża się do naszego globu.Dopiero ogłaszają po fakcie.
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ

WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
hm0
Infranin
Kontakt:

Post autor: hm0 »

Trochę się poczepiam:). Otóż tytuł artykułu wydaje się być na miarę Faktu. Zagrożenie jest takie samo, chyba że ktoś odkrył gromadę asteroid lecących w stronę Ziemi...Rośnie nasza wiedza w tym temacie ale samo zagrożenie się nie zmienia - jest takie samo od tysięcy lat. Mniej "ogórkowego" podejścia na przyszłość;)
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Sam tytuł jest wywrotowy.Zagrożenie było jednakowe wtedy kiedy zdaliśmy sobie z tego sprawę jak i teraz.Co z tego, że będziemy się gapić jak małpy w niebo.Siłą woli nie powstrzymamy katastrofy to nie Hollywood i film Armagedon.Najgorsze, że tu możemy nie mieć żadnej szansy tylko rozłożyć parasol i patrzeć. :angry
Ostatnio zmieniony pt sie 14, 2009 3:34 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

A ja myślę ,że gdy opinia publiczna zostanie wyposażona w wiedzę o możliwościach kinetycznycznego oddziaływania noli,to szybko okaże się ,że Ziemia i jej mieszkańcy wcale nie są bezbronni i tak naprawdę nic nam nie grozi ze strony latających kamoli.
Awatar użytkownika
Lazy
Full Active
Kontakt:

Post autor: Lazy »

Orson
Astronomowie są w stanie przewidzieć co zbliża się do Ziemi z wyprzedzeniem około półtorarocznym. (...)
Owszem ,nawet kilkuletnim,cóż z tego, gdy nagle "coś"pojawia się z dnia na dzień.Mało razy tak było.Widzą obiekty które mają pojawić się za kilkanaście lat,natomiast te "małe"nie wiadomo skąd, przelatują dość blisko.
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ

WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
ODPOWIEDZ

Wróć do „UKŁAD SŁONECZNY i WSZECHŚWIAT”