''Przez życie z Ufo''

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Lukass
Infrzak
Kontakt:

Re: ''Przez życie z Ufo''

Post autor: Lukass »

[quote name='Pantanal' post='59534' date='pią, 14 sie 2009 - 10:01']A modele statków znalezione u Meiera? A oświadczenia jego żony o podrabiany zdjęć (tu akurat w gre wchodził rozwód i może chciała zrobić mu na złość, ale tego nikt nie wie)? A zdjęcia pterodaktyli, oka boga, dinozaurow i Semjase wzięte z telewizji i książek? Też były prawdziwe? Czemu Meier zatem unika teraz tak bardzo uwagi naukowców? I co więcej - dlaczego jego dowody mają być prawdziwe, skoro sytuacja wygląda na przysłowiowe "na dwoje babka wróżyła"? Lazy - masz racje, ale nawet jesli okaze sie, ze Meier kłamał i tak zawsze bedzie mial grono "wyznawców".[/quote]

Meier tymi modelami chciał udowodnić, że takich zdjęć nie da się podrobić. Pterodaktyle i inkarnacja Jezusa to wymysł idiotów, próbujących go ośmieszyć. Słyszałem o oku Boga ale nie do końca wiem co z nimi. Natomiast co do Semjase mam trochę wątpliwości. Zresztą, po co mialby kłamać? Nie ma z tego żadnych dochodów.
hm0
Infranin
Kontakt:

Post autor: hm0 »

Uważam, że temat Meiera jest istotny ale w jakim obszarze? Wszyscy tutaj piszą o nim, rzadko zastanawiając się co stoi za nim. Uważam, że ten przypadek z kosmitami niewiele ma wspólnego, bo całość zamyka się na Ziemi i w jej niewielkim otoczeniu - zdjęcia z podróży gwiezdnych są na razie niesprawdzalne. Bardziej skłaniam się ku teorii, że cały ten przypadek to efekt eksperymentu psychologicznego/socjologicznego prowadzone przez jakąś organizację - stawiam tutaj na USA, bo mieli oni "wyjście" w kosmos w tamtych latach (zdjęcia na orbicie!), ponadto ZSRR byłoby trudniej zrealizować taki projekt w państwie zachodnim i wybrałoby raczej kraj ościenny.

Zdjęcia są sprawdzone _profesjonalnie_ i dyskutowanie o fałszerstwach nie ma sensu ale co przedstawiają naprawdę?

Stworzenie nowego, "fantastycznego" życiorysu nie było i nie jest problemem dla fachowców. Podobnie jest z dowodami typu stop metali, nagrania czy ślady broni. Pozostają pojazdy...I kto wie czy właśnie na tych zdjęciach nie widzimy owych słynnych V7, być może udoskonalonych dzięki dużym ilościom zielonego papieru.

Pojawia się pytanie: dlaczego ktoś poświęcił tyle czasu i środków? Odpowiedź może być bardzo trywialna i biegunowo odległa od tematu kontaktowców, UFO i ET. BTW, chciałbym zobaczyć radzieckie archiwa dotyczące tego przypadku.
Awatar użytkownika
Lukass
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Lukass »

Zdjęcia dinozaurów to narazie chyba jedyny argument przeciw. O ile były robione przez niego, a nie przez kogoś kto chce go ośmieszyć.
Adrian744
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Adrian744 »

Wie ktos co sie dzieje z Xionem?
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Zit »

Opuścił forum.

Ale już dość OT.
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Adrian744
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Adrian744 »

A masz z nim jakis kontakt?

Bo nie wierze, ze opuscil forum bez zadnego pozegnania.
Reaper
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Reaper »

Ot na czym polega najwyraźniejsze oszustwo meiera. Jest wręcz zabawne że słysząc to jeszcze ktoś go beznadziejnie próbuje bronić na tym pol.

Zdjęcie kosmitki

Przez chyba kilkadziesiąt lat meier twierdził że to zdjęcie to zdjęcie kosmitki. Widziało je mnóstwo może sertki tysięcy ludzi.

No i potem ktoś wskazał że to klatka z niemieckiego serialu... No i tu jest zabawna rzecz - meier skonfrontowany doszedł do wniosku że to zdjęcie ktoś sfinglował i że sfotografowana przez niego kosmitka wyglądała inaczej , MIMO iż kilkadziesiąt lat TO SAMO zdjęcie uparcie twierdził że jest zdjęciem kosmitki. Sorry ale to zakrawa na frajeryzm.
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Przemek »

Jak już wspominamy o zdjeciach kosmitek, to dlaczego nie wspominamy o zdjęciach, które do dnia dziesiejszego nie zostały podważone mimo usilnych starań przeciwników Meiera. Bądzcie bardziej obiektywni.
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”