Meksyk: Dziecko kosmitów?

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Re: Meksyk: Dziecko kosmitów?

Post autor: Przemek »

Widzisz problem polega na tym, ze nie wyraziłem swojej opini w kategoriach, że to dziecko kosmitów. To może byc dziecko kosmitów ale nie musi. Znałem inne przypadki, ale nie można wychodzic z założenia, że jeśli ktos mnie 3 razy oszukał, to za 4 razem nie będzie już poważny. Każdy przypadek trzeba solidnie przebadać. Bo można przegapić coś co jest godne uwagi.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Smutne to jak nazwa filmu może zadziałać... Naprawdę , a zadziałała jak płachta na byka.

Myślę że to jakieś do dzisiaj nie odkryte i zbadane zwierzątko, właśnie takie z tych różnych legend i baśni co już je ludzie nie raz widzieli , piski słyszeli ale jeszcze nigdy nie złapano i tylko dlatego opwiadania świadków przeszły do historii jako legendy i bajki. To że nie znamy ich naczelnych może być spowodowane że takich osobników jeszcze nie wykopano bo są b. rzadką grupą co potwierdza że złapane zwierzątko dopiero teraz pierwszy raz mamy okazję oglądać.

Jedynie dzięki wypowiedzi Matineza mamy wielką aferę o "dziecko obcych", a jeszcze do tego nazwa filmu!!!!!!!. Ale ta nazwa zadziałała i dlatego jest tyle szumu o tym.

Na marginesie powiem że było to jakiś rok temu gdy naukowcy przez parę tygodni pływali, nurkowali u wybrzeży Australii i odkryli kilkadzieścia nowych , jeszcze nie znanych gatunków stworzeń morskich. Więc dlaczego nie na lądzie? toż to nie słoń ale wielkości szczura. I na naszym super zbadanym lądzie trafiają się różne niespodzianki.......

Pantanal

Czy ta historia z Aljoszą była taka po skrócie:

że jakaś babka musiała pójść do szpitala gdzie zrobiła tam awanturę bo musi do domu gdzie opiekuje się istotą znalezioną w lesie.....potem wysłali tam milicję i znaleziono tą istotkę?

Czy to ta opowieść?, czy inna?
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

Dziecko kosmitów małpą

Hiszpańskojęzyczne media informują, że dziecko kosmitów znalezione w Meksyku było niczym więcej aniżeli ciałem niewielkiej małpy. Jeden z meksykańskich badaczy, Alejandro Franz odkrył, że szkielet należał w rzeczywistości do małpy Saimiri - pospolitego gatunku w dżunglach Ameryki Środkowej i Południowej. Na wniosek wskazała analiza czaszki. Kolejna kompromitacja Maussana?

[ external image ]

źródło: momento24.com
Ostatnio zmieniony śr wrz 09, 2009 9:25 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

Albo mi się wydaje albo ten szkielet ma za duże oczy.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
asiatko31
Full Active
Kontakt:

Post autor: asiatko31 »

spacemaster też mi się wydaje ze ten szkielet ma za duże oczy.....

Jeśli to jest fake ten ten filmik nie powinien nazywać się dziecko kosmitów tylko inaczej np. Nieznany gatunek. Nie ma sensu od razu pisać na " dzień dobry dziecko kosmitów ".... Chodzi mi to aby najpierw pisać tytuł nieznany gatunek / nieznana istota ( czy coś w tym stylu/ jak kto woli ) a potem rozmawiać czy to jest nowy gatunek mały czy kosmita a możne jeszcze coś innego
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać

Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

:D :P :D
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Newsman

Mógłbyś ten artykuł tutaj zamieścić?

Dzięki

spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

Asiu w 100% zgadzam się z tobą bo wszystko nieznane odrazu do kosmitów przydzielają. Może chupacabra to też normalne ziemskie zwierzątko tyle że na wymarciu.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Zit »

Wyjątkowo zgodzę się z Panatalem ;d

Małpa ma czarne oczy + ciemne futro wokół nich = złudzenie iż oczy są małe ;d
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

Najnowsze wieści z Meksyku mówią, że Jaime Maussan został pozwany do sądu za pomówienie i rozsiewanie nieprawdziwych informacji przez Anne Luisę Cid (zresztą naszą meksykańską przyjaciółkę), którą ponoć obraził na wizji. Maussanowi dostało się nareszcie za swoje, choć pewnie, gdyby mieszkał w Europie skończyłby tak już dawno. W pewnych kwestiach Latynosi są bowiem bardziej liberalni i szczególnie chodzi tu o sensacje. Ale, jak mówi przysłowie: "Przyszła kryska na Matyska..."
Ostatnio zmieniony pt wrz 11, 2009 8:26 am przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Chciałbym poczytać ten artykuł o którym Newsman wspomniał

ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”