Według Starego Testamentu "Adam", to nie tylko imię pierwszego mężczyzny, ale i pierwszej pary ludzi: "Mężczyznę i niewiastę stworzył je i błogosławił im: i nazwał imię Adam..." Na glinianych tabliczkach zachowała się także rycina przedstawiająca boga Enki, całą serię identycznych osobników oraz boginkę Ninki, trzymającą na kolanach pierwszego człowieka. Nie zapominajmy również i o tym, że w oryginalnej wersji Biblii, wyraz "bóg" występuje w liczbie mnogiej. A więc pierwszy wers Starego Testamentu " Na początku stworzył Bóg niebo i ziemię", powinien brzmieć "Na początku bogowie stworzyli niebo i ziemię. O tym, że nie byli ziemskiego pochodzenia świadczą teksty na glinianych tabliczkach. Bogowie ci mogli pokonywać ogromne odległości w Kosmosie dzięki specjalnym pojazdom. Ich piloci nazywali są przez Sumerów orłami. Potwierdziły to wykopaliska i odkrycia wielu płaskorzeźb przedstawiających istoty człekokształtne w uniformach rzeczywiście upodobniających je do orłów. Kim byli ci, którzy zostawili tak niezwykłą wiedzę? Sumerowie nie uważali ich za bogów, w dosłownym tego słowa znaczeniu. Wiedzieli, że są podobni do ludzi. Nazywali ich din-gir co znaczy "sprawiedliwi ze statku kosmicznego". Chętnie usłyszę Waszą opinie.
[ external image ]
Czy Bóg jest kosmitą?
-
- Początkujący
- Kontakt:
Czy Bóg jest kosmitą?
Chamem byłem, chamem będę i chamem zostanę
Re: Czy Bóg jest kosmitą?
Osobowego boga wymyślili ludzie i teraz próbują go odnaleźć.Na próżno moim zdaniem,takowego nie znajdą.
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ
WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
-
- Full Active
- Kontakt:
Boga nie trzeba szukać bo przecież On jest wszędzie, w każdym człowieku, w każdym zwierzęciu, w każdej roślinie i w każdym przedmiocie. Chyba, że ktoś se to wymyślił kiedyś i zmienili zdanie na ten temat.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
@ spacemaster92
Ja piszę o bogu osobowym,takim jak go opisuje biblia.Ty z kolei masz na myśli tego "prawdziwego"że tak go określę.
Ja piszę o bogu osobowym,takim jak go opisuje biblia.Ty z kolei masz na myśli tego "prawdziwego"że tak go określę.

ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ
WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
-
- Full Active
- Kontakt:
Aha chyba, że tak. Eh znowu zła odpowiedź.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
ha to jednak mało odkrywcze. Już zdaje się w latach osiemdziesiątych czy nawet początku dziewięćdziesiątych ostatni star trek ze starą załogą leciał na spotkanie z fizycznym bogiem. I już wtedy było wiadomo w zakończeniu że nie o to w tym wszystkim chodzi.
No i z tego co wiem sumerowie nie napisali biblii tak też teza ta jak narazie nie ma podstaw do "wzbicia się w powietrze"
No i z tego co wiem sumerowie nie napisali biblii tak też teza ta jak narazie nie ma podstaw do "wzbicia się w powietrze"
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2009 11:07 pm przez Reaper, łącznie zmieniany 1 raz.