Najlepsze zdjęcie UFO 2009 roku w Argentynie
Najlepsze zdjęcie UFO 2009 roku w Argentynie
[ external image ]
- kliknij na obrazek, aby zobaczyć całą fotografię -
Teraz kilka cytatów z oryginalnego artykułu :
"Ten niezwykły dowód fotograficzny obiektu UFO, został zrobiony 26.12.09 o 14:38, przez Aleksandra Mikitiuka"
Jak to zazwyczaj w tego typu przypadkach bywa, autor nie widział obiektu podczas wykonywania zdjęcia - spostrzegł go dopiero w momencie gdy wgrał zdjęcie do komputera. Analiza specjalisty wykazała, iż obiekt jest rzeczywisty/solidny, nie został dodany do fotografii, a rzeczywiście był tam podczas wykonywania zdjęcia.
Kolejny smakowity cytat :
"Wielu badaczy w Argentynie przypisało temu zjawisku nazwę 'UFO Duchy', czyli obiekt był obecny w miejscu wykonywania zdjęcia, lecz ludzkie oko, nie potrafiło go dostrzec"
Zdjęcie zostało nazwane jednym z najlepszych w 2009 roku... jak i prawdopodobnie jednym z najlepszych, jeśli chodzi o ostatnią dekade...
http://www.ufocasebook.com/
Według mnie, obiekt wykazuje wszelkie charakterystyki zjawiska blurfo (coś więcej na ten temat: TUTAJ | Inne przypadki tego typu zdjęć: KLIK , KLIK). Czyli... jest to jakiś owad (lub paproch), który w czasie wykonywania zdjęcia, przeleciał z bardzo wielką prędkością, w bliskiej odległości od obiektywu - to zawsze wyjaśnia, dlaczego obserwator nie widzi obiektu podczas wykonywania zdjęcia ("UFO Duchy", sic!).
Nie wiem, chyba w tamtym rejonie świata (Ameryka Południowa), wszelkie ekscytacje tego typu "fenomenami", to już pewien fetysz tamtych "badaczy i znawców zjawiska"...
dj_cinex UFO Zone
Zgadzam się do dj_cinex'em fotografia od razu na myśl przywodzi setki i tysiące innych, na których uchwycono rozmazane owady lub ptaki w locie. Niestety, zwłaszcza ostatnio, do doniesień i dokumentacji fotograficznej z tego regionu świata należy podchodzić z rezerwą.
- kliknij na obrazek, aby zobaczyć całą fotografię -
Teraz kilka cytatów z oryginalnego artykułu :
"Ten niezwykły dowód fotograficzny obiektu UFO, został zrobiony 26.12.09 o 14:38, przez Aleksandra Mikitiuka"
Jak to zazwyczaj w tego typu przypadkach bywa, autor nie widział obiektu podczas wykonywania zdjęcia - spostrzegł go dopiero w momencie gdy wgrał zdjęcie do komputera. Analiza specjalisty wykazała, iż obiekt jest rzeczywisty/solidny, nie został dodany do fotografii, a rzeczywiście był tam podczas wykonywania zdjęcia.
Kolejny smakowity cytat :
"Wielu badaczy w Argentynie przypisało temu zjawisku nazwę 'UFO Duchy', czyli obiekt był obecny w miejscu wykonywania zdjęcia, lecz ludzkie oko, nie potrafiło go dostrzec"
Zdjęcie zostało nazwane jednym z najlepszych w 2009 roku... jak i prawdopodobnie jednym z najlepszych, jeśli chodzi o ostatnią dekade...
http://www.ufocasebook.com/
Według mnie, obiekt wykazuje wszelkie charakterystyki zjawiska blurfo (coś więcej na ten temat: TUTAJ | Inne przypadki tego typu zdjęć: KLIK , KLIK). Czyli... jest to jakiś owad (lub paproch), który w czasie wykonywania zdjęcia, przeleciał z bardzo wielką prędkością, w bliskiej odległości od obiektywu - to zawsze wyjaśnia, dlaczego obserwator nie widzi obiektu podczas wykonywania zdjęcia ("UFO Duchy", sic!).
Nie wiem, chyba w tamtym rejonie świata (Ameryka Południowa), wszelkie ekscytacje tego typu "fenomenami", to już pewien fetysz tamtych "badaczy i znawców zjawiska"...
dj_cinex UFO Zone
Zgadzam się do dj_cinex'em fotografia od razu na myśl przywodzi setki i tysiące innych, na których uchwycono rozmazane owady lub ptaki w locie. Niestety, zwłaszcza ostatnio, do doniesień i dokumentacji fotograficznej z tego regionu świata należy podchodzić z rezerwą.
Re: Najlepsze zdjęcie UFO 2009 roku w Argentynie
Ja po pierwsze chciałbym się zapoznać z tą specjalistyczną analizą zdjęcia. Obiekt wydaje się że jest dość blisko aparatu gdyby był w dalszej głębi zza domem byłby ostrzejszy -brak symetrii. Wydaje się że dość mocno odbija światło słoneczne i jest w dynamiczym ruchu. Pomimo pewnej wielkości nie sadzę że to UFO podobnie Marek Marcinkowski co mi fotk ianalizuje -swego czasu otrzymałem inne ciekawe zdjęcie analiza wykazała że to tylko owad. Link do tej fotki tutaj
http://spotkaniaznieznanym.blog.onet.pl/Co...2,ID364021432,n
http://spotkaniaznieznanym.blog.onet.pl/Co...2,ID364021432,n
Może ptak, albo śmieć albo ufo
No cóż, myślę że tego się nigdy nie dowiemy
No cóż, myślę że tego się nigdy nie dowiemy
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
[quote name='Arek 1973' post='65176' date='13 styczeń 2010 - 16:37']Może ptak, albo śmieć albo ufo
No cóż, myślę że tego się nigdy nie dowiemy[/quote]
Nie - nie ptak ani śmieć lecz owad
No cóż, myślę że tego się nigdy nie dowiemy[/quote]
Nie - nie ptak ani śmieć lecz owad

Trochę się dziwię argentyńskim badaczom bo ten kraj obfituje w rzeczywiście ciekawe obserwacje. Jednak przy tej okazji może Wy podacie przykłady zdjęć z 2009 roku, które zrobiły na Was największe wrażenie? Z kraju i ze świata 

To bardzo interesujące zdjęcie.
[quote name='RysiekINFRA' post='65192' date='14 styczeń 2010 - 10:23']Trochę się dziwię argentyńskim badaczom bo ten kraj obfituje w rzeczywiście ciekawe obserwacje. Jednak przy tej okazji może Wy podacie przykłady zdjęć z 2009 roku, które zrobiły na Was największe wrażenie? Z kraju i ze świata
[/quote]
Dla mnie najciekawsze było zjawisko sfotografowane w Przemykowie w kwietniu 2009 roku badałem to zdarzenie raport ze zdjęciami w linku
http://mmfoto.za.pl/raporty_ufo/Bliskie_Sp..._Przemkowie.pdf

Dla mnie najciekawsze było zjawisko sfotografowane w Przemykowie w kwietniu 2009 roku badałem to zdarzenie raport ze zdjęciami w linku
http://mmfoto.za.pl/raporty_ufo/Bliskie_Sp..._Przemkowie.pdf
[quote name='Pantanal' post='65209' date='15 styczeń 2010 - 17:17']Nie wiem, kim są eksperci, którzy stwierdzili, że jest to najlepsze zdjęcie roku 2009...
Ciekawe panie Azor, jaki specjalista jest w stanie powiedzieć panu, czy to UFO czy nie i jakiej specjalistycznej analizy ma w tym celu użyć. Filtra o nazwie "ufołap"?
Co do zdjęcia z Przemykowa - chyba pan kpi nazywając to coś "UFem" w dodatku ciekawym...[/quote]
Pan jak na razie jest ''specjalistą' 'od krytykowania i nic więcej - niestety często głupiego i nie na temat co do Przemykowa to ja to badałem i nie zmienię zdania, dla Pana to moze być nawet omama itp nie interesuje mnie Pana zdanie a jeśli chce Pan coś udowodnić obalić to proszę przedstawic swoją konkretną ''profesjonalną'' analizę bo póki co jak piszę poza krytykowaniem NIC Pan lepszego nie potrafi. Kolejna rzecz nawet świadkowie nie twierdzili że to UFO ja wspomniałem o innych zjawiskach w tym UFO ( ale pewnie Pan nie słyszał relacji o ''małych ufo'') obie możliwosci są możliwe bo nie wiadomo co to było za zjawisko tym bardziej że prawie to samo obserwowali innni członkowie tej rodziny ale o tym Pan jakoś zapomniał pewnie to nie pasuje do własnych uprzedzeń.
Dobrze że takie osoby jak Pan to jednostki ponieważ wiele ciekawych interesujących i wiarygodnych zdarzeń musiałob zostać z góry spisane na straty przez głupie uprzedzenia i brak chęci poznania relacji świadka.
Ciekawe panie Azor, jaki specjalista jest w stanie powiedzieć panu, czy to UFO czy nie i jakiej specjalistycznej analizy ma w tym celu użyć. Filtra o nazwie "ufołap"?
Co do zdjęcia z Przemykowa - chyba pan kpi nazywając to coś "UFem" w dodatku ciekawym...[/quote]
Pan jak na razie jest ''specjalistą' 'od krytykowania i nic więcej - niestety często głupiego i nie na temat co do Przemykowa to ja to badałem i nie zmienię zdania, dla Pana to moze być nawet omama itp nie interesuje mnie Pana zdanie a jeśli chce Pan coś udowodnić obalić to proszę przedstawic swoją konkretną ''profesjonalną'' analizę bo póki co jak piszę poza krytykowaniem NIC Pan lepszego nie potrafi. Kolejna rzecz nawet świadkowie nie twierdzili że to UFO ja wspomniałem o innych zjawiskach w tym UFO ( ale pewnie Pan nie słyszał relacji o ''małych ufo'') obie możliwosci są możliwe bo nie wiadomo co to było za zjawisko tym bardziej że prawie to samo obserwowali innni członkowie tej rodziny ale o tym Pan jakoś zapomniał pewnie to nie pasuje do własnych uprzedzeń.
Dobrze że takie osoby jak Pan to jednostki ponieważ wiele ciekawych interesujących i wiarygodnych zdarzeń musiałob zostać z góry spisane na straty przez głupie uprzedzenia i brak chęci poznania relacji świadka.
[quote name='Pantanal' post='65215' date='15 styczeń 2010 - 17:48']Znowu ucieka pan do tłumaczenia jednych niewiadomych drugimi. Już raz próbował pan wciskać kity o swoich niewidocznych gołym okiem anomaliach fotograficznych, które miały być UFAmi. Tymczasem jednak tworzy pan kategorie, których nie ma - zarówno niewidoczne UFO, jak i pana teorie o małych UFO są pańskim wymysłem. Jakoś nikomu do tej pory nie udało się ustalić, że coś takiego w ogóle istnieje.
Jeśli zatem "badał' pan to, to proszę wysunąć jakieś obiektywne dowody - najlepiej mające potwierdzenie w czymś bardziej weryfikowalnym aniżeli "małe UFO" czy inne czasoprzestrzenie.[/quote]
UFami a co to takiego możesz nam wytłumaczyć ?
Proszę więc Pana o lepsze zasięgniecie literatury z branży UFO oraz własnych dośwadczeń i rejestracji w terenie bo teraz to Pan wciska nie KIT a bzdury, wówczas mogę z Panem porozmawiać póki co na razie proponuję Panu zacząć cos samemu badać/dokumentować - uczyć się, bo na razie poza ''forumowaniem'' a właściwie bazarowym krytykowaniem nic Pan nie wnosi.
Jeśli zatem "badał' pan to, to proszę wysunąć jakieś obiektywne dowody - najlepiej mające potwierdzenie w czymś bardziej weryfikowalnym aniżeli "małe UFO" czy inne czasoprzestrzenie.[/quote]
UFami a co to takiego możesz nam wytłumaczyć ?

[quote name='azor' post='65228' date='15 styczeń 2010 - 21:14']UFami a co to takiego możesz nam wytłumaczyć ?
Proszę więc Pana o lepsze zasięgniecie literatury z branży UFO oraz własnych dośwadczeń i rejestracji w terenie bo teraz to Pan wciska nie KIT a bzdury, wówczas mogę z Panem porozmawiać póki co na razie proponuję Panu zacząć cos samemu badać/dokumentować - uczyć się, bo na razie poza ''forumowaniem'' a właściwie bazarowym krytykowaniem nic Pan nie wnosi.[/quote]
Jeśli Pan ma ochote to zapoznam się jakie wg Pana było najciekawsze zdjęcie UFO z roku 2009 - nie ułatwię to Panu niech będzie od 1945 roku jest tego sporo i w czym wybierać ?

Jeśli Pan ma ochote to zapoznam się jakie wg Pana było najciekawsze zdjęcie UFO z roku 2009 - nie ułatwię to Panu niech będzie od 1945 roku jest tego sporo i w czym wybierać ?