http://www.paranormalne.eu/forum/pozosta-e...e-yc-t1161.html
Pozdrawiam
Ps.Naukowcy też mają wątpliwości

Że zapytam,czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem ?Knight i Butler są autorami książki,nie wspominałem iż są naukowcami.Jacy naukowcy? Wbrew Twoim, kolejnym, urojeniom Christopher Knight i Alan Butler nie są fizykami.(...)
Nie kumam czaczy,lecz wiem o co kaman,trybisz?Nie wiem Lazy czy kumasz czacze.
Dla przypomnienia:(...)Otóż naukowcy rzeczywiście mogą zastanawiać się skąd wziął się księżyc, natomiast nie podsuwają żadnej paranormalnej teorii...
Czyż nie jest to teoria ?"Efekt „dźwięczenia” skłonił wielu ludzi do podjęcia spekulacji, które trwały całe lata, że Księżyc jest pusty w środku. Już w 1962 roku doktor Gordon McDonald, czołowy uczony NASA, opublikował w „Astronautics Magazine” artykuł, w którym stwierdził, że analiza ruchu Księżyca wskazuje, że Księżyc jest pusty w środku”.
Doktor Sean C. Solomon, profesor geofizyki w MIT, dyrektor wydziału magnetyzmu ziemskiego ...powiedzial: „Eksperymenty z orbiterami księżycowymi znacznie zwiększyły naszą wiedzę na temat pola grawitacyjnego Księżyca (...) i wskazują na przerażającą możliwość, że Księżyc jest pusty w środku”.
Chciałeś teorie spiskową,mówisz i masz(...) Za dużo teorii spiskowych i już człowiek widzi w lustrze reptiliana...
Co do reszty, to, jak zwykle, używasz tłumaczeń krążących po Sieci anonimowych tekstów jako jakichś "dowodów". Bez krzty weryfikacji, bez krzty wiarygodności. To, że "padają tam nazwiska" doskonale ilustrujesz przykładem Hoffmana, którego przytoczony tekst nie ma nic wspólnego z tym, że Księżyc jest pusty w środku (a żeby było absolutnie zabawnie, całkowicie przeczy bajeczce, którą chcesz sprzedać w tym temacie - "Ziemia w tak wczesnym stadium obracała się wokół swojej swojej osi w ciągu 6 godzin, oznacza to, że pływy potężne jak tsunami przetaczały się przez Ziemię co m3 godziny! Pływy były nie tylko częstsze, lecz także ze względu na swoją wielkość wdzierały się na setki kilometrów w głąb lądu i to z ogromną siłą niszczącą.").Książka pod tym właśnie tytułem napisana przez dwóch amerykańskich fizyków Christophera Knighta i Alana Butlera.
Czyli na nasz, dokładnie odwrotnie od cytatu, który mu przypisujesz: "Eksperymenty z orbiterami księżycowymi znacznie zwiększyły naszą wiedzę na temat pola grawitacyjnego Księżyca (...) i wskazują na przerażającą możliwość, że Księżyc jest pusty w środku.". Poprawna wersja brzmi: "Eksperymenty z Lunar Orbiter [nazwa własna - red.] znacznie polepszyły naszą wiedzę na temat pola grawitacyjnego Księżyca, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że poprzednie założenia na temat wartości C/MR^2 wskazywały na przerażającą możliwość, że Księżyc jest pusty".The Lunar Orbiter experiments vastly improved our knowledge of the Moon gravitational field, especially considering that the classical value of C/MR^2 indicated the frightening possibility that Moon might be hallow.