Niezidentyfikowane Obiekty Latające

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
xedos
Homo Infranius
Kontakt:

Niezidentyfikowane Obiekty Latające

Post autor: xedos »

Nie wiem czy był już taki temat, czy też nie (zawsze można go usunąć:)).

Spróbujmy odpowiedzieć sobie czym są, skąd pochodzą i czy jest pewnym, że są to słynni "goście z kosmosu"? Lucjan Znicz - Sawicki nie miał większych wątpliwości, pewnie właśnie dlatego powstała jego chyba najbardziej znana książka o tym samym tytule.

Przez wiele lat podobnie jak inni miałem wrażenie, że jest możliwym fakt, że od czasu do czasu "wpadają" do nas goście z innych układów, planet, a być może wymiarów. I choć najbardziej skłaniałem się ku temu ostatniemu, na zawsze pozostanie to w fazie gdybań i spekulacji. Ponieważ nie miałem możliwości weryfikacji doszedłem do wniosku, że słynne NOL-e muszą być wytworem ziemskim. Oczywiście były wyjątki, jednak w miarę postępu technicznego ludzkości utwierdzam się w przekonaniu, że ulegamy manipulacji, tylko po to aby odwrócono uwagę już nie tylko naszą ale i być może społeczeństwa.

Dziwi mnie fakt, że współczesne doniesienia medialne w sprawie NOL zaczynają zmieniać swój oddźwięk, dziennikarze zaczynają mówić o tym w zupełnie inny sposób. Czyżby problem wchodził w nową fazę?

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt paź 27, 2009 8:26 am przez xedos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Niezidentyfikowane Obiekty Latające

Post autor: Rysiek23 »

Właśnie na związany z tym temat niedługo w Serwisie Infra ukaże się artykuł pt. "Obcy patrzą...", w którym autor twierdzi, iż cierpliwe czekanie (być może sztucznej) formy inteligencji stojącej za obserwacjami UFO na otwarty kontakt może wynikać z wyczekiwania odpowiedniego momentu, gdy ludzie i obcy będą porównywalni w swym rozwoju.
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

Jak dla mnie NOL-e pochodzą i od obcych cywilizacji i od nas samych jak napisał Pantanal "wszystkie teorie są tak samo dobre, jak inne" i zgadzam się z nim. Nie koniecznie wszystko co nieznane musi pochodzić z kosmosu. Może kiedyś się dowiemy o co comon ale to pewnie kwestia od kilkuset do kilku tysięcy lat.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Jeśli chodzi o nazewnictwo i język w którym pierwszy raz padł skrót N.O.L(U.F.O) to na 100% z Ziemi. :lol: ;) Tu można założyć, że z Ziemi i tylko z Ziemi bo takie nazewnictwo nie występuje gdzie indziej, zakładając, że inne cywilizacje nie nazywają siebie N.O.L-ami ha ha. :P To wie każdy, ale skąd do nas przybywają?Zakładając, że wszystko jest możliwe to pewnie każda hipoteza jest prawdziwa.To zależy gdzie będziemy szukać potwierdzenia naszych dociekań w nauce czy wierze.Dla mnie najbardziej odległymi hipotezami są podróżnicy z innego wymiaru jak i demony(anioły) zesłane na Ziemie.Dlatego, że tu bardziej skłaniamy sie ku wierze a nie mamy na poparcie nawet 1% pewności, że jest to możliwe.Choć o między wymiarowości można polemizować przy temacie podróży kosmicznych itd.Zakładając, że są to podróżnicy w czasie, ludzie z przyszłości to czy pochodzą z innego wymiaru?Np. takiego gdzie istnieją podrożę w czasie.Albo są to pojazdy z alternatywnej rzeczywistości, jednego z obrazów Ziemi i wszechświata tylko inaczej ,,ułożonego".Z pewnością są to obiekty ziemskie pomyłkowo brane za coś niesamowitego:samoloty UAV RPV śmigłowce latawce i inne zabawki.Przyjmując niektóre relacje mogą to być pojazdy międzyplanetarne bo czemuż by nie.Nauka tego nie wyklucza.Czy jest pewne tu ręki bym nie dał sobie odciąć.Bo przecież może to nieodkryte zjawiska atmosferyczne.Pomijając niebo do tej pory odkrywamy nowe gatunki na Ziemi i nieznanym jej w 100% nadal się uczymy.

Czy na potwierdzenie tych tez lepiej by było podawać przykłady ale myślę, że co bardziej zainteresowanym są na tyle znane, że nie trzeba.
Ostatnio zmieniony wt paź 27, 2009 4:01 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”